NederlandReview

  Ervaringen Stichting WebwinkelKeur

  Wanneer je iets bij een webwinkel koopt blijft dit altijd risicovol. Je hebt het product immers niet in handen voor je het aankoopt. Omdat je graag voor zekerheid wilt gaan is het mogelijk om je aankopen bijvoorbeeld alleen te doen bij shops die zijn aangesloten bij de Stichting WebwinkelKeur. Dan heb je meer zekerheid dat je met een legitiem adres te maken hebt, en dat eventuele problemen opgelost worden. Wat men van deze Stichting vindt, lees je hier!

  Over Stichting WebwinkelKeur

  In 2010 is de Stichting Webwinkelkeur gestart uit protest tegen andere, bestaande keurmerken. Deze waren óf te duur voor startende ondernemers, óf ze hadden niet veel meerwaarde. Ook wilden ze de meningen van de klanten in het keurmerk integreren, zodat ook de dagelijkse praktijk van de verschillende leden belicht werd. Stichting WebwinkelKeur is onafhankelijk, en opereert zonder winstoogmerk. In het begin startten zij als grais keurmerk, maar om de kwaliteit te kunnen garanderen, besloten ze in 2012 jaarlijks een contributie te gaan heffen. Doelstelling van dit alles is om het winkelen online veiliger te maken. Dit doet de Stichting WebwinkelKeur door zelf webshops te controleren en de nodige informatie te verzamelen waarmee ze de betrouwbaarheid kunnen toetsen. Dit doen zij op vele manieren die steeds vernieuwd worden.

  Stichting WebwinkelKeur

  Diensten

  De Stichting WebwinkelKeur is er voor de consument en de ondernemer. Ondernemers die zich aansluiten bij hen moeten voldoen aan een bepaalde gedragscode. De webwinkel wordt gecontroleerd en daarnaast biedt het keurmerk gratis bemiddeling bij geschillen aan. Daarnaast plaatsen de leden op hun eigen site het klikbare keurmerk, dat klanten kunnen gebruiken om hun aankoopervaringen te delen. Dit alles zorgt ervoor dat websites die het keurmerk mogen dragen een hogere omzet behalen.

  Voordelen voor de consument

  Bij online winkels die het WebwinkelKeur dragen kun je er op vertrouwen dat:

  • Contactinformatie zoals adres, telfoon, e-mail en KvK nummertelefoon zijn goed vindbaar
  • Je altijd gebruik kunt maken van je 14 dagen bedenktijd
  • Je jouw geld binnen 14 dagen na retour terug hebt
  • Prijzen duidelijk vermeld staan
  • WebwinkelKeur kan bemiddelen bij geschillen of een bindende uitspraak kan doen via Digidispuut.nl
  • Je echte klantbeoordelingen over de webwinkel kunt delen en bekijken
  • De webwinkel heeft ingestemd met de WebwinkelKeur gedragscode

  Europese erkenning

  Stichting WebwinkelKeur is inmiddels ook Europees erkend door The European e-Commerce Association. Dit is een Europees keurmerk voor webshops dat bij het meertalige EU pakket hoort, en onder andere door landen als Duitsland, België, Frankrijk en Spanje erkend wordt.

  Klachten

  Behalve voor het melden van een geschil met een webwinkel die bij hen aangesloten is, kun je natuurlijk ook vragen of problemen hebben met de diensten van Stichting WebwinkelKeur. Daarvoor kun je ze benaderen via e-mail. Dit geldt voor zowel de zakelijke klant als de consument. Voor de meeste vragen is het antwoord op de site zelf te vinden.

  Vertel ons ook jouw ervaringen!

  Is jouw webwinkel beter gaan lopen sinds je je hebt aangesloten bij de Stichting WebwinkelKeur? Heb je op een of andere manier met hen te maken gehad, en wat vond je daarvan? Hoe verliep het contact en wat vond je van de dienstverlening? Laat hier ook een review met jouw ervaringen achter zodat anderen hiervan kunnen leren!

  Worden volgens de ervaringen geschillen beter opgelost wanneer webwinkels zijn aangesloten bij de Stichting Webwinkelkeur? Of valt dit helaas tegen?

  Stichting WebwinkelKeur
  Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (7)

  5.2
  43% Zou hier weer kopen!
  Bestellen
  rating
  5.2
  Service
  rating
  4.8
  Prijs
  rating
  5.4
  Leveren
  rating
  5.4

  Schrijf nieuwe review

  Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

  Schrijf zelf een review over Stichting WebwinkelKeur

  Uw beoordeling

  Goed keurkmerk

  Onlangs ben ik een webwinkel gestart. Ik had toen nog helemaal niet van WebwinkelKeur gehoord. Echter, ik kreeg met enige regelmaat van mijn klanten de vraag waarom ik niet aangesloten was bij dit Keurmerk. Ik heb me er eens in verdiept en ik begrijp wel waarom dat klanten hier naar vragen. Het biedt voor klanten extra zekerheid. Het kost mij echter wel 9 euro per maand. Dat is natuurlijk geen wereldbedrag, maar het is toch geld.

  Nadat ik me er wat dieper in had gestort bleek dat je als webwinkelhouder er ook voordelen aan hebt. Zo krijg je toegang tot juridische documenten (ook niet helemaal gratis normaal gesproken). Ook kan je reviews van klanten verzamelen, waardoor je weer meer vertrouwen krijgt bij je klanten. Dat is voor mij ook waardevol, omdat ik zo meer verdien. Dat is ideaal. Zeker tevreden. Kan het iedere webshopstarter aanraden om dit keurmerk aan te schaffen, dat verdien je wel terug.

  Door: M, Vermij28-12-2017
  Peter L09-09-2020

  Misleidens keurmerk. Ze 'cleanen' de beoordelingen op hun website door niet legitieme gedetailleerde klachten over leden te accepteren terwijl jun keurmerk wel op de site van het lid geadverteerd wordt. Ik heb dat zelf ervaren. Dan kwamen ze met ene smoesjed dat het om ene zusterbedrijf zou gana mara ne, het was het moederbedrijf dat met mij het contract heeft en de website met het keurmerk gebruikt. Een dochterbedrijfje dat niet mijn contarctant is maar voor hun op de achtergrojd werk uitvoert is niet mijn partner in de trzansactie. Dat is enkel tusesen hun. Dus hun weigering is niet gebaseerd op ware feiten. Ze weigerden desondanks om de klacht te accepteren. vetrouw dus nimmer de beoordelingen van leden die op hun site staan. Ik was ook niet de enige die over hun lid geklaagd had over helzefde probleem wat neerkwam op het misleiden op het gebied van tarieven die ze berekenden.

  Marit03-12-2020

  Fijne partij. Al jaren lid, goede kwaliteit voor een betaalbare prijs. Nemen controles serieus en zijn voortdurend bezig met nieuwe updates.

  Marit03-12-2020

  Zie dat ik per ongeluk een reactie heb geplaatst ipv een nieuwe review. Heb zelf overigens als ondernemer andere ervaringen, Webwinkelkeur verwijderd reviews niet zomaar. Ze moeten echt niet voldoen aan hun voorwaarden. Als webwinkelier is dat soms frustrerend, maar herken me dus niet in het beeld dat ze reviews zomaar verwijderen.

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  8
  rating

  Lidmaatschap WebwinkelKeur

  Na jaren gebruik te hebben gemaakt van een ander tool voor het verzamelen van reviews ben ik bij WebwinkelKeur terecht gekomen.

  Een verademing. Ik kreeg kort na aanmelding enkele verbeterpunten per e-mail, waarmee ik mijn webwinkel zelf snel kon verbeteren.

  Ook werkt de software heel eenvoudig en gebruiksvriendelijk, het is voor klanten nu erg eenvoudig om een review achter te laten.

  Zijn er dan geen verbeterpunten? Jawel, zo vind ik het zelf jammer dat iedereen een review kan achter laten. Gelukkig kan ik onterechte reviews van niet-klanten melden en volgt er dan snel actie. Maar voor mij zou het enkel laten beoordelen na uitnodiging een mooie feature zijn geweest.

  Door: Jara03-02-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  9.5
  rating

  Keurmerk

  Fijne partij. Al jaren lid, goede kwaliteit voor een betaalbare prijs. Nemen controles serieus en zijn voortdurend bezig met nieuwe updates.

  Verbeterpunten heb ik zo niet.

  Door: Marit03-12-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  10
  rating

  Bemiddeling Letsleds

  Dit is geen vakkundige onpartijdige bemiddeling. Ik heb een meningsverschil met Letsleds over de elektrische aansluiting en dan beroept Letsleds zich erop dat ze niet elelktrisch geschoold zijn. Dan verwacht je toch dat er een elektrisch onderlegt persoon de zaak behandeld maar het werd alleen maar administratief afgedaan. Beroep is ook niet mogelijk.

  Door: Wim08-02-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  3
  rating

  Initiële aanvraag

  Webwinkelkeur:
  De generieke en a priori antwoorden die ze geven op een aanvraag wat betreft de nauwelijks haalbare vereisten van de algemene voorwaarden van een webwinkel en daarop de oh-zo-amicale popie-jopie toon om toch vooral daarvoor de factuur te betalen, vinden wij absoluut ontoelaatbaar en misleidend en we zullen dit aan alle windstreken bekendmaken.

  Door: Ries Soler29-12-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  Diensten gekocht bij post doorzendservice van een van hun leden met hun keurmerk

  Ik had eenj postdoorzendservice gekocht van een van hun leden met hun keurmerk op de site van het lid. Daarmee vertrouwede ik erop dat hun lid me juist zou behandelen (en klachten bemiideld zouden worden door Webwinkelkeur) maar het bleek dat het lid (en Webwinkelkeur) me misleid hebben met hun huizenhoge doorzendtarieven die 4 1/2 keer hoger waren dan van de PTTNL. Het lid (warmee ik het contract had) adverteerde dat het enkel een beperkte toeslag zoudne berekenen wat dus niet waar is. Hun calculator gaf ook een veel lager tarief aan, alsmede de calculator van PostNL mara hun lid weigfered het tarief aan te passen. Toen ik hierover bij Wewinkelkeur klaagde via hun site, heeft Webwinkelkeur met een onheuse/onware smoes geweigerd de klacht te accepteren. Ze 'cleanen' zo hun site zodat er weinig klachetn staan over hun leden. Dat betekent dat het keurmerk niets warad is dan want de site geeft gene waar beeld over de kwaliteit van hun leden.

  Door: Peter L09-09-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  Een vette kluif voor de Nederlandse Autoriteit Consument & Markt

  Stichting WebwinkelKeur probeert de consument te misleiden door te stellen "Het is wettelijk geregeld dat de consument de retourkosten betaald" voor de terugzendingskosten van een binnen de eerste 6 maanden garantie defect gegane keukenkraan... Volgens de garantiewetgeving dient de verkoper bij een dergelijk garantiegeval echter de retourkosten aan de klant terug te betalen.

  WebwinkelKeur is zo waardeloos en probeert zelfs de garantiewetgeving-overtredende webwinkels die uiteraard betalen voor hun "WebwinkelKeur" hierbij te helpen door de klant foutieve informatie mee te delen. Een vette kluif voor de Nederlandse Autoriteit Consument & Markt (ACM).

  Door: Geert07-07-2018
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  FAQ

  Is Stichting WebwinkelKeur een betrouwbaar bedrijf?

  Er zijn 7 ervaringen geplaatst over Stichting WebwinkelKeur. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 5.2 gekregen, waarbij 43% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

  In welke sectoren is Stichting WebwinkelKeur actief?

  Stichting WebwinkelKeur is vooral actief in de categorie Diensten en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) Werk en B2B, Goede doelen

  Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

  Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van Stichting WebwinkelKeur gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.