NederlandReview

  Savedo
  Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (15)

  6.2
  47% Zou hier weer kopen!

  Bestellen

  6.2

  Service

  6.2

  Prijs

  6.6

  Leveren

  6

  Meer info over Savedo

  Iedereen wil wel graag zijn of haar geld zien groeien. Helaas gaat dit meestal niet zo hard. De rente die je krijgt bij een spaarrekening bij bijvoorbeeld de ING of Rabobank is vaak laag en soms lijkt het wel alsof deze alleen maar daalt. In dat geval kan een depositorekening een oplossing zijn. Maar wat is dit nou precies voor rekening? Wat zijn de voor- en nadelen van zo’n rekening? En bij wat voor bedrijf kun je terecht? Één bedrijf dat zich richt op deposito’s is Savedo. Maar kun je hen wel met je geld vertrouwen? Hoe betrouwbaar is deze bank nou echt? Zul je niet aan het einde van de termijn erachter komen dat al je geld ineens weg is? En hoe zal de klantenservice van Savedo reageren als je je zorgen maakt over je geld of er zelfs daadwerkelijk een probleem optreedt? Zal deze bank dan werkelijk alles doen wat in hun macht ligt om je te helpen? Of is het gewoon jammer en zie je je geld nooit meer terug? Het is logisch dat je jezelf dit soort dingen afvraagt voor je met Savedo in zee durft te gaan. Het is immers wel je zuurverdiende geld waar we het over hebben en dat laat je natuurlijk niet door zomaar iedereen beheren. Lees daarom verder om iets meer over Savedo te weten te komen. Wie weet kom je nog wel tot nieuwe inzichten over dit bedrijf. deze inzichten zullen je vast kunnen helpen of ze nou negatief of positief zijn.

  Wat is Savedo: Geschiedenis en Hun Start in Nederland.
  Savedo is een bank. Ze noemen zichzelf een “online bemiddelaar in EU Deposito’s. Het bedrijf is opgericht in 2014, dus ze bestaan nog niet zo heel erg lang. Toch bemiddelen ze nu al in deposito’s in heel Europa. Ze begonnen in Berlijn, maar nu zitten ze over heel de EU. Ook hebben ze al meer dan 200 werknemers die werken in de financiële of IT-sector. Het merendeel van deze werknemers werkt in het Savedo hoofdkantoor in Berlijn, maar er zijn ook medewerkers die het bedrijf vanuit andere kantoren ondersteunt. In Nederland werden ze in 2016 geïntroduceerd. Het hoofdkantoor in Nederland kun je vinden in Amsterdam. De opzichter van het bedrijf is Christian Tiessen. Hij is met Savedo gestart omdat hij bestaande barrières wil wegnemen binnen de Europese financiële markten en consumenten in de Europese Unie. Het doel hiervan is om uiteindelijk de Europese financiële markt te overwinnen. Ze bieden dan ook aan om jouw deposito’s in de Nederlandse taal te beheren. Via hun website heb je één overzicht van al je deposito’s. Ze beloven een hogere rente op verschillende spaarproducten. Ook beloven ze op hun website transparante informatieverstrekking. En als laatste geven ze een depositogarantie tot €100.000.

  Wat Kost Savedo?
  Je vraagt je nu misschien af wat het kost om je deposito’s door Savedo te laten beheren. Het antwoord is: helemaal niets. Zij verlenen deze service gratis. Ook krijg je dan gratis je Savedo-rekening. Deze zal dienen als referentiekader door al je huidige en toekomstige deposito’s. Daardoor hoef je je maar één keer te identificeren. Ook lopen op deze manier de transacties tussen je huisbank en je deposito’s gemakkelijk.

  Wat is een Deposito?
  We hebben het woord deposito nu al een aantal keer genoemd, maar niet iedereen weet wat dit zijn. Daarom hier even een korte uitleg. Een deposito is een speciaal soort spaarrekening. Het is een soort rekening waar, in tegenstelling tot bij een gewone spaarrekening, je geld vaststaat. Je mag dus in de tussentijd geen geld opnemen, maar tussendoor geld storten is meestal ook niet mogelijk. Je legt dus in één keer het geld in wat je op de rekening wilt hebben en komt daar pas weer aan als de termijn is afgelopen. De enige reden dat dit wel mag is wanneer de houder van de rekening komt te overlijden. In het kort mag je dus helemaal niet aan de rekening komen zolang hij loopt. Dit mag pas weer als de vastgestelde periode is afgelopen. Daarom krijg je bij een deposito meestal ook een hogere rente.


  Geldzakenwiki legt nogmaals uit wat een Deposito is.

  Is Savedo Veilig en Betrouwbaar?
  Natuurlijk kun je nooit zeker stellen dat een bedrijf betrouwbaar is. Als je met een financieel bedrijf te maken hebt dan is dit risico nog ietsje groter. Wel gaan ze prat op de transparante informatieverstrekking die hierboven al is benoemd. Je kunt er dus zeker van zijn dat ze je op de hoogte houden van wat er met je rekening gebeurd. Hun missie is om je eenvoudig toegang te bieden tot de beste spaarproducten. ze willen dus hun best doen om zo klantvriendelijk mogelijk te zijn.

  Een Rekening Openen bij Savedo
  Je kunt op hun website heel gemakkelijk een rekening openen. Je wordt dan eenmalig geïdentificeerd zodat ze zeker weten dat je inderdaad de persoon bent die je zegt te zijn. Deze identificatie kan plaatsvinden waar en wanneer je ook maar wilt. Dit kan dus op een moment dat jij er tijd voor hebt. De locatie zou een locatie dicht bij je in de buurt kunnen zijn.\Als de deposito eenmaal geopend is kun je hier held naar overmaken. Dit geld zal dan direct doorgespeeld worden naar deposito of deposito’s die je gekozen hebt. je kunt namelijk zo veel deposito’s openen als je wilt. Zoals al eerder gezegd kun je vervolgens niet meer aan dit geld komen tot de looptijd verstreken is. Na afloop van de looptijd zal Savedo de inleg automatisch terugstorten op je Savedo-rekening. Hier hoef je verder niets voor te doen.

  Welke Deposito’s zijn er mogelijk?
  Als je een rekening bij Savedo wilt openen kun je kiezen uit verschillende deposito’s. Je kunt op de website van Savedo een overzicht vinden van de deposito’s die ze op dat moment aanbieden. Je kunt er het rentetarief vinden, maar ook de looptijd, aanbieder, land en rentebedrag. Via de website kun je deze deposito vervolgens openen. Je kunt zelf een inlegbedrag kiezen. Qua looptijd kun je kiezen voor een looptijd van 6 maanden of 9 maanden. Maar je kan hem ook voor een aantal jaar vastzetten. Je kunt hem bijvoorbeeld vastzetten voor 1, 2, 3, maar ook 10 jaar en alles ertussenin. Banken die onder andere meedoen zijn J&T Banka, Privatbanka, Atlantico Europa, Imprebanca, BNI Europa, KentBank en CKV Spaarbank.

  Inloggen met Savedo Bank Login
  Als je eenmaal een account hebt bij Savedo kun je je natuurlijk inloggen. Je doet dit door middel van het e-mailadres en wachtwoord waarmee je je bij Savedo hebt geregistreerd. Je krijgt dan toegang tot jouw persoonlijke stukje Savedo-website. Je kunt hier onder andere je deposito’s inzien. Misschien wil je af en toe wel even kunnen kijken hoe die ervoor staan. Het kan natuurlijk zijn dat je een tijd niet hebt gekeken en daardoor je wachtwoord niet meer weet. Je hebt voor zoveel dingen een wachtwoord nodig dat het niet verwonderlijk is dat je er wel eens eentje vergeet. In dat geval kun je dit aangeven. Savedo stuurt je dan een mail waarmee je een nieuw wachtwoord kunt aanvragen. Zo kun je alsnog bij de Savedo-rekening.

  Een Bonus bij Savedo
  Soms biedt Savedo een bonus aan. Dit betekent dat je een extra bonus ontvangt als je binnen een bepaalde actieperiode een deposito opent bij bijvoorbeeld Privatbanka of een andere bank die op dat moment een aanbieding heeft. Ook zul je je per e-mail moeten aanmelden. Zo kun je je bonus claimen. Doe dit wel met hetzelfde e-mailadres als waarmee je je ooit bij Savedo hebt aangemeld. De hoogte van de bonus zal steeds afhankelijk zijn van je inleg. Mocht je aan de voorwaarden hebben voldaan, dan zal Savedo vanzelf het geld overmaken op je Savedo-rekening.

  Vermogensbelasting en Savedo
  Vergeet niet dat een spaarrekening altijd als inkomsten wordt gerekend. Je zult hierover dus inkomstenbelasting moeten betalen. Let er wel op dat er hierbij een verschil is tussen hoe vermogensbelasting in Nederland wordt geregeld en hoe sommige andere EU-landen dit aanpakken. Nederland werkt met boxen en gooit spaargeld in Box 3. Dit noemen ze sinds 2017 een fictief rendement. Zolang je onder een bepaald bedrag blijft hoef je je hier geen zorgen over te maken, maar daarboven betaal je soms aardig wat belasting. Veel andere EU-lidstaten rekenen belasting juist weer uit aan de hand van daadwerkelijk rendement. Savedo waarschuwt er ook voor om uit te kijken dat je geen dubbele belasting betaald. Gelukkig wil Savedo je hierin ondersteunen. Ze kunnen je helpen door middel van instructies. Maar ze beloven ook op tijd de benodigde formulieren ter verlagen van bronbelasting te verstrekken. Zo hoef je je ten minste geen zorgen te maken over dingen die je misschien mist. Belasting kan immers af en toe behoorlijk ingewikkeld zijn. Dit alles doet Savedo om ervoor te zorgen dat jij zorgeloos kunt profiteren van hogere rentes die soms in het buitenland worden gegeven. Op de website van Savedo kun je tevens een overzicht vinden van de bronbelasting die je in sommige landen betaalt. Ook geven ze aan wat je kunt doen om deze bronbelasting te verlagen. Zo betaal je nooit teveel belasting en kun jij gewoon genieten van je verdiende geld zonder hiervoor een groot deel aan de belasting te moeten afdragen.

  De Klantenservice van Savedo
  Het is altijd mogelijk datje een probleem tegenkomt als je iets probeert te regelen op de website van Savedo. Of misschien heb je wel gewoon een vraag betreft het openen van een deposito en is het antwoord nergens op de website te vinden. In dat geval kun je Savedo’s klantenservice benaderen. Er is een telefoonnummer dat je kunt bellen als je persoonlijk iemand van Savedo wilt spreken. Je kunt dan persoonlijk het probleem uitleggen en krijgt dan direct een antwoord op je vraag. Heeft je vraag niet zo’n haast? Dan kun je ze ook makkelijk even een mailtje sturen. En je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om hun hoofdkantoor in Amsterdam te bezoeken. Ze hopen je op die manier van dienst te kunnen zijn en ervoor te zorgen dat je een tevreden klant bent. Ook hebben ze een nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief kan je op de hoogte houden van alle ontwikkelingen. Rente is immers niet vast, al doet iedereen bij Savedo wel hun best om het zo te houden en jou het beste rendement te geven.

  Recensies over Savedo Bank en de Ervaring van Echte Klanten
  Natuurlijk ben je niet de eerste en ook niet de enige die wel eens een deposito bij Savedo heeft geopend. Je kunt dus profiteren van ervaringen die andere mensen al met dit bedrijf hebben. Door reviews te lezen die door huidige en voormalige klanten van Savedo zijn geschreven kun je wat meer inzicht in Savedo krijgen. Aan de hand van deze meningen, ervaringen, beoordelingen en andere opmerkingen kun jij weer beslissen of Savedo een spaarbank is waar jij mee in zee zou durven te gaan. Het is immers wel jouw spaargeld dus moet je zeker zijn dat dit veilig is. Wij van NederlandReview moedigen je ook aan om zelf een review over Savedo achter te laten. Zo kun jij ook weer andere klanten hebben om te onderzoeken wat voor bedrijf Savedo echt is, net als zij bij jou hebben gedaan. Ook kun je Savedo een cijfer geven. Wij zijn namelijk heel benieuwd of jij Savedo een voldoende geeft voor hun service. Zo kun je elkaar helpen en blijven alleen de beste bedrijven over.

  Hopelijk heb je nu een beter beeld van Savedo en wat dit depositobedrijf voor je kan doen. Blijf in ieder geval heel goed uitkijken naar de beste rente en het beste bedrijf om jouw deposito of deposito’s te beheren. Zo kun je zelf zicht houden op je deposito’s en ben je zeker van de hoogste rente.


  Bekijk ervaringen van Savedo