NederlandReview

  Ervaringen Oxxio Energie

  Heeft u een mening over Oxxio of wilt u graag weten wat anderen vinden? Bij NederlandReview kunt u veel ervaringen lezen zodat u weet waar u aan begint als u overstapt naar een andere energieleverancier. Geen mooie verkooppraatjes, maar echte meningen van echte mensen!

  Over Oxxio

  Oxxio is een Nederlandse energieleverancier die als sinds 2010 actief is. Oxxio is sinds 2011 onderdeel van Eneco groep en levert groene stroom en gas aan particulieren klanten.Oxxio is een energieleverancier die vooral de focus legt op het aanbieden van goedkope energie en dat te bereiken met slimme en innoverende ideeën waardoor uiteindelijk uw rekening omlaag gaat.
  Wat opvallend is, is dat ze vooral energie goedkoper willen krijgen voor de consument door het energiegebruik per huishouden omlaag te krijgen. Dit doen ze door slim om te gaan met energie. Zo hebben ze een app ontwikkeld waarbij u precies kunt bijhouden welk apparaat de meeste electriciteit gebruikt. Op deze manier hoeft de electra zelf niet direct goedkoper te worden, maar gebruikt u simpelweg minder energie. Beter voor het milieu dus. En wat u niet gebruikt, hoeft u ook niet te betalen.

  Grip op je energieverbruik met de Oxxio App

  Services van Oxxio

  Naast de app, waar iedereen gerbuik van kan maken (en een gratis ipad krijgt), heeft Oxxio 3 verschillende diensten. De "in control" waarmee je precies vergelijkt en berekent wat je aan stroom en gas verbruikt. Waarmee je 12 energiebesparende gadgets krijgt. Oxxio beweert dat je energierekening écht omlaag gaat. Is dat ook daadwerkelijk zo? Dat kunt u lezen in onze reviews van iedereen die dit al geprobeerd heeft. De 2e is "free". Dat geeft je vrijheid over de keuzes die je maakt en bepaal je ook zelf hoe lang je klant blijft. Dus handig als je niet tevreden bent en direct wil electriciteit . De looptijd is dus niet bepaald en zijn je tarieven variabel naar gelang de markt dat bepaald. Handig dus als je de vrijheid wil blijven behouden om te doen wat je zelf wil, maar als de prijs van de markt omhoog gaat, gaat ook je rekening omhoog! (En omlaag natuurlijk ook) De laatste is het daluren tarief. Dit is vooral voor mensen die alleen 's avonds of in het weekend thuis zijn. Hier geld, hoe meer je gebruikt in de daluren, hoe goedkoper het wordt. Dit komt doordat stroom (bijna) niets kost in deze tijden. Je moet nog wel betalen voor de netbeheerkosten en de overheidsheffingen, maarja dat doet iedereen.


  Klachten bij Oxxio

  Op de website van Oxxio heb je drie mogelijkheden: Een veelgestelde vragen sectie. Dit is de grootste meest gestelde vragen die wij ooit gezien hebben. Je kan zoeken op verschillende onderwerpen als jaarnota, termijnbedrag, meterstanden, acties en campagnes, aansluiten en ga zo maar door. Van alles geven ze de top 10 aan vragen. Hier kom je waarschijnlijk dus al ver mee. Kom je er niet uit? Dan is er een klantenservice. Alleen deze ziet er naar ons niet uit als een klantenservice, maar je komt gewoon weer uit bij de meest gestelde vragen. Voor ons is dat een beetje jammer en het lijkt erop dat Oxxio wil dat consumenten zoveel mogelijk via internet doet. Dat is natuurlijk logisch want dat bespaart op de klantenservice zelf, alleen het straalt voor ons niet veel vertrouwen uit dat als u als consument een echt probleem hebt, dat u ook daadwerkelijk geholpen wordt door een echte medewerker. Maar of dit ook daadwerkelijk zo is? Lees dat in de reviews! Dus...komt u er niet uit? Dan kunt u nog contact opnemen met Oxxio. Maar wacht even...ook hier moet u inloggen op de app of op uw persoonlijke account. Dus alweer via internet! De vraag of u een persoon aan de telefoon kunt krijgen beginnen wij ons af te vragen. De ervaring(en) zullen het leren!

  Wat is uw ervaring met Oxxio?

  En vooral de klantenservice van Oxxio. Heeft u iemand aan de telefoon kunnen krijgen bij een probleem dat niet via internet kon worden opgelost? Wij van NederlandReview willen het graag weten. Of is de internet-klantenservice ook daadwerkelijk zo goed dat u snel werd geholpen en geen problemen meer ondervond? Schrijf een review en laat heel Nederland weten wat u van Oxxio vindt!

  Alle ervaringen van consumenten van Oxxio. Bekijk reviews over Oxxio, schrijf zelf en vergelijk met andere leveranciers om te zien of oxxio uw energieleverancier wordt op NederlandReview.

  Oxxio Energie
  Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (33)

  6.2
  48% Zou hier weer kopen!
  Bestellen
  rating
  6.2
  Service
  rating
  5.6
  Prijs
  rating
  7
  Leveren
  rating
  6

  Alle reviews

  Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

  Ik ben wel blij met Oxxio

  Ik krijg mijn energie al jaren via Oxxio. Ben een beetje geschrokken van sommige negatieve reacties hier! Ik wilde net zeggen dat ik nooit ergens last van heb gehad zelf. Misschien een verschil per regio?

  Wat mij betreft is Oxxio echt een uitkomst gebleken. Ik ben serieus goedkoper uit dan bij mijn vorige aanbieder en dat was zeer nodig, in verband met almaar stijgende maandlasten.

  Door die cashback over meerdere jaren heb ik gewoon echt geld bespaard.

  Rekeningen problemen heb ik hier nooit gehad.

  Door: Frieda 22-03-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  9
  rating

  Oxxio veel beter dan energiedirect

  Kans kans KANSloze praktijken bij energiedirect. Aggressieve verkooptechnieken als je bij ze weg wilt en veel problemen gehad. Oxxio heeft het echt TOP voor mij opgepakt nadat ik had aangegeven dat energiedirect mij probeerde te naaien met wurgcontracten. Ik kwam er niet vanaf. Na een belletje met oxxio hebben zij het opgepakt en was ik binnen 3 dagen overgestapt naar oxxio. Of ze willen gewoon heel graag nieuwe klanten bij oxxio, of ze zijn simpelweg echt goed. Zit er nu 3 maanden, nog geen problemen gehad, maar we gaan het zien...

  Door: Hansma 07-03-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  10
  rating

  Content met Oxxio

  Al jaren bij Oxxio en eigenlijk nooit problemen gehad. Afgelopen maand kwam daar verandering in met regelmatige haperingen in de energievoorziening, erg lastig, vooral met de kou buiten! We hebben gauw contact opgenomen en Oxxio is het meteen gaan uitzoeken en heeft het opgelost. Het lag niet aan hen, kennelijk, maar ze konden het wel verhelpen. Wij waren hier natuurlijk zeer content mee en dat geef ik graag door.

  Door: Hendrik 16-12-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  8.5
  rating

  Uitstekende service

  De service bij Oxxio is uitstekend. Laatst werd er te veel geld van mijn rekening afgeschreven en ik had geen idee waar dat vandaan kwam. Na een kort telefoontje met Oxxio werd de bron achterhaalt en was het geen probleem om mij het geld terug te storten dat ik teveel had betaald. Binnen twee weken stond het weer op mijn rekening, zonder gedoe en met een erg vriendelijke medewerker aan de telefoon.

  Door: Gerard Mok 26-06-2015
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  8
  rating

  Oxxio Telecom

  Een slechte ervaring met Oxxio Telecom .
  Waar zij indiditeitsfraude weten te plegen blijft hun verantwoordelijk heide bijster te wezen. Waar de Klantencrews hun valse beschuldenissen verlenen naar de betrevende klant. Maar door een bewijsstuk waar de klantgegevens niet correct staan vermeld blijkt de Klantencrews hun fouten niet te willen risetten en zullen aiautomatich door blijven gaan met het indiditeitsfraude te plegen in de betrevende klant gegevens doen vermellden

  Door: Gedupeerde 01-04-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  Internet & TV

  SAMENVATTING: NIET DOEN, BETER EEN PAAR EURO MEER BETALEN EN DAN DIRECT BIJ BIJV. KPN BESTELLLEN

  Internet & TV besteld. Tot aan het moment dat de monteur zou komen om de glasvezelaansluiting te installeren, zag het er goed uit. Monteur kwam op het afgesproken en per mail bevestigde moment niet opdagen. Gebeld: afspraak was bij installatiebedrijf niet bekend. Dan zelf geinstalleerd (niet moeilijk). Geen signaal op de leiding. Weer gebeld: uitspraak van de helpdesk: activering van de verbinding kan tot 3 maanden (!!!) duren. Ook deze activeringsdatum had Oxxio echter vooraf per mail bevestigd. De 3 maanden zou volgens de medewerkster in de algemene voorwaarden staan. Storneren kan niet meer want de installatiedatum lag net meer dan 14 dagen na de bestelling (toeval?). Oh ja: per mail vooraf informatie gekregen dat ik de KPN iTV app zou kunnen gebruiken (want uiteindelijk verkoopt Oxxio gewoon KPN TV): aanmelding was niet mogelijk omdat je als Oxxio klant geen KPN klantnummer hebt. Werkt dus ook niet...
  Helaas zit ik er nu aan vast. Bij de eerstvolgende mogelijkheid stap ik over......

  Door: Jeroen 23-02-2020
  Joke 02-04-2020

  Jeroen, ik heb ook slechte ervaringen met dit bedrijf. Kan alleen maar zeggen in hoop dat mijn contract snel is afgelopen, zodat ik over kan stappen naar een ander. Klantvriendelijkheid laat te wensen over. Eigenlijk ook wel logisch, want als ze alle contracten zouden ontbinden, omdat de klant ontevreden is, zouden ze meteen failliet gaan! Ik heb Oxxio ook laten weten, dat ik een revieuw op internet zou plaatsen. Er is niets vervelender, dat internet niet werkt, zoals het hoort. Ook de tv-ontvanger werkt niet goed, als ik naar "uitzending gemist" kijk, hij stopt ondertussen regelmatig en dan is hij weer aan het laden (je ziet dan een blauw beeld met een rondje). Dit heb ik bij mijn vorige provaider niet gehad. Ze wilden mij wel een nieuwe ontvanger sturen, maar ach, over 3 maanden zeg ik toch op! Ik mag de naam Oxxio niet meer horen! Laatst werd ik door hen gebeld, of ik een energiecontract erbij wilde...…. nou, ik dacht het niet, never!!!!!

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  3
  rating

  Loopt zoals het moet

  Net verhuisd en oxxio aangeschaft. Binnen een dag reactie met alle benodigde informatie en tot op heden loopt het gewoon precies zoals het moet. Voor mij was deze partij het goedkoopst, maar afgezien daarvan is het altijd prettig als je energie zonder problemen verloopt. Mocht het in de toekomst anders zijn zal ik daar hier zeker weer over schrijven!

  Door: JD 12-09-2015
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  10
  rating

  Ik geef ze een 7,5 tot 8

  Nu een jaar bij oxxio. (vorig jaar verhuisd naar amsterdam)Aansluiten ging voorspoedig en tot op heden geen problemen. Die app is best wel handig ja want je krijgt wat meer inzicht. Een slimme thermostaat ben ik helaas nog niet bij ze tegengekomen. Maar die heb ik bij 50five gekocht en werkt allemaal prima op elkaar. Dus dat kan ook.

  Door: Mike 25-11-2016
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  8
  rating

  Geen klachten, alles werkt goed

  ik zat tot een aantal jaar terug bij Essent. daar ging destijds van alles mis met rekeningen en storingen

  Sinds ik ben overgestapt naar oxxio nergens last van gehad, alles werkt gewoon zoals het hoort en ik hoef niks te controleren.

  prijs is prima.

  Door: K. de winter 23-06-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  9
  rating

  Zelf in de hand

  Die app is echt super. Mijn zoon en ik zijn de hele dag aan het spelen ermee en telkens weer manieren aan het verzinnen omte kijken waar we kunnen uitsparen. Dus heb een soort competitie met hem ontwikkeld hierdoor. Superleuk! (en onbewust milieuvriendelijk tegelijk)

  Door: K. Dorssen 08-07-2015
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  8.5
  rating

  Internet en TV

  Alleen maar minpunten. De meest slechte klantenservice die ik ooit meegemaakt heb. Geen woorden voor verder..

  Door: Peter De Wilde 04-11-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  4
  rating

  Tv internet & gas en elektriciteit

  Super slechte service! Op 02-10 een afspraak gemaakt met de monteur voor het aansluiten van glasvezel voor tv en Internet. Vervolgens komt er op de afgesproken tijd niemand opdagen, bij het bellen naar de klantenservice geven ze aan dat ze de monteur gaan bellen en vragen wat er is en dat ze terugbellen. Vervolgens wordt er nooit meer teruggebeld waarop ik weer contact opneem en alles uitleg. Er zou opnieuw contact worden gezocht met de monteur en ze zouden vóór 15.15 terugbellen (het was 14.30) vervolgens wordt ik teruggebeld om 15.20 waarop ze eerst brutaal vragen hoe ik aan dit nummer kom. Vervolgens maken we een nieuwe afspraak maar weet de medewerker niet zeker of er een monteur beschikbaar is dus ze zou nog terugbellen om dit te laten weten. Vervolgens nooit meer teruggebeld waarop ik opnieuw kon bellen en toen bleek er wel een monteur gekoppeld te zijn voor deze afspraak. Maar wederom slechte communicatie, houden elkaar niet op de hoogte en zijn niet vriendelijk.

  Door: Daphne Sluiter 24-10-2019
  Daphne Sluiter 24-10-2019

  FOUT IN MIJN REVIEW! Ik zou hier NOOOIT weer kopen!

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  6.5
  rating

  internet

  overgestapt van KPN naar Oxxio... wat een spijt. ruim week zonder internet gezeten bij de overstap, was weer eens iets mis gegaan bij Oxxio maar oplossen ho maar, eindelijk kwam er een monteur om het op te lossen... nu is ons internet trager dan traag download tussen 1 en 4... dit hoort ca. 14 te zijn... wat is de klantenservice slecht van Oxxio. omdat ik slecht signiaal heb hoef ik maar 6 maanden mijn contract uit te dienen... dus 6 maanden betalen voor heeeeel slecht internet. In mijn woonhuis op nummer 10 heb ik tussen de 14 en 20 download ook van Oxxio, in het pand er naast het ik maar max. 4.75 download.... ik kan nu niet storingsvrij meer bellen via internet, mijn alarminstallatie werkt niet door slecht internet verbinding.. en wat doen ze er aan... gewoon niets.. ze schermen alleen maar met het contract dat ik heb gekozen voor 14 download snelheid.... maar ze begrijpen niet dat ik met speedtesten niet verder kom dan tussen de 1.15 en 4.75.... jammer dan. Ik moet er nu een advocaat op gaan zetten om oxxio te gaan dwingen voor service of mijn contract er direct op te zeggen... Verschrikkelijk wat is de service van Oxxio slecht... wat een spijt heb ik van de overstap van KPN naar Oxxio.... kan er een boek over schrijven... boxen tegen een lichaam welke zijn fout niet toegeeft dat er iets mis is... en een monteur sturen doen ze niet... Afwachten wat de advocaat nu voor stappen gaat ondernemen.... want om advocaten geven zij ook niet.

  Door: Snijders 10-10-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  4
  rating

  Oxxio, alleen voordelig voor nieuwe relaties, maar Oxxio is zeker niet super!!

  Nu bijna een jaar bij Oxxio. De overstap naar Oxxio is probleemloos verlopen. Dit werd echter geregeld door GasLicht.com. Het installeren van de App verliep zeer moeizaam en de verstrekte informatie is gebrekkig een onvoldoende om goed inzicht te krijgen. Ik hoopte dat het tweede jaar dit beter zou worden. Geprobeerd contact te krijgen met Oxxio voor de verlenging. Via de site kan dit alleen via de chat en dan moet je een kwartier wachten. Hoezo service!! Het verlengingsaanbod is slechter dan een nieuwe klant krijgt. Ik vind dit pure (prijs)discriminatie. Andere aanbieders belonen juist hun trouwe klanten. Oxxio probeert je binnen te krijgen om vervolgens te verlengen tegen hogere tarieven. Als je chat of een mail verstuurt is de reactie niets zeggend. M.a.w. e vinden het niet erg als je vertrekt. Aan die wens kan ik tegemoet komen. Voor mij geen Oxxio meer.

  Door: Hans van Dijk 18-04-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  4
  rating

  Proberen je op kosten te jagen!

  Gas en elektra afgesloten en internet & tv. Gas en elektra was prima geregeld, echter moet ik mijn jaarnota nog afwachten.
  Internet & TV drama. Ik kreeg het installatie pakket binnen en zag dat ik geen KPN aansluiting had. Wel de kabel, maar deze was niet zichtbaar in mijn woning. Hierover 5x gebeld. Er was 4 keer aangegeven dat ik terug gebeld zou worden, 4 keer niet terug gebeld. De 5e keer een idioot aan de lijn. Zegt tegen me ja wij leveren signaal naar de kabel en that's it. Opzeggen kon niet meer, omdat ik voorbij de 14 dagen bedenktermijn zat. Ze konden wel een aansluiting maken maar dat kost even €125. Dus als ik een nieuwe auto koop, dan moet ik apart nog de accu kopen omdat ik hem anders toch niet kan gebruiken? Onzin! Toen kreeg ik te horen dat ik maar even alle muren in mijn woning moest openbreken om zo de kabel te zoeken. Zijn jullie wel goed bij jullie hoofd? Wat een idioot antwoord. Uiteindelijk met veel pijn en moeite en op advies van KPN zelf voet bij stuk gehouden. Hierna voor een 6e keer gebeld en gedreigd dat ik dit verhaal bij mijn rechtsbijstandverzekering neer zou leggen. Toen kon het abonnement opeens wel gecanceld worden. Ze weten dat ze fout zitten, maar willen je gewoon op kosten jagen. Service is nergens te vinden. Zodra mijn jaarcontract bij gas en elektra klaar is, stap ik per direct over! Wat een kutbedrijf!

  Door: Joey 09-04-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  3.5
  rating

  NEEM NOOIT OXXIO! Geen gas+energie en tv+internet

  Het zijn een stelletje oplichters.
  Wij hebben nu een jaar oxxio gas en energie.
  En hebben een hele hoge eindejaars rekening die niet klopt. Dit hebben wij (met hetzelfde verbruik) nog nooit gehad bij Nuon. Meerdere malen contact gezocht met Oxxio, maar je wordt van het kastje naar de muur gestuurd. Het is hun woord tegen die van ons. Dit is nog niet alles... Wij zijn vorige maand benaderd door Oxxio met een Combideal (gas+energie en tv+internet) aanbieding.
  Er is tegen ons gelogen.. Er is gezegd dat Oxxio en KPN samenwerken en daarom ons deze aanbieding mogen geven. Wij zouden gewoon KPN en al onze voordelen behouden maar dan minder betalen.
  NIET DUS! Nu hebben wij een contract bij Oxxio voor tv+internet en een boete van 470 euro bij KPN wegens contractbreuk! Ga nooit met Oxxio in zee.. Het scheelt je een hoop hoofdpijn en stres.

  Door: Tjade 20-03-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  GA NIET MET OXXIO IN ZEE!!!

  Wat een superslechte service. Door de fout van een andere leverancier is mijn contract ontbonden. Hierdoor krijg ik niet de 200 euro cashback, aan het eind van de afgesproken termijn, en moet ik bovendien 100 euro boete betalen wegens contractbreuk. Terwijl ik het contract helemaal niet heb verbroken!?! Bellen, mailen en een klacht indienen leveren niets op. “Je hebt gewoon pech” is de letterlijke reactie. Dit KAN toch niet. Zo slecht. Ben zo boos. Maar je vindt nergens gehoor. GA NIET IN ZEE MET OXXIO!!!

  Door: Arno M. 18-12-2018
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  3
  rating

  gas en licht levering

  ik heb een vreselijke slechte ervaring met oxio

  Door: Kees ten Have 19-11-2018
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  zeer slecht

  duur en slechte klantenservice niet goed bereikbaar ook hanteert men eigen bedragen en boetes nooit en nooit meer

  Door: nico vd ree 19-04-2018
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  5.5
  rating

  Jaren lid van oxio

  al jaren lid van oxio en geen problemen hier.

  ze geven dikke kortingen als je overstapt en dat hebben we toen gedaan.
  geen spijt van. prijzen zijn vrij laag.

  Door: Eva de Groot 23-05-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  8.5
  rating

  Schrijf zelf een review over Oxxio Energie

  Uw beoordeling


  FAQ

  Is Oxxio Energie een betrouwbaar bedrijf?

  Er zijn 33 ervaringen geplaatst over Oxxio Energie. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 6.2 gekregen, waarbij 48% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

  In welke sectoren is Oxxio Energie actief?

  Oxxio Energie is vooral actief in de categorie Energie en daarbinnen gespecialiseerd in de sector Goedkope energie

  Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

  Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van Oxxio Energie gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.