NederlandReview

  Ervaringen Oxxio Energie

  Heeft u een mening over Oxxio of wilt u graag weten wat anderen vinden? Bij NederlandReview kunt u veel ervaringen lezen zodat u weet waar u aan begint als u overstapt naar een andere energieleverancier. Geen mooie verkooppraatjes, maar echte meningen van echte mensen!

  Energie is gewoon energie. Maar zoeken naar het juiste bedrijf om je stroom, gas en andere energie te leveren is wel belangrijk. Deze bedrijven kunnen namelijk heel erg verschillen in tarieven, prijzen en service. Dus hoe weet je nou of je een goed bedrijf te pakken hebt?

  Eén van de vele energieleveranciers waar je uit van kiezen is Oxxio. Maar is dit energiebedrijf nou echt wel zo betrouwbaar als het lijkt? Wat voor tarieven biedt dit bedrijf aan? Zullen deze tarieven niet zomaar ineens omhoog gegooid worden als je er een tijdje klant bent? Bieden ze ook groene stroom aan? Hoe werken die daluren nou eigenlijk precies? En hoe zal de klantenservice van Oxxio omgaan met klanten die om hun hulp vragen?

  Natuurlijk kunnen niet al deze vragen zomaar beantwoord worden. Toch kom je met wat meer informatie soms een heel eind. Lees hier dus verder om wat meer over Oxxio te weten te komen.

  Wat is Oxxio Energie?

  Oxxio is een Nederlandse energieleverancier die als sinds 2010 actief is. Oxxio is sinds 2011 onderdeel van Eneco groep en levert groene stroom en gas aan particuliere klanten. Oxxio heeft ook een telecomafdeling: Oxxio Telecom.

  Het bedrijf is in 2000 opgericht door twee ondernemers met de visie dat het anders kan in energieland. Bovenal vonden ze dat energie goedkoper afgenomen moet kunnen worden. Vooruitgang is en blijft hun uitgangspunt. Ze zeggen op hun website dat ze “geen grote energiereus” zijn.

  Wel hebben ze een klein maar ook gedreven team. Met dit team willen ze ervoor zorgen dat je zaken zowel persoonlijk als efficiënt geregeld kunnen worden. Daarbij staan ze nooit stil en blijven ze werken aan supersnelle service, voordelige producten en andere onmisbare tools.

  Grip op je energieverbruik met de Oxxio App

  Is Oxxio Energie een goedkope energieleverancier?

  Oxxio is een energieleverancier die vooral de focus legt op het aanbieden van goedkope energie en dat te bereiken met slimme en innoverende ideeën waardoor uiteindelijk uw rekening omlaag gaat.

  Wat opvallend is, is dat ze vooral energie goedkoper willen krijgen voor de consument door het energiegebruik per huishouden omlaag te krijgen. Dit doen ze door slim om te gaan met energie. Zo hebben ze een app ontwikkeld waarbij u precies kunt bijhouden welk apparaat de meeste electriciteit gebruikt. Op deze manier hoeft de electra zelf niet direct goedkoper te worden, maar gebruikt u simpelweg minder energie. Beter voor het milieu dus. En wat u niet gebruikt, hoeft u ook niet te betalen.

  Biedt Oxxio gas en stroom?

  Ja, Oxxio biedt gas en stroom aan. Ze beloven dat ze altijd energie voor een lage prijs leveren. Ook krijg je een eenmalige cashback als je een vast contract afsluit voor stroom en gas. Je hebt drie verschillende deals waar je uit kunt kiezen. Bij de eerste deel zit je 1 jaar vast aan een contract. Ook is er een 3-jarig contract. Als derde is er nog een modelcontract. Dit contract is maandelijks opzegbaar zonder dat hiervoor kosten in rekening worden gebracht. Je kunt dus wanneer je maar wilt overstappen.

  Via de website van Oxxio kun je uitrekenen hoeveel je per maand voor je energie via Oxxio kwijt bent. Alles wat je hoeft te doen is jouw postcode en huisnummer in te geven. Ze kunnen stroom leveren voor zowel een enkele als dubbele meter. Als je je verbruik weet kun je deze invullen in hun korte formulier. Zo niet, dan kan Oxxio je helpen om een schattig te maken van je verbruik. Ook als je zelf stroom opwekt of juist alleen stroom nodig hebt kan Oxxio iets voor je betekenen. Het is ook mogelijk om je met spoed aan te melden bij Oxxio. Dit is dan binnen 5 dagen geregeld.

  Wat voor groene stroom biedt Oxxio Energie?

  Bij Oxxio vinden ze dat we maar één planeet hebben en hier dan ook zuinig op moeten zijn. Daarom is alle stroom die geleverd wordt door Oxxio groene stroom. Deze wordt voor de volle 100% opgewerkt uit Europese winstroom opgewerkt door de vele windmolens die Nederland rijk is. Hierdoor ontwijken ze de CO2 uitstoot die vele andere energiebedrijven wel produceren. Oxxio zal je nooit extra laten betalen voor de prijs van groene stroom. Zij verzorgen “groen voor de prijs van grijs”.

  Natuurlijk is de stroom die uit je stopcontact komt daarmee niet anders dan die van je buren, maar je draagt wel zeker bij aan een milieuvriendelijkere manier van stroomwinning. Oxxio is namelijk van mening dat er steeds minder kolenstroom nodig is naar mate meer en meer mensen vragen om duurzame energie uit energiebronnen zoals wind, water en zon.

  Deze bronnen zullen altijd aanwezig zijn en het opwekken van deze energie is dus ook vriendelijker voor de aarde en zorgt ervoor dat we met z’n allen langer van deze planeet zullen kunnen genieten. Helaas is de windstroom in Nederland nog niet voldoende om echt iedereen te voorzien. Daarom haalt Oxxio ook energie uit duurzame energiebronnen vanuit heel Europa.

  Wat zijn de services van Oxxio?

  Naast de app, waar iedereen gerbuik van kan maken (en een gratis ipad krijgt), heeft Oxxio 3 verschillende diensten. De "in control" waarmee je precies vergelijkt en berekent wat je aan stroom en gas verbruikt. Waarmee je 12 energiebesparende gadgets krijgt. Oxxio beweert dat je energierekening écht omlaag gaat. Is dat ook daadwerkelijk zo? Dat kunt u lezen in onze reviews van iedereen die dit al geprobeerd heeft.

  De 2e is "free". Dat geeft je vrijheid over de keuzes die je maakt en bepaal je ook zelf hoe lang je klant blijft. Dus handig als je niet tevreden bent en direct wil electriciteit . De looptijd is dus niet bepaald en zijn je tarieven variabel naar gelang de markt dat bepaald. Handig dus als je de vrijheid wil blijven behouden om te doen wat je zelf wil, maar als de prijs van de markt omhoog gaat, gaat ook je rekening omhoog! (En omlaag natuurlijk ook)

  De laatste is het dalurentarief. Dit is vooral voor mensen die alleen 's avonds of in het weekend thuis zijn. Hier geld, hoe meer je gebruikt in de daluren, hoe goedkoper het wordt. Dit komt doordat stroom (bijna) niets kost in deze tijden. Je moet nog wel betalen voor de netbeheerkosten en de overheidsheffingen, maarja dat doet iedereen.

  Hoe kun je inloggen bij Mijn Oxxio?

  Als je eenmaal klant bent bij Oxxio kun je inloggen bij Oxxio.

  Je krijgt hierbij een eigen account genaamd Mijn Oxxio. Hierop kun je al jouw persoonlijke details inzien een eventueel aanpassen. Zo heb je zelf inzicht in jouw energieverbruik en kun je gemakkelijk bepaalde punten veranderen.

  Hoe kun je bij Oxxio meterstanden doorgeven: telefonisch of via de app?

  Lees hieronder meer over de app en de slimme meter die daarin verwerkt zit. Ze beloven hiermee dat je meterstanden zelf moeten doorgeven voorgoed verleden tijd is.

  Hoe werkt de app van Oxxio?

  Oxxio wil graag de eerste app-only energieleverancier van Nederland worden. Ze hebben een handige app die je kunt downloaden voor je Smartphone, iPhone, tablet of iPad. De meeste mensen hebben hun mobiele telefoon altijd bij zich. Daarom kun je dus waar je ook bent je energiezaken regelen. Dus zelfs als je ’s avonds laat of als je ergens even zit te wachten met je energie bezig wilt zijn, kun je inloggen en wijzigingen aanbrengen. Oxxio vindt namelijk dat openingstijden hopeloos ouderwets zijn en je niet zo moeten wachten tot de volgende werkdag of zelfs na het weekend om je energiezaken te kunnen regelen.

  Vandaar dus de app die je overal en op ieder moment kunt gebruiken door in te loggen op Mijn Oxxio. Ze zijn van mening dat dit Oxxio een heel stuk makkelijker en leuker maakt. Zoals hierboven al vermeldt werkt de app samen met een slimme meter. Via deze slimme meter kunnen zij je meterstanden automatisch ontvangen zodat je deze niet zelf door hoeft ze geven. Ook kun je die natuurlijk zelf inzien.


  De Oxxio App

  Wat zijn de verschillende tarieven van Oxxio?

  Op de website belooft Oxxio “superscherpe energietarieven”. Om dit te controleren zul je Oxxio moeten vergelijken met andere energieaanbieders. Hierboven heb je al kunnen lezen dat Oxxio drie verschillende tarieven aanbiedt, namelijk 1 jaar vast, 3 jaar vast en modelcontract. Ze kunnen je via hun website helpen uit te zoeken welke vorm van stroom het beste bij jou en je huishouden past. Zo weet je altijd zeker dat je het goedkoopste contract afsluit.

  Natuurlijk blijven de tarieven geen jaren en jaren vast. Het loont daarom de moeite om te kijken of je contract inmiddels goedkoper kan. Dit kun je doen via de app die ze aanbieden voor je smartphone. Hier kun je op inloggen. Je krijgt dan jouw account en huidige tarief te zien.

  Ook kun je daar je energiegebruik in de gaten houden. Wie weet gebruik je wel een hoop overbodige energie zonder dat je het door hebt. Bij een lager energiegebruik kan je tarief omlaag gaan. Ook geven ze je een eenmalige cashback als je besluit een vast contact af te sluiten bij Oxxio. Natuurlijk kun je ook gewoon via je computer op hun website inloggen.

  Wat Kost 1 kWh bij Oxxio?

  Dit is lastig te zeggen omdat de tarieven kunnen verschillen en veranderen. Ook krijg je bepaalde kortingen als je voor langere periode verbonden bent aan Oxxio. Er is dus best verschil in hoeveel één kWh daadwerkelijk kost. Wel blijft het de moeite om uit te zoeken of je met een ander contract of ander tarief niet goedkoper uit kunt zijn.

  Wanneer zijn de daluren van Oxxio?

  Er zijn momenten dat stroom juist heel veel kost. Dit is met name het geval als je stroom gebruikt op hetzelfde moment dat de meeste mensen stroom gebruiken. Kook je bijvoorbeeld rond zes uur of zet je midden op de dag je (af)wasmachine aan, dan zal dit duurder zijn dan wanneer je dit bijvoorbeeld ’s avonds doet. Sommige energiemaatschappijen bieden hier zelfs een korting voor aan. Ook Oxxio heeft daluren. Overdag en vooral overdag tijdens werkdagenzul je het normale tarief betalen. Je betaalt hiervoor dus gewoon het volledige tarief.

  Als je bereid ben ’s avonds of in het weekend de was te doen of iets anders te doen waarbij stroom nodig is, dan val je in het daltarief en zal de stroom of energie goedkoper zijn. De daltarieven bij Oxxio gelden van maandag t/m vrijdag van 23.00 tot 7.00 en van vrijdag 23.00 tot maandag 7.00. Ook op officiële feestagen zoals Pasen, Kerst, Koningsdag, Pinksteren en Nieuwjaardag kun je van het daltarief gebruik maken.

  Hoe kun je Oxxio opzeggen?

  Natuurlijk vindt Oxxio het jammer als je het contact op wilt zeggen, maar ze snappen dat je daar alle recht toe hebt. Check wel goed of je geen opzegvergoeding zult moeten betalen. Mocht je dan nog steeds zeker zijn van je beslissing om bij Oxxio te vertrekken, dan kun je een terugbelafspraak met ze maken. Je kunt dan aangeven wanneer het voor jou uitkomt. Eén van Oxxio’s medewerkers zal je dan helpen om de opzegging te regelen.

  Er zijn speciale regelingen in geval van een verhuizing, emigratie, overlijden of andere situatie waarin je niet gewoon overstapt maar helemaal geen energie meer nodig hebt. Bedenk wel in alle gevallen goed dat, als de einddatum van je contract nog niet in zicht is, je een opzegtermijn van 30 dagen hebt en soms een opzegboete zult moeten betalen.

  Hoe maak je contact met Oxxio? Bellen, zakelijk telefoonnummer, mailen en ander contact!

  Bij Oxxio zijn ze ervan overtuigd dat je heel veel energiezaken gewoon zelf kunt regelen en prima in staat bent je grotendeels zonder hulp te redden. Toch weten ze dat er alsnog momenten kunnen zijn dat je er gewoon even niet meer uit komt. In dat geval zijn er verschillende manieren waarop je toch met een medewerker van Oxxio’s klantenservice in contact kunt komen.

  Zo kun je ze bijvoorbeeld bereiken via O., de energiebuddy in de Oxxio App. Kan je hier het antwoord op je vraag niet vinden, dan is O. in staat je direct door te verbinden met iemand van de klantenservice. In de app kun je ook een chat vinden.

  Daarnaast is het mogelijk om te chatten via Oxxio’s website. Als je een berichtje achter laat via Facebook Messenger, dan zal je vraag op een werkdag tussen 8.00 en 19.00 beantwoord worden.

  Maar misschien prefereer je wel persoonlijk contact en een direct antwoord op je vraag. In dat geval kun je even een belletje plegen of een belafspraak maken. Dus wat voor manier van contact zoeken je voorkeur ook heeft, er zal er best eentje bij zitten waarmee je uit de voeten kunt.

  Oxxio: klachten?

  Op de website van Oxxio heb je drie mogelijkheden: een veelgestelde vragen sectie. Dit is de grootste meest gestelde vragen die wij ooit gezien hebben. Je kan zoeken op verschillende onderwerpen als jaarnota, termijnbedrag, meterstanden, acties en campagnes, aansluiten en ga zo maar door. Van alles geven ze de top 10 aan vragen. Hier kom je waarschijnlijk dus al ver mee.

  Kom je er niet uit? Dan is er een klantenservice. Alleen deze ziet er naar ons niet uit als een klantenservice, maar je komt gewoon weer uit bij de meest gestelde vragen. Voor ons is dat een beetje jammer en het lijkt erop dat Oxxio wil dat consumenten zoveel mogelijk via internet doet. Dat is natuurlijk logisch want dat bespaart op de klantenservice zelf, alleen het straalt voor ons niet veel vertrouwen uit dat als u als consument een echt probleem hebt, dat u ook daadwerkelijk geholpen wordt door een echte medewerker. Maar of dit ook daadwerkelijk zo is? Lees dat in de reviews!

  Dus...komt u er niet uit? Dan kunt u nog contact opnemen met Oxxio. Maar wacht even...ook hier moet u inloggen op de app of op uw persoonlijke account. Dus alweer via internet! De vraag of u een persoon aan de telefoon kunt krijgen beginnen wij ons af te vragen. De ervaring(en) zullen het leren!

  Wat is jouw ervaring met Oxxio?

  Heeft u iemand aan de telefoon kunnen krijgen bij een probleem dat niet via internet kon worden opgelost? Wij van NederlandReview willen het graag weten. Of is de internet-klantenservice ook daadwerkelijk zo goed dat u snel werd geholpen en geen problemen meer ondervond? Schrijf een review en laat heel Nederland weten wat u van Oxxio vindt!

  Alle ervaringen van consumenten van Oxxio. Bekijk reviews over Oxxio, schrijf zelf en vergelijk met andere leveranciers om te zien of oxxio uw energieleverancier wordt op NederlandReview.

  Klanten en hun Ervaringen met Oxxio: Wat zeggen de Reviews over Klachten en Positieve Punten?

  Oxxio bestaat al best een tijdje, dus zijn al vele mensen eens met dit bedrijf in aanraking geweest. Het kan handig zijn om eens te kijken wat deze mensen over Oxxio te vertellen hebben. Hun reviews, ervaringen, meningen en eerlijke beoordelingen kunnen je helpen in te zien of Oxxio echt wel het energiebedrijf is waar jij naar op zoek bent. Dit kan je beslissing wel of niet voor Oxxio te kiezen heel wat makkelijker maken.

  Wil je zelf graag iets kwijt over Oxxio? Misschien heb je wel een klacht over ze of wil je juist een hele positieve ervaring met dit bedrijf delen. In dat geval nodigen we je van harte uit om zelf een Oxxio klantenreview achter te laten. Ook tips en verbeterpunten voor Oxxio zijn van harte welkom. Wie weet hebben ze hier nog wat aan en verbetert hun service.

  Overstappen naar Oxxio Energie: een goed idee?

  Hopelijk heb je nu wat meer informatie over Oxxio. Blijf echter goed nadenken over welke energiemaatschappij voor jou het beste is. Zo voorkom je dat je meer geld uitgeeft aan je maandelijkse energielasten dan nodig is. En al blijf je bij dezelfde maatschappij, kijk ook goed of je niet met een lager tarief toe kunt. Energie is echter al duur genoeg.

  Oxxio Energie
  Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (39)

  5.6
  41% Zou hier weer kopen!
  Bestellen
  rating
  5.8
  Service
  rating
  5
  Prijs
  rating
  6.2
  Leveren
  rating
  5.6

  Alle reviews

  Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

  Ik ben wel blij met Oxxio

  Ik krijg mijn energie al jaren via Oxxio. Ben een beetje geschrokken van sommige negatieve reacties hier! Ik wilde net zeggen dat ik nooit ergens last van heb gehad zelf. Misschien een verschil per regio?

  Wat mij betreft is Oxxio echt een uitkomst gebleken. Ik ben serieus goedkoper uit dan bij mijn vorige aanbieder en dat was zeer nodig, in verband met almaar stijgende maandlasten.

  Door die cashback over meerdere jaren heb ik gewoon echt geld bespaard.

  Rekeningen problemen heb ik hier nooit gehad.

  Door: Frieda 22-03-2017
  Joke15-10-2020

  Ik help veel mensen met het overstappen van energieleveranciers en hou ook bij wat hun ervaringen zijn. Oxxio heb ik inmiddels van de lijst geschrapt! Kijkt u ook maar eens op andere sites waar reviews achtergelaten kunnen worden, zoals trustpilot.nl, dan weet u genoeg. Zolang je bij Oxxio klant bent, is er meestal niet zoveel aan de hand, maar als je opstapt worden ze vervelend. Als je belt sta je eerst een half uur in de wacht en vervolgens verbreken ze de verbinding, als ze horen dat je geen klant meer bent. Als je een chatgesprek voert en ze er zelf ook niet meer uitkomen breken ze het af. Vul je een contactformulier in over een foute nota, moet je meer dan een week wachten op antwoord. Ze gaan zelfs zover dat ze over een nota onder de 20,00 euro 40,00 euro aanmaningskosten in rekning brengen, als je een dag te laat betaalt. Oxxio komt bij de hele serie overstappers als slechtste uit de bus, daarom heb ik er een streep doorgehaald. Nu bent u natuurlijk benieuwd wie de beste is. Nou over 1 bedrijf heb ik nog nooit klachten gehoord. Het is een bedrijf dat meedenkt en zeer coulant is. Toen iemand ging verhuizen (was bij Energieflex, die nu niet meer bestaat), wilde ze tijdelijk voor 2 woningen een aansluiting. Energieflex liet weten, dat het administratief bij hen niet kon. Ik heb naar Greenchoice gebeld en de situatie voorgelegd. Ze zeiden, geen probleem, laat ze het huidige contract meenemen naar haar nieuwe adres, anders verliest ze de welkomstpremie en wij kunnen dan voor enkele weken haar huidige woning van energie voorzien. Nou, dat noem ik nou eens klasse. Zo kan ik meer positieve verhalen over Greenchoice vertellen, maar laat ik het hier maar bij laten, want het is een review over Oxxio.

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  9
  rating

  Oxxio veel beter dan energiedirect

  Kans kans KANSloze praktijken bij energiedirect. Aggressieve verkooptechnieken als je bij ze weg wilt en veel problemen gehad. Oxxio heeft het echt TOP voor mij opgepakt nadat ik had aangegeven dat energiedirect mij probeerde te naaien met wurgcontracten. Ik kwam er niet vanaf. Na een belletje met oxxio hebben zij het opgepakt en was ik binnen 3 dagen overgestapt naar oxxio. Of ze willen gewoon heel graag nieuwe klanten bij oxxio, of ze zijn simpelweg echt goed. Zit er nu 3 maanden, nog geen problemen gehad, maar we gaan het zien...

  Door: Hansma07-03-2017
  Joke15-10-2020

  Ja, uw ervaringen geloof ik graag m.b.t. Oxxio, ze zijn alleraardigst om de klant binnen te halen. Nieuwe klanten komen ook direct aan de beurt als ze bellen en komen niet in een lange wachtrij. Het gesprek verloopt zeer klantvriendelijk. Maar...... zodra u weggaat zullen de ervaringen heel anders worden, vooral als de eindnota niet klopt.

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  10
  rating

  Content met Oxxio

  Al jaren bij Oxxio en eigenlijk nooit problemen gehad. Afgelopen maand kwam daar verandering in met regelmatige haperingen in de energievoorziening, erg lastig, vooral met de kou buiten! We hebben gauw contact opgenomen en Oxxio is het meteen gaan uitzoeken en heeft het opgelost. Het lag niet aan hen, kennelijk, maar ze konden het wel verhelpen. Wij waren hier natuurlijk zeer content mee en dat geef ik graag door.

  Door: Hendrik16-12-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  8.5
  rating

  Uitstekende service

  De service bij Oxxio is uitstekend. Laatst werd er te veel geld van mijn rekening afgeschreven en ik had geen idee waar dat vandaan kwam. Na een kort telefoontje met Oxxio werd de bron achterhaalt en was het geen probleem om mij het geld terug te storten dat ik teveel had betaald. Binnen twee weken stond het weer op mijn rekening, zonder gedoe en met een erg vriendelijke medewerker aan de telefoon.

  Door: Gerard Mok26-06-2015
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  8
  rating

  Internet

  Niet zo als ze beloven en erg duur als je naar andere aanbieders kijkt zo als t mobile bijv. Oxxio heef mij heel lang geen internet kunnen leveren omdat ze techniek probleem en zelf niet aan kunnen oplossen. Klanten service zeer slecht beschikken niet over juiste info. Ik ben weer overgestapt na een week. Oxxio is erg slecht in klant tevredenheid. En dat links je overal terug.

  Door: Kawar Salih30-09-2020
  Joke15-10-2020

  Ik zou dit stukje geschreven kunnen hebben, ik vind alleen dat het cijfer 2.5 te hoog is. Zelf heb ik ook tv en internet van hen gehad. Internet was traag en bij de tv regelmatig een blauw beeld, dat eerst geladen moest worden. Ik liet weten, dat ik het contract op wilde zeggen, immers ze leverden niet wat mij was beloofd. Dat was prima, maar ik moest wel het hele jaar betalen! Nou, toch maar besloten het jaar vol te maken.......

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2.5
  rating

  Gas, stroom, internet en tv

  Zeer slecht, op alle punten. Geen goed woord voor over

  Door: Laura van den Berg04-09-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  Loopt zoals het moet

  Net verhuisd en oxxio aangeschaft. Binnen een dag reactie met alle benodigde informatie en tot op heden loopt het gewoon precies zoals het moet. Voor mij was deze partij het goedkoopst, maar afgezien daarvan is het altijd prettig als je energie zonder problemen verloopt. Mocht het in de toekomst anders zijn zal ik daar hier zeker weer over schrijven!

  Door: JD12-09-2015
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  10
  rating

  Ik geef ze een 7,5 tot 8

  Nu een jaar bij oxxio. (vorig jaar verhuisd naar amsterdam)Aansluiten ging voorspoedig en tot op heden geen problemen. Die app is best wel handig ja want je krijgt wat meer inzicht. Een slimme thermostaat ben ik helaas nog niet bij ze tegengekomen. Maar die heb ik bij 50five gekocht en werkt allemaal prima op elkaar. Dus dat kan ook.

  Door: Mike25-11-2016
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  8
  rating

  Geen klachten, alles werkt goed

  ik zat tot een aantal jaar terug bij Essent. daar ging destijds van alles mis met rekeningen en storingen

  Sinds ik ben overgestapt naar oxxio nergens last van gehad, alles werkt gewoon zoals het hoort en ik hoef niks te controleren.

  prijs is prima.

  Door: K. de winter23-06-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  9
  rating

  Zelf in de hand

  Die app is echt super. Mijn zoon en ik zijn de hele dag aan het spelen ermee en telkens weer manieren aan het verzinnen omte kijken waar we kunnen uitsparen. Dus heb een soort competitie met hem ontwikkeld hierdoor. Superleuk! (en onbewust milieuvriendelijk tegelijk)

  Door: K. Dorssen08-07-2015
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  8.5
  rating

  Elektra

  Enkel tarief afgesproken en voor dubbel tarief afgerekend. Steeds werd gezegd dat het met de jaarrekening goed zou komen. Nu is de jaarafrekening en wat denk je niet goed. Eindelijk iemand aan de telefoon gehad, de chat werkt ook niet, en nu wordt gezegd:nu is uw jaarrekening er en kunnen wij hier niets meer aan doen

  Door: Corrie van Swieten29-06-2020
  Joke17-10-2020

  Ja, dat is typisch Oxxio. Natuurlijk kunnen ze het recht zetten, het kost hen alleen wat tijd en daarom hebben ze er geen zin in! De klantvriendelijkheid is ver te zoeken bij Oxxio en de goedkoopste zijn ze ook niet. Gewoon vanaf nu Oxxio links laten liggen, de keuze is reuze!

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  3.5
  rating

  gas en stroom

  Helaas heb ik geen goede ervaringen met oxxio, alles geprobeerd te bellen te mailen en dan word er gezet dat je teruggebeld word maar helaas. Ook een mail word na een maand nog steeds niet beantwoord. Klacht in dienen heeft geen zin dit word niet serieus genomen.
  Voor aflopen van het jaarcontact heb ik 3 maanden van te voren gebeld voor een nieuwe aanbieding, deze heb ik nooit gekregen. Wel word er natuurlijk gewoon de eindrekening gestuurd want geld binnen halen zijn ze goed in.
  Maar klantgericht nee zeker niet!!! ik wil iedereen waarschuwen zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan. ga niet met ze in zee.
  gelukkig heb ik op tijd alles kunnen blokkeren.
  Ik heb me best gedaan we gaan het verder wel zien en dan maken we er wel een zaak van.
  Mensen pas op!!!!

  Door: rueck29-05-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  3.5
  rating

  Ooxio

  Als Oxxio op Energie als Telecom zo goed weten hoe zij fraude facturen weten te sturen .
  Als men niet van Oxxio Energie als Telecom doet afnemen.
  Is dat Oxxio goed doet stelen van andere Energie als Telecom bedrijven doen stelen.
  Betekend wel dat zij dat doen bij het Consumenten die niets doen afnemen van Oxxio Rotterdam.
  Of heeft Oxxio nooit van Klantenbinding van geleerd. Of doet de Oxxio klantencrews niets anders dan indiditeitsfraude te plegen op hun cliënten te doen bestelen?

  Door: V uit A15-04-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  Oxxio

  De plus punten van Oxxio is, het vervalsen van de persoonsgegevens en het liegen tegenover de klanten.

  De minpunten is van Oxxio zijn het helpen aan oplichters die aan Indiditeitsfraude doen deelnemen

  Door: Visser13-04-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  Oxxio Telecom

  Een slechte ervaring met Oxxio Telecom .
  Waar zij indiditeitsfraude weten te plegen blijft hun verantwoordelijk heide bijster te wezen. Waar de Klantencrews hun valse beschuldenissen verlenen naar de betrevende klant. Maar door een bewijsstuk waar de klantgegevens niet correct staan vermeld blijkt de Klantencrews hun fouten niet te willen risetten en zullen aiautomatich door blijven gaan met het indiditeitsfraude te plegen in de betrevende klant gegevens doen vermellden

  Door: Gedupeerde01-04-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  Internet & TV

  SAMENVATTING: NIET DOEN, BETER EEN PAAR EURO MEER BETALEN EN DAN DIRECT BIJ BIJV. KPN BESTELLLEN

  Internet & TV besteld. Tot aan het moment dat de monteur zou komen om de glasvezelaansluiting te installeren, zag het er goed uit. Monteur kwam op het afgesproken en per mail bevestigde moment niet opdagen. Gebeld: afspraak was bij installatiebedrijf niet bekend. Dan zelf geinstalleerd (niet moeilijk). Geen signaal op de leiding. Weer gebeld: uitspraak van de helpdesk: activering van de verbinding kan tot 3 maanden (!!!) duren. Ook deze activeringsdatum had Oxxio echter vooraf per mail bevestigd. De 3 maanden zou volgens de medewerkster in de algemene voorwaarden staan. Storneren kan niet meer want de installatiedatum lag net meer dan 14 dagen na de bestelling (toeval?). Oh ja: per mail vooraf informatie gekregen dat ik de KPN iTV app zou kunnen gebruiken (want uiteindelijk verkoopt Oxxio gewoon KPN TV): aanmelding was niet mogelijk omdat je als Oxxio klant geen KPN klantnummer hebt. Werkt dus ook niet...
  Helaas zit ik er nu aan vast. Bij de eerstvolgende mogelijkheid stap ik over......

  Door: Jeroen23-02-2020
  Joke02-04-2020

  Jeroen, ik heb ook slechte ervaringen met dit bedrijf. Kan alleen maar zeggen in hoop dat mijn contract snel is afgelopen, zodat ik over kan stappen naar een ander. Klantvriendelijkheid laat te wensen over. Eigenlijk ook wel logisch, want als ze alle contracten zouden ontbinden, omdat de klant ontevreden is, zouden ze meteen failliet gaan! Ik heb Oxxio ook laten weten, dat ik een revieuw op internet zou plaatsen. Er is niets vervelender, dat internet niet werkt, zoals het hoort. Ook de tv-ontvanger werkt niet goed, als ik naar "uitzending gemist" kijk, hij stopt ondertussen regelmatig en dan is hij weer aan het laden (je ziet dan een blauw beeld met een rondje). Dit heb ik bij mijn vorige provaider niet gehad. Ze wilden mij wel een nieuwe ontvanger sturen, maar ach, over 3 maanden zeg ik toch op! Ik mag de naam Oxxio niet meer horen! Laatst werd ik door hen gebeld, of ik een energiecontract erbij wilde...…. nou, ik dacht het niet, never!!!!!

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  3
  rating

  Internet en TV

  Alleen maar minpunten. De meest slechte klantenservice die ik ooit meegemaakt heb. Geen woorden voor verder..

  Door: Peter De Wilde04-11-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  4
  rating

  Tv internet & gas en elektriciteit

  Super slechte service! Op 02-10 een afspraak gemaakt met de monteur voor het aansluiten van glasvezel voor tv en Internet. Vervolgens komt er op de afgesproken tijd niemand opdagen, bij het bellen naar de klantenservice geven ze aan dat ze de monteur gaan bellen en vragen wat er is en dat ze terugbellen. Vervolgens wordt er nooit meer teruggebeld waarop ik weer contact opneem en alles uitleg. Er zou opnieuw contact worden gezocht met de monteur en ze zouden vóór 15.15 terugbellen (het was 14.30) vervolgens wordt ik teruggebeld om 15.20 waarop ze eerst brutaal vragen hoe ik aan dit nummer kom. Vervolgens maken we een nieuwe afspraak maar weet de medewerker niet zeker of er een monteur beschikbaar is dus ze zou nog terugbellen om dit te laten weten. Vervolgens nooit meer teruggebeld waarop ik opnieuw kon bellen en toen bleek er wel een monteur gekoppeld te zijn voor deze afspraak. Maar wederom slechte communicatie, houden elkaar niet op de hoogte en zijn niet vriendelijk.

  Door: Daphne Sluiter24-10-2019
  Daphne Sluiter24-10-2019

  FOUT IN MIJN REVIEW! Ik zou hier NOOOIT weer kopen!

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  6.5
  rating

  internet

  overgestapt van KPN naar Oxxio... wat een spijt. ruim week zonder internet gezeten bij de overstap, was weer eens iets mis gegaan bij Oxxio maar oplossen ho maar, eindelijk kwam er een monteur om het op te lossen... nu is ons internet trager dan traag download tussen 1 en 4... dit hoort ca. 14 te zijn... wat is de klantenservice slecht van Oxxio. omdat ik slecht signiaal heb hoef ik maar 6 maanden mijn contract uit te dienen... dus 6 maanden betalen voor heeeeel slecht internet. In mijn woonhuis op nummer 10 heb ik tussen de 14 en 20 download ook van Oxxio, in het pand er naast het ik maar max. 4.75 download.... ik kan nu niet storingsvrij meer bellen via internet, mijn alarminstallatie werkt niet door slecht internet verbinding.. en wat doen ze er aan... gewoon niets.. ze schermen alleen maar met het contract dat ik heb gekozen voor 14 download snelheid.... maar ze begrijpen niet dat ik met speedtesten niet verder kom dan tussen de 1.15 en 4.75.... jammer dan. Ik moet er nu een advocaat op gaan zetten om oxxio te gaan dwingen voor service of mijn contract er direct op te zeggen... Verschrikkelijk wat is de service van Oxxio slecht... wat een spijt heb ik van de overstap van KPN naar Oxxio.... kan er een boek over schrijven... boxen tegen een lichaam welke zijn fout niet toegeeft dat er iets mis is... en een monteur sturen doen ze niet... Afwachten wat de advocaat nu voor stappen gaat ondernemen.... want om advocaten geven zij ook niet.

  Door: Snijders10-10-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  4
  rating

  Oxxio, alleen voordelig voor nieuwe relaties, maar Oxxio is zeker niet super!!

  Nu bijna een jaar bij Oxxio. De overstap naar Oxxio is probleemloos verlopen. Dit werd echter geregeld door GasLicht.com. Het installeren van de App verliep zeer moeizaam en de verstrekte informatie is gebrekkig een onvoldoende om goed inzicht te krijgen. Ik hoopte dat het tweede jaar dit beter zou worden. Geprobeerd contact te krijgen met Oxxio voor de verlenging. Via de site kan dit alleen via de chat en dan moet je een kwartier wachten. Hoezo service!! Het verlengingsaanbod is slechter dan een nieuwe klant krijgt. Ik vind dit pure (prijs)discriminatie. Andere aanbieders belonen juist hun trouwe klanten. Oxxio probeert je binnen te krijgen om vervolgens te verlengen tegen hogere tarieven. Als je chat of een mail verstuurt is de reactie niets zeggend. M.a.w. e vinden het niet erg als je vertrekt. Aan die wens kan ik tegemoet komen. Voor mij geen Oxxio meer.

  Door: Hans van Dijk18-04-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  4
  rating

  Schrijf zelf een review over Oxxio Energie

  Uw beoordeling

  FAQ

  Is Oxxio Energie een betrouwbaar bedrijf?

  Er zijn 39 ervaringen geplaatst over Oxxio Energie. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 5.6 gekregen, waarbij 41% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

  In welke sectoren is Oxxio Energie actief?

  Oxxio Energie is vooral actief in de categorie Energie en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) Goedkope energie

  Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

  Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van Oxxio Energie gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.