NederlandReview

  IG markets
  Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (6)

  5,6
  50% Zou hier weer kopen!

  Bestellen

  5,6

  Service

  6

  Prijs

  5

  Leveren

  6

  Meer info over IG markets

  Online geld beleggen met IG Markets

  Online geld beleggen kan je veel geld opleveren, maar je kan er ook veel geld mee verliezen. Bij alles waar veel geld mee te verdienen is, zullen er partijen ontstaan die niet te vertrouwen zijn en zo zelf extra geld willen verdienen. Ook op de markt van online beleggen is dit het geval. Er zijn veel partijen te vinden die je kunnen helpen, maar dat wil niet zeggen dat ze allemaal te vertrouwen zijn. Daarom is het goed als je online wilt gaan beleggen, om goed te kijken naar de partij waar je mee in zee gaat.

  Online beleggen met IG Markets

  IG Markets is een broker die al in 1974 is opgericht door een zekere Stuart Wheel. Aanvankelijk werd het bedrijf opgericht onder de naam IG Index. IG staat voor investors gold. Het bedrijf was toen uiteraard nog niet de online broker die het nu is, maar het introduceerde toen al een relatief nieuwe dienst. Spread betting op de goudmarkt. Bij spread betting wordt je een simpele vraag voorgelegd. Denk je dat de koers gaat stijgen of gaat dalen. Als je denkt dat de koers gaat stijgen, dan druk je op kopen, denk je dat de koers gaat dalen, dan druk je op verkopen. Komt je voorspelling uit, dan verdien je geld, komt je voorspelling niet uit, dan verlies je geld.

  Door de jaren heen is het aanbod van aandelen waarop spread betting kon worden toegepast aanzienlijk gestegen. Op dit moment kunnen beleggers bij deze online broker handelen op meer dan 10.000 markten.

  IG Markets is wereldwijd actief en er werken wereldwijd meer dan 1000 mensen om de klanten van dit bedrijf tevreden te houden. IG Markets heeft 140.000 cliënten, die over de hele wereld verspreid zijn.

  Beleggen bij IG Markets: wat mag je verwachten?

  Als je gaat beleggen bij IG Markets, dan mag je volgens IG Markets, van een aantal zaken uitgaan. In de eerste plaats mag je vertrouwen op de ervaring die het bedrijf heeft. Het bedrijf helpt als meer dan 40 jaar klanten met (online) beleggen en heeft dus flink wat ervaring om haar klanten goed te helpen. Daarnaast is het bedrijf ook innovatief en blijft het vernieuwen. Dit leidt ertoe dat er steeds nieuwe producten aan het aanbod worden toegevoegd en dat er nieuwe mogelijkheden om te beleggen worden ontwikkeld. Mede om die reden is IG Market marktleider in diverse landen als het om CFD beleggen gaat.

  IG Markets is daarnaast ook een groot bedrijf. Dat biedt wel wat extra zekerheid. Het bedrijf is geregistreerd aan de FTSE 250 en heeft een marktkapitalisatie van 4 miljard euro. Het bedrijf zegt zelf schuldenvrij te zijn. Waarom is dat belangrijk? Als je gaat beleggen dan is het natuurlijk fijn als je mooie rendementen behaalt. Maar als die rendementen vervolgens niet uitbetaald kunnen worden omdat het achterliggende bedrijf failliet is, dan schiet je daar natuurlijk niets mee op.

  Hoe kan je beleggen bij IG Markets?

  Eerder in dit artikel kwam al even kort aan de orde waarin je kunt beleggen bij deze online broker. Er zijn echter ook veel verschillende manieren hoe je kunt beleggen. Zo kan je direct aandelen of opties kopen, maar er zijn nog veel meer manieren hoe je kan beleggen. Een populaire manier van online beleggen is handelen in hefboomproducten en in het bijzonder in CFD’s. CFD staat voor contract for difference. CFD handel werkt redelijk eenvoudig en je kunt er grote winsten mee maken. Aan de andere kant is het risico om geld te verliezen op je beleggingen natuurlijk ook vrij fors.

  CFD beleggen is onder andere geschikt voor mensen die niet een groot bedrag willen investeren, maar wel een serieus rendement willen halen. Op het moment dat je een CFD product koopt, dan leg je een bedrag in. Vervolgens wordt de margin gegeven. De margin is het bedrag dat je in moet leggen.

  Stel dat je een aandeel ziet van €100 en je verwacht dat de koers gaat stijgen en je zou daar 100 aandelen van willen kopen, dan kost je dat €10.000. Stel dat je dat bedrag niet wilt investeren, dan zou je met CFD’s kunnen gaan beleggen. Je gaat dan niet 100 aandelen kopen, maar je koopt er maar 10. Het bedrag dat je dan moet investeren is €1,000. Dat is voor veel mensen nog wel te overzien. (In dit voorbeeld is de margin 10%, er kunnen hogere of lagere margins gehanteerd worden). De overige aandelen worden dan door de broker gekocht. Je belegt dan alsnog met een vermogen van €10.000. Als de koers nu 10% stijgt, dan krijg jij €1000 winst, als de koers met 10% daalt, ben je je inleg kwijt.

  Het beleggen met CFD’s kan door de hefboom grote winsten opleveren. Houdt er echter rekening mee dat er door de hefboom ook grote verliezen gemaakt kunnen worden. Bij het beleggen in CFD’s zijn er echter wel goede mogelijkheden om het risico te beperken. Zo kan je instellen dat er automatisch ‘verkocht’ wordt als de koersen te ver dalen.

  Hoe verdient deze broker zijn geld?

  Wellicht rijst de vraag nu bij je op: hoe verdient IG Markets dan geld? Het is goed om vast te stellen dat het voorbeeld hierboven een versimpelde weergave van de werkelijkheid is. CFD trading ziet er wel ongeveer zo uit, maar niet exact. Om een voorbeeld te geven: bij beleggen met CFD’s koop je de aandelen niet echt. Een ander detail wat in het voorbeeld buiten beschouwing is gelaten is dat er voor het aangaan van een CFD-contract, of een andere belegging, er kosten betaald moeten worden. Deze kosten komen ten goede aan IG Markets.

  Kan ik ook in andere producten handelen bij IG Markets?

  Beleggen kan op verschillende manieren en deze broker maakt het mogelijk om ook met andere producten dan CFD’s te beleggen. Zo kan je bij IG Market gewoon beleggen in aandelen, obligaties en binaire opties, al zijn CFD’s wel erg belangrijk voor deze broker.

  Zoals al eerder werd geschreven is deze broker behoorlijk groot en kan je op veel verschillende markten handelen. Niet alleen kan je op veel verschillende markten handelen, je kunt bij IG Markets ook bijna altijd handelen, ook als de beurzen gesloten zijn.

  Beleggen op verschillende platforms

  Als je wilt gaan beleggen dan kan je dit bij IG Markets heel eenvoudig doen. Een rekening is zo geopend. Bij online beleggen is het echter ook belangrijk om te kijken naar de platforms waarmee gehandeld moet gaan worden. Als een platform bijvoorbeeld te traag is, dan kan het zo zijn dat je order te laat geplaatst wordt, waardoor je geld verliest. IG Markets heeft verschillende platforms gebouwd waarmee je kunt beleggen. Zo kan je bij IG Markets beleggen met het web-based platform, maar kan je bijvoorbeeld ook een app downloaden voor je smartphone of tablet. Zo kan je makkelijk beleggen vanaf je luie stoel. Daarnaast biedt IG Markets nog geavanceerdere platformen aan waardoor je nog meer inzicht in de markt krijgt.

  Leer beleggen van IG Markets

  Als je wilt gaan beleggen, maar als je nog niet zo’n goed idee hebt hoe je hier mee moet beginnen, dan kan je beleggen leren van IG markets. Regelmatig worden er door deze broker seminars georganiseerd die je gratis bij kunt wonen. Tijdens deze seminars leer je meer over beleggen en over de risico’s die aan beleggene kleven. Daarnaast biedt dit bedrijf ook een speciale cursus voor nieuwe cliënten aan: TradeSense. Door deze cursus te volgen leer je, digitaal, in 6 weken behoorlijk veel over online beleggen.

  Als je liever niet een seminar bij wilt wonen, maar wel meer informatie over beleggen wilt hebben, dan kan je natuurlijk ook altijd een filmpje op de website van deze broker bekijken. Op de website van IG Markets zijn voldoende filmpjes te vinden die je al een eindje op weg helpen.

  Klantenservice van dit bedrijf

  Bij Nederlandreview zijn we er voor de consument. We doen er alles aan om te zorgen dat een potentiële klant op een betere manier een keuze voor een bedrijf kan maken en verzamelen kortingscodes. We proberen te achterhalen of een bedrijf alleen maar mooie praatjes verkoopt, of dat het bedrijf deze ook waar maakt. We letten daarom altijd erg op de klantenservice. Als een bedrijf er alleen maar voor je is op het moment dat ze geld aan je kunnen verdienen, dan heb je er niet veel aan. Als je ook nadat je klant bent geworden nog op het bedrijf kunt rekenen, dan is dat al een stuk prettiger.

  De concurrentie tussen bedrijven die online beleggen mogelijk maken is behoorlijk groot. Het is daarom voor een online broker belangrijk om een goede klantenservice te hebben. Bij deze broker heb je toegang tot een team van specialisten. Als klant kun je hen telefonisch bereiken op een gratis nummer, potentiële klanten moeten een lokaal nummer bellen. Uiteraard kun je ook een e-mail sturen naar deze broker. IG Markets is ook op twitter actief.


  Bekijk ervaringen van IG markets