NederlandReview

  Today's Groep
  Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (4)

  8,4
  100% Zou hier weer kopen!

  Bestellen

  8,6

  Service

  9,6

  Prijs

  7,6

  Leveren

  8

  Meer info over Today's Groep

  Today’s Groep
  Omdat een spaarrekening vanwege de extreem lage rente nauwelijks nog rendement oplevert kiezen steeds meer mensen voor andere methodes om hun vermogen te laten groeien. Beleggen is er daar één van. Maar wil je zelf beleggen dan moet je wel de nodige kennis van zaken hebben. En niet alleen dat, je moet ook de actualiteiten op de voet volgen want ontwikkelingen in de wereld kunnen sterk van invloed zijn op wat er op de beurzen gebeurt. Niet iedereen heeft daar tijd voor of het ontbreekt mensen aan voldoende inzicht. Een goed alternatief is dan om je vermogen te laten beheren door deskundigen. Dit kan onder andere bij Today’s Groep.

  Wat doet Today’s Groep met mijn vermogen?
  Je kunt je vermogen door Today’s Groep laten beheren vanaf een bedrag van €250.000,-, hiervoor zijn verschillende opties beschikbaar, afhankelijk van de hoogte van het vermogen. Maar ook als je minder kapitaalkrachtig bent kun je bij deze beleggingsadviseur terecht, je kunt al deelnemen aan een beleggingsprogramma vanaf 50 euro inleg per maand of een eenmalige inleg van 2500 euro. In alle gevallen wordt gekeken naar je persoonlijke situatie en je wensen voor het beheren van je vermogen. Als je kiest voor fondsbeleggen kun je op ieder gewenst moment in- en uitstappen. Today’s Groep streeft naar een zo transparant mogelijke manier van beheren van je vermogen.

  Wat wordt verstaan onder vermogensbeheer?
  Wanneer je een kapitaal bezit kan het soms voordelig zijn om dit door een expert te laten beheren. Je kunt dit vermogen op verschillende manieren hebben vergaard. Door succesvol zakendoen, doordat je met een succesvolle carrière geld hebt verdiend dat je hebt gespaard, of door het verkrijgen van een erfenis of het verkopen van je bedrijf. In alle gevallen kan het soms handig zijn om dit vermogen onder te brengen bij een vermogensbeheerder. Deze zal het vermogen in overleg met de eigenaar beleggen op een dusdanige wijze dat een zo gunstig mogelijk rendement wordt behaald. 

  Hoe gaat een vermogensbeheerder te werk?
  Een beleggingsadviseur gaat allereerst in gesprek met zijn klant. Wat zijn je wensen en wat zijn je mogelijkheden? Je mogelijkheden hangen uiteraard af van de omvang van het vermogen dat je wilt beleggen of laten beheren. Aan de hand daarvan wordt het zogenaamde beleggingsdoel bepaald. Hoeveel rendement wil je gaan behalen en hoeveel levert dat dan op als je bij voorbeeld een jaar of twee jaar met deze beleggingsadviseur in zee gaat? Zo kun je van tevoren ongeveer weten waar je aan toe bent. Houd er wel rekening mee dat er nooit garanties kunnen worden gegeven. Een belegging blijft een financieel risico. Als je zeker wilt zijn van rendement dan moet je je geld op de bank zetten en de rentevergoeding incasseren. Maar die levert nauwelijks nog wat op. 

  De beleggingsadviseur gaat voor je aan de slag
  Nadat de strategie is bepaald gaat de beleggingsadviseur van Today’s Groep voor je aan de slag. Hij zal een beleggingsrekening voor je openen, meestal bij een bank. Vervolgens worden er aandelen gekocht om mee te handelen zodat er vermogen kan worden opgebouwd. Welke aandelen worden gekocht hangt af van de afspraken die zijn gemaakt tussen de adviseur en de klant. Uiteraard is het de taak van de adviseur om je periodiek op de hoogte te houden van de ontwikkelingen van je beleggingen. Meestal wordt er ieder half jaar of ieder kwartaal gerapporteerd. Als de resultaten tegenvallen kun je in overleg met de adviseur de beleggingsstrategie tussentijds bijstellen. Vanzelfsprekend is het de taak van de adviseur om de actuele ontwikkelingen in de markt bij te houden en daarop in te spelen met jouw belegde geld indien dat nodig is.

  Beleggen levert meer op dan sparen maar is niet zonder risico
  Sparen levert bijna niets meer op. Alle spaarrekeningen in Nederland hebben momenteel een rentepercentage dat dik onder de 1% ligt. Daarom zoeken mensen die vermogen hebben naar andere manieren om hiermee rendement te behalen. Het zure is namelijk dat je over je vermogen als dat boven de vrijlating ligt, veel meer vermogensbelasting moet betalen dan dat het aan rente oplevert. Er gaan stemmen op om dit systeem aan te passen nu de rente structureel zo laag is, maar besluiten hierover zijn nog niet genomen. Om te voorkomen dat je meer moet betalen aan belasting dan dat je vermogen oplevert is het een goede optie om in zee te gaan met een beleggingsbureau zoals Today’s Groep. 

  Gunstige tarieven
  Wanneer je online naar ervaringen met Today’s Groep zoekt, valt vooral op dat deelnemers positief zijn over de gunstige tarieven voor beleggen. Deze tarieven zijn volgens de deelnemers die ook ervaring hebben met andere beleggingsmaatschappijen lager dan van de concurrenten. De kosten die een broker in rekening brengt zijn van groot belang, want mede daardoor wordt het uiteindelijke rendement op je beleggingen bepaald. Als de kosten extreem hoog zijn dan zul je ondanks gunstige resultaten op de beurs tegenvallende resultaten behalen met je belegde vermogen. 

  Software en support in het Nederlands
  Veel mensen kiezen voor Today’s Groep vanwege de Nederlandstalige software en het feit dat ze ook support in het Nederlands kunnen krijgen. Ervaren beleggers kiezen vaker voor rechtstreeks zelfstandig beleggen en maken dan gebruik van Engelstalige software en Engelstalige support. Maar als je nog niet zo ervaren bent met beleggen of je Engels is niet geweldig, dan is het wellicht verstandiger om voor een Nederlandstalig systeem te kiezen. Dan zit je bij Today’s Groep op zich goed, omdat hun tarieven over het algemeen zeer scherp zijn.

  Kritiek op Today’s Groep
  Behalve de positieve ervaringen komt er zo nu en dan ook wat kritiek op Today’s Groep. Sommige mensen vinden de software niet altijd even gebruikersvriendelijk, ondanks dat deze in het Nederlands is komen er toch nog regelmatig Engelse termen voorbij, die met name lastig zijn voor beginnende beleggers. Today’s Groep is een “reseller” van een Engelstalige aanbieder van beleggingssoftware en dat is voor sommige deelnemers wat verwarrend, terwijl anderen het juist weer storend vinden dat dit duidelijk uit de website blijkt zonder dat het goed wordt gecommuniceerd. Maar als je op review sites kijkt naar de ervaringen met Today’s Groep zijn de ervaringen van de meeste klanten over het algemeen positief.

  Ondanks de scherpe tarieven is Today’s Groep niet de goedkoopste
  Ondanks dat Today’s Groep scherpe tarieven hanteert en daarmee goedkoper is dan sommige bekende concurrenten, zijn ze niet de goedkoopste. Als reseller van Interactive Brookers (IB) berekenen ze hogere tarieven dan dat IB zelf doet. Maar daarvoor krijg je dan wel een Nederlandstalige helpdesk en ondersteuning en dat is voor veel mensen, vooral beginnende beleggers, natuurlijk wel prettig. Als je nog niet zo thuis bent in het beleggen en de regels en de te hanteren strategie dan is het een groot voordeel als je je vragen in het Nederlands kunt stellen. Maar als je al ervaren bent en bovendien redelijk goed thuis in de Engelse taal, ook als het om vakjargon ten aanzien van beleggen gaat, dan zijn er goedkopere alternatieven dan Today’s Groep.

  Kies voor vermogensbeheer als je een groot bedrag wilt inzetten
  Wanneer je een groot bedrag wilt beleggen is het in de meeste gevallen verstandiger om gebruik te maken van vermogensbeheer. Dit kan ook bij Today’s Groep. Zelfstandig beleggen met grote bedragen als je nauwelijks ervaring hebt kan grote verliezen opleveren en dat is natuurlijk heel erg zonde. Dan kun je beter gebruik maken van de deskundigheid van een professional die thuis is op de beleggingsmarkt en weet waar kansen liggen om je vermogen te laten groeien. Wanneer je kiest voor vermogensbeheer door Today’s Groep krijg je regelmatig rapportages van de ontwikkeling van je vermogen. Uiteraard wordt er van tevoren met de klant besproken wat de wensen en mogelijkheden zijn, zodat de beleggingsadviseur hiermee rekening kan houden. Een minimaal te behalen rendement kan worden afgesproken, hoewel je er in alle gevallen rekening mee moet houden dat beleggen financiële risico’s met zich kan meebrengen. Maar hier staat in de meeste gevallen dan wel een aanzienlijk hoger rendement tegenover dan wanneer je je geld gezapig op een spaarrekening zet tegen een rente van hooguit 0,7% op jaarbasis. 

  Zo lang de rente laag blijft is beleggen lucratief
  Zo lang de rente op spaarrekeningen laag blijft is beleggen een heel goed alternatief voor traditioneel sparen. Daarom kiezen steeds meer mensen voor deze optie, al dan niet met hulp van een beleggingsadviseur of een beleggingsplatform. Het ziet er voorlopig nog niet naar uit dat de rente op spaargeld op korte termijn spectaculair gaat stijgen. De economie moet na de jarenlange economische crisis worden gestimuleerd en dan is het gunstig dat bedrijven tegen lage tarieven geld kunnen lenen om te investeren. Daarom is de rente laag en daarom ook is de verwachting dat dit voorlopig niet zal veranderen. Als je geld op een spaarrekening hebt staan dat je voor een wat langere periode niet nodig hebt dan is beleggen een betere optie dan sparen. Maar ook als je belegt kun je doorgaans wel op korte termijn weer “uitstappen”. Je moet alleen niet gaan beleggen met geld dat je binnen enkele maanden nodig hebt, want dan loop je een groter risico dat je verlies lijdt. 


  Bekijk ervaringen van Today's Groep