Oxxio Energie

Alle reviews

Oxxio Energie

43% Zou hier weer kopen

Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews Schrijf een review

Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

Alle reviews (56)

 • Nog geen reviews!

  Ga op zoek naar bedrijven waar je ervaring mee hebt en schrijf er reviews over! Je reviews dragen bij aan een transparantere markt en zorgt voor betere betrouwbaarheid van bedrijven

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Ik ben wel blij met Oxxio

  Ik krijg mijn energie al jaren via Oxxio. Ben een beetje geschrokken van sommige negatieve reacties hier! Ik wilde net zeggen dat ik nooit ergens last van heb gehad zelf. Misschien een verschil per regio?

  Wat mij betreft is Oxxio echt een uitkomst gebleken. Ik ben serieus goedkoper uit dan bij mijn vorige aanbieder en dat was zeer nodig, in verband met almaar stijgende maandlasten.

  Door die cashback over meerdere jaren heb ik gewoon echt geld bespaard.

  Rekeningen problemen heb ik hier nooit gehad.

  Ik help veel mensen met het overstappen van energieleveranciers en hou ook bij wat hun ervaringen zijn. Oxxio heb ik inmiddels van de lijst geschrapt! Kijkt u ook maar eens op andere sites waar reviews achtergelaten kunnen worden, zoals trustpilot.nl, dan weet u genoeg. Zolang je bij Oxxio klant bent, is er meestal niet zoveel aan de hand, maar als je opstapt worden ze vervelend. Als je belt sta je eerst een half uur in de wacht en vervolgens verbreken ze de verbinding, als ze horen dat je geen klant meer bent. Als je een chatgesprek voert en ze er zelf ook niet meer uitkomen breken ze het af. Vul je een contactformulier in over een foute nota, moet je meer dan een week wachten op antwoord. Ze gaan zelfs zover dat ze over een nota onder de 20,00 euro 40,00 euro aanmaningskosten in rekning brengen, als je een dag te laat betaalt. Oxxio komt bij de hele serie overstappers als slechtste uit de bus, daarom heb ik er een streep doorgehaald. Nu bent u natuurlijk benieuwd wie de beste is. Nou over 1 bedrijf heb ik nog nooit klachten gehoord. Het is een bedrijf dat meedenkt en zeer coulant is. Toen iemand ging verhuizen (was bij Energieflex, die nu niet meer bestaat), wilde ze tijdelijk voor 2 woningen een aansluiting. Energieflex liet weten, dat het administratief bij hen niet kon. Ik heb naar Greenchoice gebeld en de situatie voorgelegd. Ze zeiden, geen probleem, laat ze het huidige contract meenemen naar haar nieuwe adres, anders verliest ze de welkomstpremie en wij kunnen dan voor enkele weken haar huidige woning van energie voorzien. Nou, dat noem ik nou eens klasse. Zo kan ik meer positieve verhalen over Greenchoice vertellen, maar laat ik het hier maar bij laten, want het is een review over Oxxio.

  Service: nul. Nieuwbouwwoning en postcode is nog niet overal bekend. Andere leveranciers z zoeken even en passen alles aan. Oxxio: Niet bekend is niet bemind!

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Oxxio veel beter dan energiedirect

  Kans kans KANSloze praktijken bij energiedirect. Aggressieve verkooptechnieken als je bij ze weg wilt en veel problemen gehad. Oxxio heeft het echt TOP voor mij opgepakt nadat ik had aangegeven dat energiedirect mij probeerde te naaien met wurgcontracten. Ik kwam er niet vanaf. Na een belletje met oxxio hebben zij het opgepakt en was ik binnen 3 dagen overgestapt naar oxxio. Of ze willen gewoon heel graag nieuwe klanten bij oxxio, of ze zijn simpelweg echt goed. Zit er nu 3 maanden, nog geen problemen gehad, maar we gaan het zien...

  Ja, uw ervaringen geloof ik graag m.b.t. Oxxio, ze zijn alleraardigst om de klant binnen te halen. Nieuwe klanten komen ook direct aan de beurt als ze bellen en komen niet in een lange wachtrij. Het gesprek verloopt zeer klantvriendelijk. Maar...... zodra u weggaat zullen de ervaringen heel anders worden, vooral als de eindnota niet klopt.

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Content met Oxxio

  Al jaren bij Oxxio en eigenlijk nooit problemen gehad. Afgelopen maand kwam daar verandering in met regelmatige haperingen in de energievoorziening, erg lastig, vooral met de kou buiten! We hebben gauw contact opgenomen en Oxxio is het meteen gaan uitzoeken en heeft het opgelost. Het lag niet aan hen, kennelijk, maar ze konden het wel verhelpen. Wij waren hier natuurlijk zeer content mee en dat geef ik graag door.

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Uitstekende service

  De service bij Oxxio is uitstekend. Laatst werd er te veel geld van mijn rekening afgeschreven en ik had geen idee waar dat vandaan kwam. Na een kort telefoontje met Oxxio werd de bron achterhaalt en was het geen probleem om mij het geld terug te storten dat ik teveel had betaald. Binnen twee weken stond het weer op mijn rekening, zonder gedoe en met een erg vriendelijke medewerker aan de telefoon.

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Gas en licht

  Heb heel erg spijt dat ik bij Oxxio ben gegaan ze hebben een slimme meter geplaats daar is veel in fout gegaan nu ineen keer bijna 900 bij moeten betalen vanaf december al aan het bellen beloven steeds dat het opgelost zou worden maar voeren geen flikker uit zit nog steeds met een probleem dus nu ga ik een advocaat inschakelen dan maar via de rechter en ga over stappen nooit meer Oxxio zijn niet te vertrouwen laten je betalen voor iets wat je niet verbruikt hebt ik raad het iedereen af

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  zie klantnr. 38463844

  Wij willen onze overeenkomst (gas/stroom) opzeggen, maar dat blijkt onmogelijk, kan niet per telefoon (onbereikbaar) ook niet per email en per post wordt nooit beantwoord. Gezien de talloze vele klachten kan gerust gesproken worden van een criminele organisatie.

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Loopt zoals het moet

  Net verhuisd en oxxio aangeschaft. Binnen een dag reactie met alle benodigde informatie en tot op heden loopt het gewoon precies zoals het moet. Voor mij was deze partij het goedkoopst, maar afgezien daarvan is het altijd prettig als je energie zonder problemen verloopt. Mocht het in de toekomst anders zijn zal ik daar hier zeker weer over schrijven!

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Ik geef ze een 7,5 tot 8

  Nu een jaar bij oxxio. (vorig jaar verhuisd naar amsterdam)Aansluiten ging voorspoedig en tot op heden geen problemen. Die app is best wel handig ja want je krijgt wat meer inzicht. Een slimme thermostaat ben ik helaas nog niet bij ze tegengekomen. Maar die heb ik bij 50five gekocht en werkt allemaal prima op elkaar. Dus dat kan ook.

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Geen klachten, alles werkt goed

  ik zat tot een aantal jaar terug bij Essent. daar ging destijds van alles mis met rekeningen en storingen

  Sinds ik ben overgestapt naar oxxio nergens last van gehad, alles werkt gewoon zoals het hoort en ik hoef niks te controleren.

  prijs is prima.

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Zelf in de hand

  Die app is echt super. Mijn zoon en ik zijn de hele dag aan het spelen ermee en telkens weer manieren aan het verzinnen omte kijken waar we kunnen uitsparen. Dus heb een soort competitie met hem ontwikkeld hierdoor. Superleuk! (en onbewust milieuvriendelijk tegelijk)

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Telefonie en Energie

  Ik vind Oxxio zeer zeker geen aanrader. Zorg dat uw voorschot zo laag mogelijk is, want als u een bedrag terugkrijgt, moet u daar maanden op wachten, ondanks men belooft dat u het voor een bepaalde datum ontvangt. Besluit u vervolgens om de laatste maand te storneren (want telefonisch zijn ze niet of zeer slecht bereikbaar), dan kan Oxxio ineens wel snel reageren en wel met een boete van 40,00 euro aanmaningskosten, omdat het bedrag dat u terug hebt laten storten net ietsjes te hoog was. Voor mij en vele anderen, die ik adviseer een dikke streep door Oxxio!

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Stroom en gas

  Wil je je contract opzeggen hang je letterlijk 46 minuten in de wacht hangen ze erna op. Probeer je te berichten werkt ook niet. Smorgens half 9 bellen kan ook niet dan zijn ze dicht. Maar als ze je wat willen verkopen zijn ze de beste war een kutbedrijf zeg!

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Energie en gas

  Geen minpunten al heel wat jaren vaste klant

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Gas en stroom

  Waardeloze overstap vorig jaar. Voor het eerst een (onterechte kredietcheck bij overstappen. Niet eerder meegemaakt. Verder gedoe bij weggaan na een jaar: loze beloften, leugens, foute info op de website, geen reactie op chat en ellenlang aan de telefoon hangen steeds en verkeerde info krijgen. Aan het lijntje gehouden tot hun prijzen van oktober bekend waren. Had ik nooit in moeten trappen: weer wat geleerd en ga alsnog direct overstappen naar een goedkopere leverancier . Met een functionele klantenservice.

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Energie

  Onmogelijk om iemand aan de telefoon te krijgen na 45 minuten nog steeds niemand. Wat een waardeloos bedrijf .

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  1 jaar Gas en Licht

  Via de door Oxxio aangegeven IDEAL link een betalingsopdracht uitgevoerd. De Oxxio site gaf toen een foutmelding. Betaalopdracht herhaald en wéér een foutmelding gekregen. Bankrekening gecontroleerd en het bleek dat de betaalopdracht 2x door de bank was uitgevoerd. Dit gemeld aan Oxxio en kreeg antwoord dat het te veel betaalde bedrag zou worden terug gestort. Enige tijd daarna deed Oxxio de terugbetaling maar heeft zonder nader overleg of verklaring €40,00 ingehouden van het te veel betaalde bedrag van €183,87. Dit heet in goed Nederlands: Diefstal!
  Wacht reactie op mijn klacht af, ander wordt aangifte gedaan en gaat deze klacht naar Gaslicht.com en alle beschikbare consumenten organisaties zoals de Consumentenbond.

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Internet waardeloos, klantenservice service drama

  Niet aan Oxxio beginnen! Op het moment dat er problemen zijn helpen ze je niet! Halen de schouders op en je moet het maar accepteren. Hierdoor moeten wij nu een contract uitzingen, maar krijgen niet geleverd waarvoor wij betalen. Je krijgt alleen een instabiele trage internet verbinding en een hoop frustratie

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  tv en internet

  Oxxio overstapservice internet en televisie wat een Elllende

  Ik werd gebeld door een externe partij die klanten binnen haalt voor oxxio (hier kwam ik later achter) . Het klonk allemaal harstikke goed. Ik kreeg een gratis monteur die alles kwam aansluiten en hun zouden heel de overstap regelen met mijn vorige provider.
  Na tijdje werd en fors bedrag van me rekening afgeschreven voor de (gratis monteur) en zag ik dat me vorige provider ook nog steeds rekening stuurde voor internet en televisie.
  Ik heb hier over gebeld naar Oxxio. Nu moet bewijzen dat de dame aan de telefoon mij de gratis monteur heeft aangeboden (wat natuurlijk de ongedraaide wereld is).
  Verder zijn de koste van de dubbele abbonnement voor eigen rekening, want hun hebben dit via email laten weten(email die ik niet gezien heb) en door deze email heeft oxxio naar eigen zeggen aan hun plicht voldaan.
  Komt er op neer dat ze alles heel mooi vertellen maar uiteindelijk niks regelen en jou voor de kosten oplaten draaien.

  Oxxio Zo ga je niet met klanten om !!!

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Internet en stroom

  Oppassen! Deze partij rekent onterecht incasso kosten op een zeer slinkse wijzen.

  Wegens overstap van rekening is dit niet goed verwerkt, maar kreeg wel de uitnodiging om vervolgens de rekening te betalen via Ideal. Dit heb ik gedaan, maar dit was niet het volledige bedrag.

  Aangezien dit niet het volledige bedrag was sturen ze je een incasso. Hierover heb je geen nota ontvangen en is onmogelijk om te weten dat er nog geld openstaat. Ook als je vraagt aan de klantenservice om de nota's kan je deze niet krijgen, alleen kunnen ze het rekeningnummer aanpassen. Echter geldt dit pas voor de volgende nota, waardoor je 2 keer incasso kosten krijgt van 40 euro en die dien je te betalen.

  Mijn oplossing was om de nota's te ontvangen en het resterende bedrag over te maken per direct. Wel het verzoek om geen incasso kosten te rekenen. De klantenservice gaf aan niet tot een oplossing te willen komen.

  Aangegeven dat ik graag klant blijf, maar niet als ik 2x de incasso kosten moes betalen, zonder nota graag een andere partij zoek. De klantenservice gaf aan graag mijn contract te ontbinden voor zowel internet als stroom.

  Hierdoor raakt OXXIO een klant wijt die ruim 1200 euro per jaar betaald ipv tot een oplossing komt om de 40 euro incasso kosten terug te trekken en de nota's te sturen.

  Conclusie: De klantenservice geeft niet om de klant of het bedrijf.

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Energiecontract

  Oxxio komt afspraken niet na
  Via eigen huis ingeschreven bij Oxxio voor 1 jaar vast energiecontract. Bevestiging van eigen huis hiervan ontvangen en ik zou binnen 5 werkdagen van Oxxio een welkomstmail ontvangen. Op 24-12 heb ik contact opgenomen omdat ik niets hoorde. De medewerker stuurde direct een mail met de overeenkomst, echter deze stond op 3 jr, onjuist dus. De medewerker heeft met mij gesproken over mijn keuze. Hij zei dat hij het contract op 1 jr had gezet maar dat ik tijdens de kerstdagen er nog over na kon denken. Op maandag heb ik gebeld dat ik toch bij een contract voor een jaar wilde blijven. Wederom hoorde ik niets van Oxxio dus op 4 januari weer met hen gebeld. Tot mijn ontsteltenis vertelde ze mij dat het contract nog steeds op drie jaar stond. Weer verteld dat de overeenkomst foutief was opgemaakt en dat ik al eerder had doorgegeven dat ik 1 jr wilde. Op 6 januari werd ik gebeld dat de bedenktijd voorbij was en dat ze het contract niet meer konden aanpassen. Ik kon het contract opzeggen en opnieuw aanmelden voor de 1 jr vast via eigen huis. Echter dan kon het contract pas op 29 januari ingaan.
  Op 7 januari heb ik gebeld dat ik het contract wilde opheffen, ik had er geen vertrouwen meer in. De medewerkster aan de telefoon kon mij niet vertellen of er in mijn geval kosten berekend zouden worden. Ik gaf aan dat ik dat zeer onterecht zou vinden en in dat geval de rechtsbijstand erbij zou halen.
  Mijn grootste angst is nu uitgekomen, heb vanavond een mail gehad dat de overstap goed is gegaan en dat per 11-1 Oxxio mijn energieleverancier is!!
  Niet te geloven dit, het is werkelijk SCHANDALIG!
  Ze doen niets, komen afspraken niet na en op deze manier splitsen ze mensen een 3-jarig contract in hun maag. Let wel ik heb een bevestigingsmail van eigen huis waar 1 jaar in staat!
  Je komt er gewoon niet doorheen bij Oxxio, eens kijken of de rechtsbijstand dat wel lukt.
  Ik viel me ontzettend besodemietert door Oxxio, het zijn schandalige praktijken!

Anderen bekeken ook

Pure energie
45 reviews

Ook besparen op meerdere diensten? Pure energie maakt het mogelijk. Het is energie waar u blij van wordt, zoals ze zelf zeggen. Pure energie maakt ...

EasySwitch.nl
23 reviews

Ook besparen op kosten en uitgaven? Wat is EasySwitch.nl? EasySwitch.nl is een onafhankelijke overstapservice in Nederland. Je kunt hier de v...

Gaslicht.com
10 reviews

Wat vinden consumenten van Gaslicht.com? Gaslicht.com is een onderneming van Ben Woldring. Hij is erg bekend geworden met zijn website om telefonie...

Vastelastenbond
13 reviews

De grootste kosten die je per maand maakt zijn ongetwijfeld je maandelijkse vaste lasten.  Iedereen zou deze vaste lasten wel graag omlaa...

Oxxio Energie

Heeft u een mening over Oxxio of wilt u graag weten wat anderen vinden? Bij NederlandReview kunt u veel ervaringen lezen zodat u weet waar u aan begint als u overstapt naar een andere energieleverancier. Geen mooie verkooppraatjes, maar echte meningen van echte mensen!

Energie is gewoon energie. Maar zoeken naar het juiste bedrijf om je stroom, gas en andere energie te leveren is wel belangrijk. Deze bedrijven kunnen namelijk heel erg verschillen in tarieven, prijzen en service. Dus hoe weet je nou of je een goed bedrijf te pakken hebt?

Eén van de vele energieleveranciers waar je uit van kiezen is Oxxio. Maar is dit energiebedrijf nou echt wel zo betrouwbaar als het lijkt? Wat voor tarieven biedt dit bedrijf aan? Zullen deze tarieven niet zomaar ineens omhoog gegooid worden als je er een tijdje klant bent? Bieden ze ook groene stroom aan? Hoe werken die daluren nou eigenlijk precies? En hoe zal de klantenservice van Oxxio omgaan met klanten die om hun hulp vragen?

Natuurlijk kunnen niet al deze vragen zomaar beantwoord worden. Toch kom je met wat meer informatie soms een heel eind. Lees hier dus verder om wat meer over Oxxio te weten te komen.

Wat is Oxxio Energie?

Oxxio is een Nederlandse energieleverancier die als sinds 2010 actief is. Oxxio is sinds 2011 onderdeel van Eneco groep en levert groene stroom en gas aan particuliere klanten. Oxxio heeft ook een telecomafdeling: Oxxio Telecom.

Het bedrijf is in 2000 opgericht door twee ondernemers met de visie dat het anders kan in energieland. Bovenal vonden ze dat energie goedkoper afgenomen moet kunnen worden. Vooruitgang is en blijft hun uitgangspunt. Ze zeggen op hun website dat ze “geen grote energiereus” zijn.

Wel hebben ze een klein maar ook gedreven team. Met dit team willen ze ervoor zorgen dat je zaken zowel persoonlijk als efficiënt geregeld kunnen worden. Daarbij staan ze nooit stil en blijven ze werken aan supersnelle service, voordelige producten en andere onmisbare tools.

Is Oxxio Energie een goedkope energieleverancier?

Oxxio is een energieleverancier die vooral de focus legt op het aanbieden van goedkope energie en dat te bereiken met slimme en innoverende ideeën waardoor uiteindelijk uw rekening omlaag gaat.

Wat opvallend is, is dat ze vooral energie goedkoper willen krijgen voor de consument door het energiegebruik per huishouden omlaag te krijgen. Dit doen ze door slim om te gaan met energie. Zo hebben ze een app ontwikkeld waarbij u precies kunt bijhouden welk apparaat de meeste electriciteit gebruikt. Op deze manier hoeft de electra zelf niet direct goedkoper te worden, maar gebruikt u simpelweg minder energie. Beter voor het milieu dus. En wat u niet gebruikt, hoeft u ook niet te betalen.

Biedt Oxxio gas en stroom?
Ja, Oxxio biedt gas en stroom aan. Ze beloven dat ze altijd energie voor een lage prijs leveren. Ook krijg je een eenmalige cashback als je een vast contract afsluit voor stroom en gas. Je hebt drie verschillende deals waar je uit kunt kiezen. Bij de eerste deel zit je 1 jaar vast aan een contract. Ook is er een 3-jarig contract. Als derde is er nog een modelcontract. Dit contract is maandelijks opzegbaar zonder dat hiervoor kosten in rekening worden gebracht. Je kunt dus wanneer je maar wilt overstappen.

Via de website van Oxxio kun je uitrekenen hoeveel je per maand voor je energie via Oxxio kwijt bent. Alles wat je hoeft te doen is jouw postcode en huisnummer in te geven.  Ze kunnen stroom leveren voor zowel een enkele als dubbele meter. Als je je verbruik weet kun je deze invullen in hun korte formulier. Zo niet, dan kan Oxxio je helpen om een schattig te maken van je verbruik. Ook als je zelf stroom opwekt of juist alleen stroom nodig hebt kan Oxxio iets voor je betekenen. Het is ook mogelijk om je met spoed aan te melden bij Oxxio. Dit is dan binnen 5 dagen geregeld.

Wat voor groene stroom biedt Oxxio Energie?
Bij Oxxio vinden ze dat we maar één planeet hebben en hier dan ook zuinig op moeten zijn. Daarom is alle stroom die geleverd wordt door Oxxio groene stroom. Deze wordt voor de volle 100% opgewerkt uit Europese winstroom opgewerkt door de vele windmolens die Nederland rijk is. Hierdoor ontwijken ze de CO2 uitstoot die vele andere energiebedrijven wel produceren. Oxxio zal je nooit extra laten betalen voor de prijs van groene stroom. Zij verzorgen “groen voor de prijs van grijs”.

Natuurlijk is de stroom die uit je stopcontact komt daarmee niet anders dan die van je buren, maar je draagt wel zeker bij aan een milieuvriendelijkere manier van stroomwinning. Oxxio is namelijk van mening dat er steeds minder kolenstroom nodig is naar mate meer en meer mensen vragen om duurzame energie uit energiebronnen zoals wind, water en zon.

Deze bronnen zullen altijd aanwezig zijn en het opwekken van deze energie is dus ook vriendelijker voor de aarde en zorgt ervoor dat we met z’n allen langer van deze planeet zullen kunnen genieten. Helaas is de windstroom in Nederland nog niet voldoende om echt iedereen te voorzien. Daarom haalt Oxxio ook energie uit duurzame energiebronnen vanuit heel Europa.

Wat zijn de services van Oxxio?

Naast de app, waar iedereen gerbuik van kan maken (en een gratis ipad krijgt), heeft Oxxio 3 verschillende diensten. De "in control" waarmee je precies vergelijkt en berekent wat je aan stroom en gas verbruikt. Waarmee je 12 energiebesparende gadgets krijgt. Oxxio beweert dat je energierekening écht omlaag gaat. Is dat ook daadwerkelijk zo? Dat kunt u lezen in onze reviews van iedereen die dit al geprobeerd heeft.

De 2e is "free". Dat geeft je vrijheid over de keuzes die je maakt en bepaal je ook zelf hoe lang je klant blijft. Dus handig als je niet tevreden bent en direct wil electriciteit . De looptijd is dus niet bepaald en zijn je tarieven variabel naar gelang de markt dat bepaald. Handig dus als je de vrijheid wil blijven behouden om te doen wat je zelf wil, maar als de prijs van de markt omhoog gaat, gaat ook je rekening omhoog! (En omlaag natuurlijk ook)

De laatste is het dalurentarief. Dit is vooral voor mensen die alleen 's avonds of in het weekend thuis zijn. Hier geld, hoe meer je gebruikt in de daluren, hoe goedkoper het wordt. Dit komt doordat stroom (bijna) niets kost in deze tijden. Je moet nog wel betalen voor de netbeheerkosten en de overheidsheffingen, maarja dat doet iedereen.

Hoe kun je inloggen bij Mijn Oxxio?

Als je eenmaal klant bent bij Oxxio kun je inloggen bij Oxxio. Je krijgt hierbij een eigen account genaamd Mijn Oxxio. Hierop kun je al jouw persoonlijke details inzien een eventueel aanpassen. Zo heb je zelf inzicht in jouw energieverbruik en kun je gemakkelijk bepaalde punten veranderen.

Hoe kun je bij Oxxio meterstanden doorgeven: telefonisch of via de app?

Lees hieronder meer over de app en de slimme meter die daarin verwerkt zit. Ze beloven hiermee dat je meterstanden zelf moeten doorgeven voorgoed verleden tijd is.

Hoe werkt de app van Oxxio?

Oxxio wil graag de eerste app-only energieleverancier van Nederland worden. Ze hebben een handige app die je kunt downloaden voor je Smartphone, iPhone, tablet of iPad. De meeste mensen hebben hun mobiele telefoon altijd bij zich. Daarom kun je dus waar je ook bent je energiezaken regelen. Dus zelfs als je ’s avonds laat of als je ergens even zit te wachten met je energie bezig wilt zijn, kun je inloggen en wijzigingen aanbrengen. Oxxio vindt namelijk dat openingstijden hopeloos ouderwets zijn en je niet zo moeten wachten tot de volgende werkdag of zelfs na het weekend om je energiezaken te kunnen regelen.

Vandaar dus de app die je overal en op ieder moment kunt gebruiken door in te loggen op Mijn Oxxio. Ze zijn van mening dat dit Oxxio een heel stuk makkelijker en leuker maakt. Zoals hierboven al vermeldt werkt de app samen met een slimme meter. Via deze slimme meter kunnen zij je meterstanden automatisch ontvangen zodat je deze niet zelf door hoeft ze geven. Ook kun je die natuurlijk zelf inzien.


De Oxxio App

Wat zijn de verschillende tarieven van Oxxio?

Op de website belooft Oxxio “superscherpe energietarieven”. Om dit te controleren zul je Oxxio moeten vergelijken met andere energieaanbieders. Hierboven heb je al kunnen lezen dat Oxxio drie verschillende tarieven aanbiedt, namelijk 1 jaar vast, 3 jaar vast en modelcontract. Ze kunnen je via hun website helpen uit te zoeken welke vorm van stroom het beste bij jou en je huishouden past. Zo weet je altijd zeker dat je het goedkoopste contract afsluit.

Natuurlijk blijven de tarieven geen jaren en jaren vast. Het loont daarom de moeite om te kijken of je contract inmiddels goedkoper kan. Dit kun je doen via de app die ze aanbieden voor je smartphone. Hier kun je op inloggen. Je krijgt dan jouw account en huidige tarief te zien.

Ook kun je daar je energiegebruik in de gaten houden. Wie weet gebruik je wel een hoop overbodige energie zonder dat je het door hebt. Bij een lager energiegebruik kan je tarief omlaag gaan. Ook geven ze je een eenmalige cashback als je besluit een vast contact af te sluiten bij Oxxio. Natuurlijk kun je ook gewoon via je computer op hun website inloggen.

Wat Kost 1 kWh bij Oxxio?

Dit is lastig te zeggen omdat de tarieven kunnen verschillen en veranderen. Ook krijg je bepaalde kortingen als je voor langere periode verbonden bent aan Oxxio. Er is dus best verschil in hoeveel één kWh daadwerkelijk kost. Wel blijft het de moeite om uit te zoeken of je met een ander contract of ander tarief niet goedkoper uit kunt zijn.

Wanneer zijn de daluren van Oxxio?

Er zijn momenten dat stroom juist heel veel kost. Dit is met name het geval als je stroom gebruikt op hetzelfde moment dat de meeste mensen stroom gebruiken. Kook je bijvoorbeeld rond zes uur of zet je midden op de dag je (af)wasmachine aan, dan zal dit duurder zijn dan wanneer je dit bijvoorbeeld ’s avonds doet. Sommige energiemaatschappijen bieden hier zelfs een korting voor aan. Ook Oxxio heeft daluren. Overdag en vooral overdag tijdens werkdagenzul je het normale tarief betalen. Je betaalt hiervoor dus gewoon het volledige tarief.

Als je bereid ben ’s avonds of in het weekend de was te doen of iets anders te doen waarbij stroom nodig is, dan val je in het daltarief en zal de stroom of energie goedkoper zijn. De daltarieven bij Oxxio gelden van maandag t/m vrijdag van 23.00 tot 7.00 en van vrijdag 23.00 tot maandag 7.00. Ook op officiële feestagen zoals Pasen, Kerst, Koningsdag, Pinksteren en Nieuwjaardag kun je van het daltarief gebruik maken.

Hoe kun je Oxxio opzeggen?

Natuurlijk vindt Oxxio het jammer als je het contact op wilt zeggen, maar ze snappen dat je daar alle recht toe hebt. Check wel goed of je geen opzegvergoeding zult moeten betalen. Mocht je dan nog steeds zeker zijn van je beslissing om bij Oxxio te vertrekken, dan kun je een terugbelafspraak met ze maken. Je kunt dan aangeven wanneer het voor jou uitkomt. Eén van Oxxio’s medewerkers zal je dan helpen om de opzegging te regelen.

Er zijn speciale regelingen in geval van een verhuizing, emigratie, overlijden of andere situatie waarin je niet gewoon overstapt maar helemaal geen energie meer nodig hebt. Bedenk wel in alle gevallen goed dat, als de einddatum van je contract nog niet in zicht is, je een opzegtermijn van 30 dagen hebt en soms een opzegboete zult moeten betalen.

Hoe maak je contact met Oxxio? Bellen, zakelijk telefoonnummer, mailen en ander contact!

Bij Oxxio zijn ze ervan overtuigd dat je heel veel energiezaken gewoon zelf kunt regelen en prima in staat bent je grotendeels zonder hulp te redden. Toch weten ze dat er alsnog momenten kunnen zijn dat je er gewoon even niet meer uit komt. In dat geval zijn er verschillende manieren waarop je toch met een medewerker van Oxxio’s klantenservice in contact kunt komen.

Zo kun je ze bijvoorbeeld bereiken via O., de energiebuddy in de Oxxio App. Kan je hier het antwoord op je vraag niet vinden, dan is O. in staat je direct door te verbinden met iemand van de klantenservice. In de app kun je ook een chat vinden.

Daarnaast is het mogelijk om te chatten via Oxxio’s website. Als je een berichtje achter laat via Facebook Messenger, dan zal je vraag op een werkdag tussen 8.00 en 19.00 beantwoord worden.

Maar misschien prefereer je wel persoonlijk contact en een direct antwoord op je vraag. In dat geval kun je even een belletje plegen of een belafspraak maken. Dus wat voor manier van contact zoeken je voorkeur ook heeft, er zal er best eentje bij zitten waarmee je uit de voeten kunt.

Oxxio: klachten?

Op de website van Oxxio heb je drie mogelijkheden: een veelgestelde vragen sectie. Dit is de grootste meest gestelde vragen die wij ooit gezien hebben. Je kan zoeken op verschillende onderwerpen als jaarnota, termijnbedrag, meterstanden, acties en campagnes, aansluiten en ga zo maar door. Van alles geven ze de top 10 aan vragen. Hier kom je waarschijnlijk dus al ver mee.

Kom je er niet uit? Dan is er een klantenservice. Alleen deze ziet er naar ons niet uit als een klantenservice, maar je komt gewoon weer uit bij de meest  gestelde vragen. Voor ons is dat een beetje jammer en het lijkt erop dat Oxxio wil dat consumenten zoveel mogelijk via internet doet. Dat is natuurlijk logisch want dat bespaart op de klantenservice zelf, alleen het straalt voor ons niet veel vertrouwen uit dat als u als consument een echt probleem hebt, dat u ook daadwerkelijk geholpen wordt door een echte medewerker. Maar of dit ook daadwerkelijk zo is? Lees dat in de reviews!

Dus...komt u er niet uit? Dan kunt u nog contact opnemen met Oxxio. Maar wacht even...ook hier moet u inloggen op de app of op uw persoonlijke account. Dus alweer via internet! De vraag of u een persoon aan de telefoon kunt krijgen beginnen wij ons af te vragen. De ervaring(en) zullen het leren!

Wat is jouw ervaring met Oxxio?

Heeft u iemand aan de telefoon kunnen krijgen bij een probleem dat niet via internet kon worden opgelost? Wij van NederlandReview willen het graag weten. Of is de internet-klantenservice ook daadwerkelijk zo goed dat u snel werd geholpen en geen problemen meer ondervond? Schrijf een review en laat heel Nederland weten wat u van Oxxio vindt!

Alle ervaringen van consumenten van Oxxio. Bekijk reviews over Oxxio, schrijf zelf en vergelijk met andere leveranciers om te zien of oxxio uw energieleverancier wordt op NederlandReview.

Klanten en hun Ervaringen met Oxxio: Wat zeggen de Reviews over Klachten en Positieve Punten?

Oxxio bestaat al best een tijdje, dus zijn al vele mensen eens met dit bedrijf in aanraking geweest. Het kan handig zijn om eens te kijken wat deze mensen over Oxxio te vertellen hebben. Hun reviews, ervaringen, meningen en eerlijke beoordelingen kunnen je helpen in te zien of Oxxio echt wel het energiebedrijf is waar jij naar op zoek bent. Dit kan je beslissing wel of niet voor Oxxio te kiezen heel wat makkelijker maken.

Wil je zelf graag iets kwijt over Oxxio? Misschien heb je wel een klacht over ze of wil je juist een hele positieve ervaring met dit bedrijf delen. In dat geval nodigen we je van harte uit om zelf een Oxxio klantenreview achter te laten. Ook tips en verbeterpunten voor Oxxio zijn van harte welkom. Wie weet hebben ze hier nog wat aan en verbetert hun service.

Overstappen naar Oxxio Energie: een goed idee?

Hopelijk heb je nu wat meer informatie over Oxxio. Blijf echter goed nadenken over welke energiemaatschappij voor jou het beste is. Zo voorkom je dat je meer geld uitgeeft aan je maandelijkse energielasten dan nodig is. En al blijf je bij dezelfde maatschappij, kijk ook goed of je niet met een lager tarief toe kunt. Energie is echter al duur genoeg.

}