NederlandReview

  Fit for Free
  Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (72)

  4.6
  44% Zou hier weer kopen!

  Bestellen

  4.6

  Service

  4

  Prijs

  5.4

  Leveren

  4.6

  Meer info over Fit for Free

  Een goedkope sportschool: Fit for Free

  Een goedkope sportschool vinden is voor veel mensen belangrijk. Tegenwoordig willen steeds meer mensen aandacht besteden aan hun lichaam en er goed uitzien. Veel mensen willen daarom wel naar een sportschool gaan, maar willen daar niet direct de hoofdprijs voor betalen. Een goedkope sportschool vinden is echter nog niet zo makkelijk. Zo kan je wel een goedkoop sportschool-abonnement scoren, maar daar is ook nog niet alles mee gezegd. Je wilt natuurlijk niet dat je in een hele drukke sportschool komt, waar al je favoriete apparaten iedere keer bezet zijn. Daarnaast is het voor veel mensen niet alleen belangrijk dat de sportschool goedkoop is, maar ook dat er een beetje begeleiding aanwezig is, zodat je op een snelle en doeltreffende manier je resultaten weet te realiseren.

  Fit for Free is een goedkope sportschool, je kan er al vanaf €9,95 per maand sporten. Dat is in vergelijking met andere sportscholen echt heel weinig. De faciliteiten die de sportschool heeft zijn redelijk breed. Dat is een extra reden om Fit for Free eens extra onder de loep te nemen.

  Fit for Free en Sportcity

  Wie de website van Fit for Free bezoekt, ziet al snel dat deze erg lijkt op de website van Sportcity. De bedrijven vallen ook onder hetzelfde concern, maar richten zich op een ander marktsegment. SportCity richt zich vooral op klanten die iets meer willen betalen, maar dan gelijk ook een all inclusive sport-abonnement willen. Fit for Free is een prijsvechter. Het bedrijf begon in 2005 met het als eerst aanbieden van sport-abonnement van €9.95. Dit is echt een waanzinnig lage prijs.

  Fit for Free heeft inmiddels meer dan 75 vestigingen en Sportcity heeft meer dan 18 vestigingen, die vooral in de Randstad gevestigd zijn.

  Wat heeft deze goedkope sportschool mij te bieden?

  Fit for Free garandeert dat er in iedere sportschool van de keten een aantal basis-faciliteiten te vinden zijn. Je moet dan vooral denken aan faciliteiten die eigenlijk iedereen gebruikt als hij of zij gaat sporten. Er zijn natuurlijk verschillende redenen te verzinnen waarom mensen gaan sporten. Grofweg laten zij zich opdelen in vier categorieën.

  Afvallen Meer kracht krijgen Conditie verbeteren Revalidatie

  In iedere sportschool van Fit for Free zal je de faciliteiten vinden die je nodig hebt om goed te kunnen trainen. Zo vindt je in iedere sportschool de mogelijkheid om aan cardiotraining, krachttraining, en circuittraining te doen. Daarnaast vindt je in iedere sportschool van Fit for Free natuurlijk nog veel meer. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om groepslessen bij te wonen, professionele begeleiding te krijgen, aan spinning te doen, trainingsschema’s te maken en inloopspreekuren bij te wonen.

  Het is dus niet zo dat je bij deze goedkope sportschool een abonnement krijgt, aangewezen krijgt waar de apparaten staan en dat je het vervolgens maar uit moet gaan zoeken. Er is in iedere vestiging van Fit for Free de mogelijkheid om met een deskundige te praten en zo er voor te zorgen dat jij het maximale uit je workout haalt.

  Sporten met professionele begeleiding

  Als je bij Fit for Free een sportschool-abonnement afsluit, dan mag je in iedere vestiging een deskundige instructeur verwachten die jou helpt om op een verantwoorde manier te gaan trainen. Voor veel mensen die lang niet gesport hebben, of mensen die nog nooit naar een sportschool zijn geweest is dit ideaal. Het heeft namelijk niet zoveel zin om te gaan trainen, als je op de verkeerde manier traint. De kans dat je dan afhaakt is behoorlijk groot.

  Bij deze sportschool lopen professionele instructeurs rond die jou kunnen helpen om een eerste trainingsschema op te stellen en jouw vragen kunnen beantwoorden. Als een een abonnement bij Fit for Free neemt, dan kan je introductieles nemen. Tijdens deze introductieles kan de fitnessinstructeur een persoonlijk trainingsschema voor je maken. De kosten van een introductieles zijn €10,00. Als je daarna verdere vragen hebt, dan kan je die natuurlijk stellen aan een van de deskundige instucteurs, of je kan een van de trainingsschema’s in de sportclub gebruiken.

  Aan de ene kant vinden we het een beetje mager dat je voor deze introductieles een tientje moet betalen. Aan de andere kant, 10 euro is ook weer niet een onoverkomenlijk bedrag. Als je even goed aan de slag wilt gaan en je netjes voor wilt laten lichten, dan is het waarschijnlijk een goede investering. Als ik zelf in de sportschool sta, zie ik maar al te vaak mensen die de eerste twee weken als een malle staan te trainen en meestal zie je ze daarna nooit meer. Hard trainen is niet zo moeilijk, dat kan iedereen wel even volhouden. Het is de kunst om op de lange termijn resultaten te behalen. Als je dat wilt, dan is het misschien wel een goed idee om even die €10,00 te betalen en dan succesvol aan de slag te gaan.

  Groepslessen bij Fit for Free

  Veel mensen vinden het belangrijk om bij hun sportschool ook groepslessen te kunnen volgen. Tijdens een groepsles is het voor veel mensen wat makkelijker om vol te houden en het kan ook een extra motivatie zijn om wat vaker naar de sportschool te gaan. Ook bij deze goedkope sportschool is het mogelijk om groepslessen te volgen, zij het dat je er wel extra voor moet betalen (we komen daar nog op terug bij het onderdeel “abonnementen”). Fit for Free gebruikt onder andere het Les Mills-programma, waarmee je je hele lichaam optimaal kunt trainen.

  De groepslessen die je bij Fit for Free kan volgens zijn ingedeeld aan de hand van een paar simpele categorieën. Zo kan je op een eenvoudige manier meedoen en bepalen welke les voor jou het meest geschikt is.

  De categorieën waarin groepslessen worden aangeboden zijn:

  Conditie met lessen als Bodystep en Spinnig Krachttraining met lessen als BBB en Bodypump Dansen met lessen zoals Zumba en Sh’Bam Body en Mind lessen zoals Yoga en BodyBalance Vechttraining met lessen zoals BodyCombat en FighFun

  Voor bovenstaande lessen heb je een aanvulling op je abonnement nodig. Er zijn echter ook lessen waar je gratis gebruik van kunt maken, de zogenaamde Fitnessworkouts. Tijdens deze fitnessworkouts, bijvoorbeeld het buikspierkwartier, train je bepaalde onderdelen van je lichaam. Uiteraard worden ook deze lessen gegeven door een gecertificeerde instructeur.

  Wat kost een abonnement bij Fit for Free

  We hebben het al vaker in dit artikel geschreven: Fit for Free is echt een hele goedkope sportschool. Als je wilt gaan sporten dan kan dat al vanaf €9.95 per maand.

  In totaal zijn er vijf verschillende abonnementen die je bij Fit for Free af kunt sluiten. De goedkoopste kost je €9.95 per maand, en de duurste €24,95 per maand. Bij het abonnement van €24.95 per maand kan je 7 dagen per week onbeperkt fitnessen. Dat is niet het enige mooie van dit abonnement, het mooiste is dat je het maandelijks op kunt zeggen. Voor mensen die nog nooit naar de sportschool zijn geweest, of die van zichzelf weten dat ze nogal eens afhaken, is dit misschien wel een ideaal abonnement.

  Er zijn echter ook andere abonnementen die bij Fit for Free afgesloten kunnen worden. Zo kan je een abonnement afsluiten waarbij je 2 of 1 jaar onbeperkt kunt sporten. Een 1-jarig sportschool-abonnement kost je €19.95 per maand, terwijl een 2-jarig abonnement je €16.95 per maand kost.

  Fitness in de daluren tegen een gereduceerd tarief. Stel dat je een nog goedkoper sportschool-abonnement wilt, dan kan dit ook bij Fit for Free. Je kunt bij deze sportschool een zogenaamd daluren-abonnement afsluiten. Je mag dan doordeweeks van 07:00 tot 17:00 sporten en in het weekend van 09:00 tot 17:00. Een 1-jarig sportschool-abonnement kost je €12.95 en een 2-jarig abonnement kost je slechts €9.95 per maand. Met ieder abonnement mag je trainen bij alle clubs in de buurt.

  Fit for Free is echter geen all inclusive sportschool. Als je extra modules aan je abonnement toe wilt voegen, dan moet je daar ook extra voor betalen. Wil je bijvoorbeeld deelnemen aan groepslessen, dan kost dat €6 per maand. Wel is het zo dat je bij deze sportschool de lessen eerst 3 keer gratis uit mag proberen. Als je gebruik wilt maken van de zonnebank, dan kost je dat €6 per maand. Fit for Free biedt je ook de mogelijkheid om van Yanga Sports Water gebruik te maken. Dit kost €4 per maand. De opties die hierboven zijn beschreven zijn maandelijks opzegbaar.

  Klantenservice vann Fit for Free

  Als je een klacht over deze sportschool hebt, dan kan je die op verschillende manieren kenbaar maken. Om te beginnen kan je van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 bellen. Dit kan alleen naar een 0900-nummer en kost €1,00 per gesprek. Mailen kan gelukkig ook. Daarnaast kan je het contactformulier op de website invullen. Deze sportschool is actief io Social Media als Twitter en Facebook, maar op dit moment worden deze media nog niet ingezet om klanten te helpen.


  Bekijk ervaringen van Fit for Free