NederlandReview

  Alensa
  Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (6)

  5,6
  50% Zou hier weer kopen!

  Bestellen

  6

  Service

  6

  Prijs

  6

  Leveren

  4,4

  Meer info over Alensa

  Contactlenzen en andere lenzen zijn misschien niet de leukste items om te kopen, maar als je zicht wat achteruit gaat heb je ze helaas toch echt nodig. Maar niet alle lenzen zijn hetzelfde. Je wilt natuurlijk de beste kwaliteit, maar ook de beste prijs. Je vraagt je daarom misschien af waar je goede lenzen voor een redelijke prijs kunt vinden. Één van de bedrijven die je hieraan kan helpen is Alensa. Maar wat kun je verwachten van deze lenzenwinkel? Zullen je lenzen je weer goed zicht op de wereld geven? Hoe lang zal het duren voor de bezorgservice van Alensa de lenzen naar je thuis heeft gestuurd? Het beste is om voor je besluit bij Alensa lenzen te kopen eerst nog wat meer informatie in te winnen over dit bedrijf. Hieronder kun je lezen over de verschillende contactlenzen die Alensa verkoopt, de kortingen die ze af en toe hebben en andere dingen die je misschien van Alensa zult willen weten. Zo ben je goed voorbereid als je besluit om zaken te doen met Alensa en hier je contactlenzen vandaan te halen. Zo voorkom je vervelende verrassingen en weet je wat je van Alensa kunt verwachten.

  Wat is Alensa?
  Alensa is een winkel die contactlenzen en andere lenzen verkoopt. Ze beloven dat ze alleen originele producten verkopen. Deze zijn direct bestelt bij de fabrikant. Ze beloven dus dat je op hun website nooit tweedehands producten of namaakproducten tegen zult komen. Ze verkopen dus alleen producten die je ook bij optiekzaken zoals Hans Anders en Pearle kunt tegenkomen. Vanaf 2007 hebben ze een netwerk van online shops opgericht. Eerst waren deze winkels alleen in Oostenrijk, Tsjechië en Slowakije, maar nu verkopen ze hun producten in heel Europa. Ze zijn dus ook actief in Nederland, Letland, Noorwegen, Groot Brittannië, Estland, Finland, Hongarije, Kroatië, Spanje en nog veel meer Europese landen. Hierdoor hebben ze een groot klantenbestand en is het voor hen mogelijk om hun producten aan lagere prijzen aan te kopen bij de fabrikant. Ook hebben ze geen kosten aan offline winkels. Ze hebben alleen een magazijn dat ten allen tijde zo’n 500.000 doosjes contactlenzen op voorraad heeft. Hierdoor kunnen ze iedere maand zo’n 70.000 bestellingen verwerken. Ook hebben ze 100 personeelsleden die je graag helpen met al je vragen en problemen.

  Alensa en het Dragen van Contactlenzen
  Alensa verkoopt dus een hele straal contactlenzen. Je kunt om verschillende redenen aan contactlenzen beginnen. Misschien vind je een bril wel helemaal niet prettig. Een bril kan ook erg onhandig zijn, vooral als je veel moet bukken of werk doet waarbij je bril snel stoffig en vies kan raken. Ook is er altijd de kans dat je je bril ergens vergeet. In al die gevallen kunnen lenzen misschien een uitkomst zijn. Wel is het verstandig eest een oogonderzoek of oogmeting te laten doen. Een oogspecialist zal niet alleen kijken naar de sterkte die je nodig hebt, maar ook de soort lenzen die je nodig hebt. Als je veel sport heb je misschien een andere soort lens nodig dan iemand die het merendeel van de dag achter de computer zit te werken of juist veel reist. Ook het verschil tussen veel thuis of juist buitenshuis zijn kan verschil maken in de soort contactlenzen die voor jou het beste zijn. Daarnaast kun je op de website van Alensa tips vinden voor de verzorging van je contactlenzen. Alensa vindt namelijk een goede hygiëne en verzorgingsroutine voor je lenzen erg belangrijk. Ook gaan je lenzen door een goede verzorging langer mee.

  Daglenzen, Weeklenzen en Maandlenzen van Alensa
  Je kunt kiezen uit verschillende soorten lenzen. Sommige mensen vinden het prettig om hun lenzen iedere dag te vervangen terwijl anderen er rustig een week of zelfs maand mee doen. Daarom zijn er ook verschillende soorten lenzen. Je kunt kiezen voor daglenzen. Daarbij doe je iedere dag nieuwe, schone lenzen in. Je voorkomt dan dat je steeds je lenzen moet schoonmaken. Daarnaast heb je nog weeklenzen en maandlenzen. Deze vragen echter wel wat onderhoud. Je moet ze af en toe schoonmaken met lenzenvloeistof. Zo blijven ze het langst goed en doe je er het langst mee, al zullen weeklenzen nooit maandlenzen worden. Je kunt ook een voordeelpack kopen. Op die manier heb je een heel voorraadje daglenzen, weeklenzen of maandlenzen. Zo kun je voorlopig vooruit en duurt het even voor je je weer zorgen moet gaan maken over een nieuwe lading.

  Torische en Multifocale Lensen van Alensa
  Misschien heb je wel niet genoeg aan gewone contactlenzen. Sommige mensen hebben immers in meerdere of mindere mate correctie nodig. In dat geval zou je kunnen kiezen voor torische contactlenzen. Dit zijn contactlenzen met een cilinder die zijn ontwikkelt voor de correctie van astigmatisme. Dit zorgt ervoor dat de ovale vorm van het hoornvlies de beelden niet langer op je netvlies vervormd. Wel moet je hiervoor de waarde weten van de as en cilinder die je nodig hebt. Mocht Alensa de lenzen niet meteen kunnen leveren, zoals bijvoorbeeld bij een zeldzame waarde, dan kunnen ze deze gewoon voor je bestellen. Zo kun je toch aan de zeldzame waarden komen die je nodig hebt. Naast Torische lenzen heeft Alensa ook multifocale lenzen. Deze lenzen zijn ook wel bekend onder de namen varifocale lenzen of bifocale lenzen. Deze zijn ontwikkelt voor mensen met de oogafwijking presbyopie, ook wel ouderdomsverziendheid genoemd. Bij deze afwijking heb je een correctie voor zowel dichtbij als veraf nodig. Multifocale lenzen werken door middel van meerdere optische zones. Ook moet je bij dit soort lenzen letten op de ADD sterkte die de asferische sterkte aangeeft. Zoals Alensa op hun website al vermeldt hebben verschillende merken helaas hun eigen manier om deze ADD waarde aan te geven. Let hier dus goed op bij het bestellen van je multifocale lenzen en vraag ook hulp van een oogspecialist.

  Alensa en hun Kleurlenzen
  Zou jij wel eens een hele andere kleur ogen willen? Misschien wil je jouw blauwe ogen wel eens wisselen voor bruine of groene. Of je wilt een aparte kleur ogen die past bij je cosplay outfit of ander kostuum. Dit is natuurlijk niet mogelijk, maar je kan wel de illusie van een andere oogkleur geven door middel van kleurlenzen. Er zijn kleurlenzen met en zonder sterkte te verkrijgen. Als je de lenzen een tijd moet dragen wil je immers niet steeds je leesbril op moeten zetten en om je heen kijken zonder sterkte terwijl je die wel nodig hebt is ook niet zo’n strak plan; daar krijg je na een tijdje ontzettende hoofdpijn van. Ook is er keuze tussen Opaque en Enhancers. De Opaque contactlenzen zijn dekkende contactlenzen die de kleur van je ogen geheel bedekken. Deze zijn ook verkrijgbaar in zogenaamde Crazy versie. Er zijn er zelfs die schijnen onder UV licht. Deze zijn ideaal voor je Halloween outfit. De Enhancers daarentegen zijn getinte lenzen en zullen de kleur van je ogen niet bedekken maar juist benadrukken. Alensa verkoopt kleurlenzen van bekende merken zoals Air Optix Colors, SoftLens, Biofinity, TopVue, Freshlook, PureVision, Crazy ColorVUE en nog vele andere merken. Bedenk wel altijd dat de lenzen bij jouw oogkleur er niet altijd hetzelfde uitzien als iemand met een andere oogkleur. Ook kan het langer duren voor je gewend bent aan gekleurde contactlenzen.

  De Brillen van Alensa
  Sommige mensen kunnen gewoon niet wennen aan contactlenzen. Bij sommige mensen drogen de ogen heel snel uit en gaan lenzen al vrij snel irriteren. Alensa richt zich ook op deze groep mensen, aangezien die best groot is. Voor hen verkopen ze een heel assortiment brillen. Ook voor zonnebrillen kun je bij Alensa terecht. Zo houdt je je ogen veilig voor schadelijke UV-stralen. Je ogen zijn immers al kwetsbaar genoeg en je hebt maar één paar waar je het je hele leven mee zult moeten doen. Zonnebrillen van Ray-Ban, Hugo Boss, Dior of één van de andere bekende merken kan veel bescherming bieden. En vele van deze zonnebrillen zien er ook nog eens leuk en stoer uit.

  Lensenvloeistof, Oogzorg en Andere accessoires van Alensa
  Alensa geeft op hun website aan de verzorging van je lenzen en vooral ogen erg belangrijk te vinden. Maar dan moeten ze daar natuurlijk wel de juiste producten voor aanbieden. Natuurlijk doen ze dat dan ook. Er zijn lenzenvloeistoffen die ervoor zorgen dat je je lenzen makkelijk in en uit kunt doen. Als je een lenzenvloeistofpack koopt heb je voorlopig genoeg. Ook hebben ze oogdruppels en sprays die ervoor kunnen zorgen dat je ogen niet uitdrogen als je vaak lenzen draagt. Vergeet echter alsnog nooit je lenzen ’s nachts uit te doen. Andere accessoires die Alensa aanbiedt zijn lenzenkits, lenzenhouders en producten voor het omgaan met je contactlenzen. Zo weet je zeker dat je alles hebt wat je nodig hebt voor een goede verzorging van je ogen en lenzen.


  Hoe doe je die zachte contactlenzen nou eigenlijk in en uit?

  Kortingen, Promo Codes en Kortingscodes van Alensa: Echt Zo Goedkoop?
  Helaas zijn de kosten van contactlenzen niet meer af te trekken via de belasting. Dit maakt kortingen en andere leuke aanbiedingen alleen maar meer welkom. Gelukkig heeft Alensa vaak leuke acties. Sowieso kunnen ze goedkoop inkopen omdat ze een vrij groot bedrijf zijn en dus een hoop in één keer afnemen. Ook krijg je een korting als je je inschrijft voor Alensa’s nieuwsbrief. Sowieso bieden ze ook de laatste prijsgarantie. Als je ergens anders exact hetzelfde product tegen het lijf loopt (let wel op merk, specifiek model en aantal lenzen) dan kun je contact opnemen met Alensa. Je stuurt ze dan de URL en zij zullen het product bekijken. Als het inderdaad een lager bedrag is zullen zij het verschil in prijs terugbetalen. Daarnaast heeft Alensa soms kortingscodes, promo codes en andere kortingen waar je handig gebruik van kunt maken. Daarnaast kun je korting krijgen via aanbevelingen. Dit houdt in dat jij korting krijgt als je jouw “klantencode” deelt met vrienden. Dit kan via Facebook, Instagram. Twitter of andere vormen van Social Media. Jij en je vriend krijgen dan allebei 5% krediet die ingewisseld kan worden voor geld als korting. Zo krijg jij korting en Alensa meer bekendheid.

  Contact met Alensa’s Klantenservice
  Mocht je om wat voor reden dan ook contact willen opnemen met de klantenservice van Alensa, dan heeft Alensa hier natuurlijk medewerkers voor beschikbaar. Dit is mogelijk op verschillende manieren. Er is een contactformulier dat je kunt invullen via hun website. Ook hebben ze een speciaal retouradres waar je een product naartoe kunt sturen als het toch niet blijkt te zijn wat je zoekt. Natuurlijk is het ook mogelijk om een e-mail naar ze te sturen. En als je snel een antwoord op je vraag wilt dan kun je even een belletje plegen en ze telefonisch bereiken.

  Klanten en Reviews en Ervaringen Betreft Alensa
  Zoals vermeldt verzorgd Alensa zo’n 70.000 bestellingen per maand. Dit betekent dus dat er veel mensen zijn die al ervaring hebben met Alensa. Hier, op NederlandReview, kun je de ervaringen, meningen en beoordelingen van deze mensen lezen. Deze reviews kunnen je helpen om in te zien wat voor een winkel Alensa nou echt is. Ook kan het je helpen in de beslissing je lenzen, lenzenvloeistof of andere lenzenproducten wel of niet bij Alensa te kopen. Natuurlijk zijn we ook benieuwd naar jouw eigen ervaring met Alensa. Heb je al eens daglenzen, kleurlenzen of iets anders bij Alensa gekocht? Laat dan een review achter en vertel ons alles wat je over deze winkel te zeggen hebt. Zo help jij weer andere klanten om een beter beeld van Alensa te vormen.

  Hopelijk heb je nu wat meer informatie over Alensa. Blijf desondanks goed rondkijken naar wat voor jou de beste lenzenaanbieder is. Wat voor de één een perfecte oplossing is hoeft immers voor een ander helemaal niet te werken en meningen zijn per definitie subjectief. Doe dus grondig onderzoek voor je besluit bij Alensa of welke webwinkel dan ook iets te kopen.


  Bekijk ervaringen van Alensa