NederlandReview

  Meditel reisvaccinaties
  Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews

  alles wat fout kon gaan, ging fout

  kelly14-03-2019
  2
  Zou hier weer kopen: NEE

  Bestellen

  2

  Service

  2

  Prijs

  2

  Leveren

  2

  Vaccinaties. Niet heel bijzonder lijkt mij. Helaas was dit het wel. Wij gingen met ons gezin naar Meditel Gouda om gevaccineerd te worden voor onze twee weekse reis naar Costa Rica.
  Toen we bij de arts naar binnen kwamen begon de pret. De meneer was zeer chaotisch en niets liep zoals het hoorde. Ik had zelfs het gevoel dat ik voor de zekerheid de naam van mijn ene kind moest noemen zodat we zeker wisten dat hij de goede vaccineerde.
  Ik heb dit later bij Meditel neergelegd en daar werd netjes op gereageerd. Wij kregen via de mail excuses aangeboden. Mensen zijn mensen, dus dat kan. Maar als je je kinderen laat vaccineren hoop je eigenlijk dat dit niet voorkomt.

  Afijn, na een aantal dagen kregen we de rekening. Mijn jongste dochter is 4 en toch betaal je voor haar ook de volle consult kosten (later zagen we dat je bij de GGD minder betaald voor kinderen, maarja, achteraf ) 4 keer een consult voor lang op reis. Maar wij gaan twee weken. Dat leek mij niet te kloppen. Dus ik belde naar Meditel om te vragen waarom wij consultkosten lang verblijf moesten betalen. Dit is bijna de helft meer dan de gewone consultkosten. Mevrouw vertelde mij dat ze onder lang verblijf ook buiten Europa bedoelen. Dit leek mij nogal vreemd, maar mevrouw hield hier aan vast. Dus hier kon ik niet verder. Toen heb ik later weer een mail gestuurd (inmiddels zitten we al op ruim 15 mails) De reactie daarop verbaasde mij: klopt, we hebben een foutje gemaakt. We zullen een nieuwe factuur sturen. U man heeft al betaald, mag ik zijn rekeningnummer? Dan maak ik het verschil over.

  Na een paar weken nog niks gehoord. Vandaag lag er een brief op de mat. Een betalingsherinnering van Famed (hun administratiekantoor van buitenaf) dat ik moest betalen. Snel Meditel gebeld, want we hadden simpelweg die nieuwe factuur nog niet gekregen. Na een gesprek met een vriendelijke mevrouw werd ik doorverbonden met een zeer behulpzame meneer. Het vreemde is dat mevrouw eerst zei, ,,we hebben de mail kunnen vinden en hij wordt nu opnieuw ingelezen, er is helaas niks mee gedaan.'' Maar goed, op dit moment verbaasde mij dit al niet. Dus, geld is nooit teruggestort en de nieuwe facturen niet verzonden.
  Meneer vertelde mij vervolgens dat het voor hen lastig is om te communiceren met Famed. Dus hij hoopte dat hij het recht kon zetten. Omdat ik inmiddels niet meer zoveel vertrouwen in Meditel heb, heb ik Famed zelf gebeld. Gelukkig hadden zij al wat doorgekregen.
  Maar gelukkig belde ik na. Er waren maar twee facturen aangepast, terwijl de derde gewoon zo was blijven staan. De mevrouw bij Famed heeft nu de facturen allemaal aangepast. En nu kan ik hopelijk binnenkort betalen en hier klaar mee zijn.

  Wat een gezeur voor een paar vaccinaties. Ik kreeg dit gewoon vergoed, maar dat neemt niet weg dat dit vreemd is. De mevrouw die ik als eerst sprak was er van overtuigd dat het lange verblijf consult geldt voor alle reizen naar het buitenland, Hoeveel mensen hebben er dan niet al teveel betaald?

  En, ookal vind ik het netjes dat Meditel excuses aanbood, ik vind het toch vreemd dat we voor een gezin gewoon 4 keer consultkosten betalen. Twee jonge kinderen die niks aan dit consult hebben, en er ook echt niet naar geluisterd hebben.
  Als dan daarnaast het consult met vaccinaties erbij maar 4 minuten duurde, vind ik het zeer bijzonder. Excuses zijn fijn, maar ik vind dat we hiervoor gecompenseerd hadden moeten worden, helemaal omdat ze zelf hun ''fout'' toegeven.

  Mijn kinderen en man moeten nog voor een vervolg vaccinatie. Ik had na het eerste gedeelte nog het idee om gewoon bij Meditel de vaccinaties te halen, maar na vandaag en de dingen die nu weer fout gingen, lijkt het mij logisch om dit niet meer te doen. Wij rijden wel een stukje verder door naar de GGD.

  Onzin trouwens, dat alle organisaties die consulten zo duur kunnen maken en dat er niet een prijs is per consult maar per persoon.... onzin, geldklopperij!

  Ik wil graag positief zijn, maar hier kan ik helaas niet positief over zijn. Waarom is het soms zo moeilijk om dingen goed te laten verlopen. Heel jammer.


  Bekijk ervaringen van Meditel reisvaccinaties

  Schrijf zelf een review over Meditel reisvaccinaties

  Uw beoordeling