NederlandReview

  Brand New Day
  Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (20)

  8.2
  80% Zou hier weer kopen!

  Bestellen

  8.4

  Service

  8

  Prijs

  8.4

  Leveren

  7.8

  Meer info over Brand New Day

  Het is één van de minder leuke feiten van het leven: allemaal zullen we op een dag ouder worden. En eens komt er een dag dat je de pensioensgerechtigde leeftijd hebt behaald en na meer dan 40 jaar hard werken eindelijk van je pensioen mag gaan genieten. Maar natuurlijk wil je dan wel dat je pensioen er een beetje leuk uitziet. En ook als je om een andere reden dan je pensioen een beleggingsrekening of spaarrekening opent, wil je natuurlijk wel zeker weten wat er goed met je geld wordt omgegaan en je het niet zomaar in één klap allemaal kwijt bent. Je hebt er immers hard genoeg voor gewerkt. Dus natuurlijk vloeit daaruit de vraag voort welke financiële instelling de beste optie is. Één van de vele instellingen waar je voor zou kunnen kiezen is Brand New Day. Maar kun je ze wel vertrouwen? Zullen ze je geld veilig beheren en eerlijk zijn over hun kosten? Natuurlijk kun je die vraag nooit 100% sluitend beantwoorden. Maar je kunt wel een hoop ellende voorkomen door je goed in te lezen en onderzoek te doen. Lees daarom verder voor meer informatie over Brand New Day zodat je goed voorbereid bent als je uiteindelijk besluit om bij hen een rekening te openen en hen jouw zuurverdiende geld toe te vertrouwen.

  Wie Is Brand New Day?
  Brand New Day is een bedrijf dat spaarrekeningen, beleggingsrekeningen en andere financiële diensten aanbiedt. Het bedrijf is opgericht door de mensen die ook achter BinckBank zitten. De naam komt van het gelijknamige uptempo nummer uit de musical The Wiz, het verhaal wat weer gebaseerd is op The Wizard of Oz. Ze hebben de naam gekozen omdat ze vonden dat het tijd is voor veranderingen op de financiële markt.

  Waarom is Brand New Day Opgericht?
  De oprichters van Brand New Day waren verbaasd over het gebrek aan communicatie tussen de verschillende levensverzekeraars. Het viel ze op dat je in commercials van levensverzekeraars veel blije senioren op luxe zeiljachten ziet, maar de vergelijkingen of tarieven vaak verdacht lastig te vinden zijn. De tarieven vonden ze bij niet één van de bedrijven die ze bekeken terug. Je kunt dus op de website van deze maatschappijen weinig vinden over hoe het is om werkelijk bij hen een pensioensspaarrekening of ander spaargeld te hebben. Ook viel het ze op dat, ondanks dat lage kosten in deze markt ontzettend belangrijk zijn, er weinig geconcurreerd werd als het gaat om prijs. Dit leidde tot onder andere woekerpolissen en zogenaamde sprintplannen enzovoort. De klant ziet de winst hiervan echter niet terug. Hier moest volgens Brand New Day verandering in komen.

  De Filosofie van Brand New Day
  Brand New Day heeft een vrij simpele filosofie waar ze zich door laten leiden. Ze willen namelijk ambassadeurs maken van hun klanten. Hun doel is om klanten te creëren die zo tevreden zijn dat ze uit zichzelf Brand New Day willen aanraden bij vrienden, kennissen en familie. Ze beseffen echter ook heel goed dat ze hier iets voor moeten doen. Dit willen ze dan ook graag. Zo zijn ze bijvoorbeeld bereid om te ouderwets te rennen voor hun trouwe klanten, zelfs als dit neer komt op “ rennen alsof hun leven ervan afhangt”. Ze claimen dat ze “Calvinistisch in onze kosten, Bourgondisch in onze service” zijn.   Ze willen dus veel service verlenen voor een zo laag mogelijke prijs.

  Beleggen met Brand New Day
  Je kunt ook beleggen met Brand New Day. Beleggen betekent eigenlijk dat je geld stopt in bedrijven die potentie hebben in de hoop je aandeel weer met winst te kunnen verkopen. Er zijn verschillende redenen dat je dit misschien zou willen. Misschien wil je wel gewoon een extra zakcentje voor reizen, onverwachte gebeurtenissen en andere dingen waar je veel geld voor nodig hebt. Een beleggingsrekening kan, vooral met een aardig startbedrag, aardig oplopen. En misschien ben je wel zzp’er of heb je een werkgever die geen pensioen voor je afdraagt. Dan zul je zelf voor je pensioen moeten zorgen. Je kunt de beleggingen helemaal zelf regelen als je wilt. Bedenk echter wel dat goed beleggen een kunst is en je je moet verdiepen in de beurs en de aandelenmarkt op een beetje rendement uit je beleggingen te halen. En als je alles op één bedrijf zet, dan loop je de kans al je geld kwijt te raken als een bedrijf het toch niet zo goed doet als je van tevoren had gedacht. Mocht je ondanks de risico’s toch in de beleggingswereld willen stappen, dan kun je online een beleggingsrekening openen. Ook kun je via je account precies zien hoe het er met je beleggingsrekening voorstaat. Dat is handig als je wilt kijken hoeveel de beleggingen je inmiddels al hebben opgeleverd. Daarbij mag je gratis switchen tussen de fondsen die Brand New Day aanbiedt. Mocht je toch onverwachts geld nodig hebben en iets van je beleggingsrekening op willen nemen, dan kun je dit gratis doen. In het geval je de beleggingsrekening inderdaad wilt gebruiken voor je pensioen, dan kun je die na een bepaalde tijd maandelijks laten uitkeren. Je betaalt hiervoor dan geen inkomstenbelasting; die heb je door de jaren heen al betaald.

  Brand New Day Pensioen
  Mocht je willen sparen voor je pensioen, dan kun je natuurlijk ook een gewone pensioenspaarrekening openen. Net als met een beleggingsspaarrekening zal Brand New Day je geld beleggen in beleggingsfondsen, de zogenoemde indexfondsel. Een flink deel van de inleg zult u terug kunnen krijgen via de belastingsdienst. Het nadeel van een pensioensrekening is dat, in tegenstelling tot een beleggingsrekening, je geld vast staat tot aan je pensioen. Je kunt er tussendoor dus niets afhalen als je even snel wat geld nodig hebt, ook niet als je zeker weet dit op korte termijn weer terug kunt betalen. Als je eenmaal de pensioensgerechtigde leeftijd hebt bereikt, dan kun je het geld laten uitkeren. Dit pensioen wordt dan gezien als inkomsten. Je betaalt hier dan ook inkomstenbelasting voor op het moment dat het geld op je betaalrekening wordt gestort. Je kunt op deze manier eigenlijk een soort van “banksparen” door te beleggen en op die manier werken aan een goed pensioen. Dit kan je volledige pensioen zijn, maar ook een aanvullend pensioen om het pensioen van je werk wat aan te vullen.

  Collectief Pensioen via Brand New Day
  Misschien ben je wel een werkgever die wil zorgen voor een collectief pensioen voor iedere werknemer binnen het bedrijf. Ook dit kan Brand New Day voor je regelen. Dit collectieve pensioen bestaat uit vier verschillende modules. Deze modules zijn op hun beurt weer onderverdeeld in basismodules en aanvullende modules. In de basismodule vind je pensioen en overlijden. Het laatste houdt in dat, als de werknemer overlijdt voordat hij of zij de pensioensgerechtigde leeftijd heeft bereikt, de nabestaanden van deze medewerker alsnog een nabestaandenpensioen zullen ontvangen. Ze blijven dus niet berooid achter. Naast de basismodule is er dus ook nog een aanvullende module. Deze bevat pensioen extra, overlijden extra en arbeidsongeschikt. Bij pensioen extra heeft een werkgever de mogelijkheid om naar behoeven zelf pensioen in te leggen zonder hierover sociale lasten te moeten betalen. Dit geldt ook voor overlijden extra. De arbeidsongeschiktheidsregeling spreekt eigenlijk voor zich: de premies van de werkgever worden doorbetaald als deze ongericht is geraakt.


  Brand New Day legt uit hoe collectief pensioen werkt.

  Een Verzekering van Brand New Day
  Als je een polis hebt lopen bij een andere verzekeraar, maakt Brand New Day het je vrij makkelijk.
  Ze beweren daarom ook geen woekerpolissen te hebben, maar koesterpolissen. Je kunt op hun website een test vinden die je kunt doen als je wilt weten of jij een woekerpolis hebt.
  Het Activeren van Brand New Day

  Brand New Day Banksparen
  Je kunt via Brand New Day natuurlijk ook gewoon sparen. Je kunt dan een rekening openen en daar je spaargeld op storten. Op die manier kun je wat geld opzij houden voor onvoorziene omstandigheden. Je zal immers net zien dat je wasmachine kapot gaat net terwijl je auto ook een grote beurt nodig heeft en er een lekkage in huis ontstaat die meteen verholpen moet worden voor de schade alleen maar erger wordt. Daarvoor is het handig om een spaarcentje opzij te zetten zodat je daar niet zo makkelijk aan kunt komen en een extra stap moet doen om erbij te komen. Dit houdt je tegen het uit te geven voor dingen die eigenlijk ook tot volgende maand kunnen wachten.

  Brand New Day Allianz
  Je kunt ook via Brand New Day je auto laten verzekeren. Dat kan bijvoorbeeld via een polis van Alianz, één van de verzekeringsmaatschappijen in het bestand van Brand New Day.Er is natuurlijk een gewone WA-verzekering, maar je kunt ook gaan voor een WA + beperkt casco. Als je helemaal zeker wilt zijn dat je goed gedekt bent en al je schade verzekerd wordt, dan kun je kiezen voor WA + volledig casco. Die vergoed schade veroorzaakt door anderen of door jezelf. Zo weet je zeker dat je veilig de weg op kunt zonder je zorgen te hoeven maken over financiële problemen als je betrokken raakt bij een aanrijding.

  Brand New Day Geld Opnemen
  Geld opnemen kan je met een spaarrekening, beleggingsrekening of andere rekening van Brand New Day altijd doen. De enige uitzondering hierop is de pensioensregeling. Deze zet je geld vast tot je een bepaalde leeftijd hebt bereikt. Behalve deze uitzondering vindt Brand New Day dat je vrij moeten kunnen beschikken over je geld. Daarom kun je wanneer dan ook ieder bedrag opnemen wat je wilt. Je kunt dit vrij makkelijk doen. Bij het geval van een spaarrekening en beleggingsrekening zul je het geld eerst naar je betaalrekening moeten overmaken, maar daarna kun je het geld pinnen of ermee betalen.

  Brand New Day App
  Brand New Day heeft ook een handige app. Daarmee kun je via je smartphone je bankzaken en beleggingszaken regelen. Op die manier kun je waar en wanneer dan ook met je beleggingen en spaargeld bezig zijn en houdt je een goed overzicht over wat hierin belangrijk is.

  De Klantenservice van Brand New Day
  Soms wil je gewoon even iemand spreken om te overleggen over je pensioen. Je weet immers nooit hoe je er over 10 of 20 jaar voor staat. In de tijd die het kost om een redelijk pensioen op te bouwen kan er aardig wat veranderen. Natuurlijk kun je dan de klantenservice van Brand New Day benaderen. Je kunt ze even bellen om persoonlijk te overleggen. Dan krijg je iemand aan de lijn en kun je jouw situatie uitleggen. Maar het is ook mogelijk om ze te mailen. Dit kan een handige optie zijn als je vraag niet zo’n haast heeft. Verder kun je op hun website ook al aardig wat informatie vinden en kun je gebruik maken van de zoekfunctie op om te vinden waar je naar op zoek bent.

  Ervaringen met Brand New Day
  Andere klanten van Brand New Day kunnen je helpen een beter inzicht in dit bedrijf te krijgen. Lees dus vooral hun ervaringen, beoordelingen en meningen om jezelf te informeren voor je besluit een spaarrekening, pensioensrekening of beleggingsrekening bij ze te openen. Zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan als je eenmaal zelf klant bent bij dit bedrijf. Je kunt dan deze ervaringen gebruiken bij je beslissing wel of niet met Brand New Day in zee te gaan. Heb jij zelf al ervaring met Brand New Day? Dan horen we natuurlijk graag wat jij over ze te zeggen hebt. Vertel ons via een review alles over jouw persoonlijke ervaring met Brand New Day. Zo kun jij op je beurt weer anderen helpen om meer inzicht in Brand New Day te krijgen.
   


  Bekijk ervaringen van Brand New Day