Windenergie

Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews van Windenergie in Nederland

Over Windenergie.

Windenergie is prachtig! Misschien wat minder in het uitzicht zelf, maar schoon en milieuvriendelijk is het zeker! De wind is er altijd en op deze manier maken we er samen goed gebruik van. Dus heeft u er iets meer voor over om milieuvriendelijk bezig te zijn? Of is het juist helemaal niet duurder en gaat u er kwa maandelijkse lasten op vooruit? Wilt u zeker weten dat de stroom ook daadwerkelijk uit Nederland komt, of kan de herkomst u gestolen worden en kijkt u alleen maar naar de beste service en goedkoopste elektra? Lees reviews van iedereen die al windenergie geprobeerd heeft zodat u de voor en nadelen kent, voordat u gaat overstappen. Bijvoorbeeld hoe de ervaringen waren met het opwekken van eigen energie met een eigen windmolen en het terugleveren van stroom. Hoe verging anderen dit? Werd er ook op verdiend en is het makkelijk? Wij hebben voor u de energieleveranciers die windenergie leveren voor u op een rijtje gezet. Bekijk de beoordelingen per bedrijf zodat u tevredenheid, klantvriendelijkheid en tarieven goed kunt vergelijken!

Alle Windenergie bedrijven

 • om Nieuwe Energie

  om Nieuwe EnergieKlachten, ervaringen & reviews Windenergie

  8,8Zou hier weer kopen: 100%

  Aantal ervaringen: 9


  Bekijken
 • Green Choice

  Green ChoiceKlachten, ervaringen & reviews Windenergie

  8,6Zou hier weer kopen: 86%

  Aantal ervaringen: 21


  Bekijken
 • Pure energie

  Pure energieKlachten, ervaringen & reviews Windenergie

  8,4Zou hier weer kopen: 85%

  Aantal ervaringen: 34


  Bekijken
 • BudgetEnergie

  BudgetEnergieKlachten, ervaringen & reviews Windenergie

  8,4Zou hier weer kopen: 86%

  Aantal ervaringen: 7


  Bekijken
 • Qurrent

  QurrentKlachten, ervaringen & reviews Windenergie

  8Zou hier weer kopen: 78%

  Aantal ervaringen: 54


  Bekijken
 • Vandebron

  VandebronKlachten, ervaringen & reviews Windenergie

  7,6Zou hier weer kopen: 67%

  Aantal ervaringen: 15


  Bekijken
 • E.ON

  E.ONKlachten, ervaringen & reviews Windenergie

  7,6Zou hier weer kopen: 86%

  Aantal ervaringen: 7


  Bekijken
 • Nuon

  NuonKlachten, ervaringen & reviews Windenergie

  6,8Zou hier weer kopen: 62%

  Aantal ervaringen: 21


  Bekijken
 • Essent Zakelijk

  Essent ZakelijkKlachten, ervaringen & reviews Windenergie

  10Zou hier weer kopen: 100%

  Aantal ervaringen: 0


  Bekijken

Meer info over Windenergie bedrijven

Windenergie is een vorm van duurzame energie die opgewekt wordt door gebruik te maken van de kracht van de wind. Omdat de kracht van de wind niet op kan geraken (het blijft immers altijd waaien in ons land), wordt windenergie als een duurzame vorm van energie gezien. Energie is duurzaam als er sprake is van een vorm van energie die niet op kan geraken, zoals bij fossiele brandstoffen als aardgas wel het geval is. 

Windenergie: goed voor het milieu en goed voor de portemonnee
Het opwekken van windenergie is de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden in ons land en dit is niet voor niets. Windenergie is namelijk niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. Door windenergie te gebruiken, kunnen de fossiele brandstoffen meer achterwege gelaten worden. Hierdoor is de CO2-uitstoot lager, waardoor de aarde en de mensen op de aarde beschermd kunnen worden tegen de gevaarlijke gevolgen van een te hoge uitstoot van CO2. En omdat het zelf opwekken van duurzame energie goedkoper is dan het afnemen van grijze energie van fossiele brandstoffen, is het opwekken van windenergie ook interessant voor de portemonnee. U bent niet alleen bewust bezig met de bescherming van het milieu, maar bespaart ook geld door minder of helemaal geen energie van fossiele brandstoffen meer af te nemen. 

Het opwekken van windenergie
Zoals de naam het al verklapt, betreft windenergie een vorm van energie die opgewekt wordt door gebruik te maken van de kracht van de wind. De meest voorkomende manier om windenergie op te wekken, is door windmolens te gebruiken. De wieken van de windmolens draaien door de kracht van de wind, waardoor er direct windenergie wordt opgewekt. Deze energie wordt verzameld op een centraal punt, waarna de energie naar diverse huishoudens in het land wordt getransporteerd. Neemt u windenergie af, dan krijgt u direct energie in uw woning die door een windmolen elders in het land is opgewekt. 

U kunt zelf ook windenergie opwekken, maar dit wordt over het algemeen niet vaak gedaan. De reden dat windenergie vaak door commerciële partijen opgewekt wordt en niet door consumenten wordt gedaan, heeft te maken met het feit dat het opwekken van windenergie lastiger is dan het opwekken van bijvoorbeeld zonne-energie. Voor het opwekken van zonne-energie heeft u enkel zonnepanelen nodig, maar voor het opwekken van windenergie heeft u een windmolen nodig. 

Het afnemen van windenergie voor uw huishouden
Bij het afsluiten van een energiecontract, kunt u zelf kiezen wat voor soort energie u in uw woning kunt gebruiken. Zo kunt u kiezen voor grijze energie (energie van fossiele brandstoffen), duurzame energie (windenergie, zonne-energie of een andere duurzame vorm van energie) of energie van zowel fossiele als duurzame energiebronnen. De beste optie met oog op de bescherming van het milieu, is het afnemen van volledig duurzame energie. Heeft u niet voldoende budget om gebruik te maken van volledig groene energie, dan kunt u ook een combinatie van groene en grijze energie afnemen. In dit geval gebruikt u energie van duurzame bronnen, maar neemt u ook nog energie van fossiele energiebronnen af.