NederlandReview

  Ervaringen Alternate

  Als je op zoek bent naar wat klusartikelen, kantoorspullen of andere dingen voor in en rondom je huis, dan zijn er veel winkels waar je naartoe kunt. Maar welke is nou de beste? Een van de keuzes die je zou kunnen proberen is Alternate. Maar wat voor een klantenservice zullen ze je bij dit bedrijf verlenen? Wat voor kwaliteit notebooks zal dit bedrijf je verlenen? Zal je tuin opknappen van hun tuinartikelen en andere tuinspullen? Zullen je kinderen echt zo lang moeten wachten voor hun nieuwe speelgoed wordt bezorg? En wat voor een klantenservice zal Alternate verlenen als je om hun hulp vraagt of advies wilt? De enige mensen die je dit kunnen vertellen zijn de mensen die Alternate al eerder hebben bezocht. Lees hun reviews om wat wijzer te worden over Alternate voordat je er zelf klant wordt. Op die manier kun je de beslissing om wel of niet bij Alternate te bestellen wat makkelijker maken.

  Over Alternate

  Alternate is een winkel die computerproducten en andere multimedia verkoopt. Ze claimen zelfs één van de grootste leveranciers te zijn op dit gebied. Sinds 1998 heeft dit bedrijf een vestiging in Ridderkerk, maar ze bestaan al veel langer. Alternate werd namelijk in 1992 opgericht in Duitsland. Inmiddels werken er zo’n 1.2000 medewerkers. In hun winkel kun je allerlei soorten producten vinden voor computers. Natuurlijk hebben ze de PC zelf. Of je nou een desktop, worktop, mediaspeler, besturingssysteem of stroomvoorziening wilt, Alternate kan het voor je regelen. Er is zelfs een PC-builder om je te helpen je ultieme computer samen te stellen. Verder is er hardware zoals grafische kaarten, externe harde schijven, controllers, toetsenborden, moederborden, kabels, monitoren, muizen, behuizing en nog veel meer. Mocht je voor een kleiner model willen gaan kun je ook kiezen voor een notebook. Ook kun je kijken voor een speciale gaming computer als je veel zware spellen speelt. Naast computers heeft Alternate ook een assortiment tv’s. Je kunt er rerecht voor curved tv’s, Ultra HD tv’s, LED-tv’s en nog veel meer. Voor je huishouden biedt Alternate ook nog handige apparaten aan zoals verlichting, koffiezetapparaten, keukengerei, brandpreventie, wekkers enzovoort. Hierbij hoort ook witgoed zoals drogers, wijnkasten, vrieskisten, magnetrons, wasmachines en meer. Verder zijn er nog categorieën zoals moon & gezond, outdoor, zakelijk, speelgoed, tuin en klussen.


  Wat is er bij Alternate zoal te koop?

  Diensten van Alternate

  De computers en andere producten van Alternate kunnen online worden besteld. Een Alternate bezorgservice zal de wasmachine, monitor of heggenschaar dan netjes naar je opsturen. Ook is er een Alternate klantenservice beschikbaar om te helpen als er een probleem optreedt.

  Klachten, Complimenten en Tips voor Alternate

  Werk jij zelf al met een computer, notebook of hardware van Alternate? Dan horen wij graag meer over jouw ervaring met deze computer- en elektronicawinkel. Werken de drukspuiten en tuinslangen wel zo goed? Hoeveel kan je kwijt op één van hun externe harde schijven? Zul je wel uit de voeten kunnen met één van hun mobiele telefoons? Duurde het lang voor je wasdroger bezorgd werd? En wat is jouw oordeel over Alternate’s klantenservice? Schrijf een review over Alternate en laat ons weten hoe jij over deze elektronicawinkel denkt.

  Alternate
  Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (19)

  4.2
  32% Zou hier weer kopen!
  Bestellen
  rating
  5.2
  Service
  rating
  2.4
  Prijs
  rating
  5.4
  Leveren
  rating
  4

  Alle reviews

  Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

  Intex Easy set zwembad 305

  Momenteel - tijdens de eerste reeks hete dagen van 2020 - zijn de zwembadjes of uitverkocht, of plotseling twee à drie keer zo duur als gewoonlijk. Na wat speuren op internet kwamen we bij Alternate uit.
  Op woensdagmorgen besteld en de volgende dag geleverd en de prijs was scherp.
  Wij zijn dik tevreden over dit bedrijf!

  Door: Marcel25-06-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  10
  rating

  Western Digital Red 4 TB Hard Disk

  De Western Digital Red 4 TB Hard Disk is kapot gegaan binnen de garantieperiode en Alternate eiste de schijf te beoordelen voor ik aanspraak op de garantie kon maken.
  Tot zover niks aan de hand, maar ik zou de schijf op moeten sturen en mocht hem niet langsbrengen en/of bij de zogenaamde beoordeling aanwezig zijn.
  En daar begint het probleem, want op die harde schijf staat 1,5 terabyte aan privé-data en vertrouwelijke informatie. Dat stuur je dus niet over de post en sta je niet af!
  Alternate had geen enkel begrip voor mijn bezwaren tegen de verzending en het afstaan van de schijf en bleef eisen dat ik de schijf op zou sturen anders was er niks mogelijk.
  Ik voel mij besodemieterd, want nu kan ik mijn garantierecht niet uitoefenen.

  Door: Jan Breusers17-10-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  Thunderstorm laptop

  Ik vind het een fijn bedrijf goedkoop voor wat ze leveren vooral hun eigen thunderstorm merk echter heb ik laatst problemen met hun laptop gehad en hem terug gestuurd 6 weken gewacht en duurt het nog eens 5 weken hoor ik maar ze zeggen nee dat is niet aan ons dat is de fabriek die nu hun zet moet doen echter zijn jullie toch verandwoordelijk voor wie Julie aannemen? Ik vind dit een absurd lange tijd voor een reperatie meerdere keren aan gegeven of het snel kon aangezien ik het nodig heb voor mijn examen jaar. Nooit een leen product aangeboden tot ik er zelf om vroeg wat ik niet behoorlijk vind als iemand het meld dat hij het hard nodig heeft. Dan krijg ik het leen product is het een soort tablet waar ik totaal niks aan heb aangezien mijn laptop 1400 euro was en dit niet eens in de buurt komt kan maar 10gb aan opslag op terwijl mijn laptop 1000gb is enzovoort. Voor de rest wel lieve medewerkers.

  Retour nummer 513287

  Door: Damien Wentzel09-10-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  6
  rating

  Laptop Alternate Thunderstorm

  Heb dit ook op trustpilot geplaats, wil op zoveel mogelijk plekken mensen op de hoogte stellen wat Alternate voor een bedrijf is mocht er iets mis zijn met je apparatuur. Ze doen hier namelijk niks aan.

  11 september gepost: Geen eindtermijn in zicht na laptop inleveren voor garantieherstel na RUIM een maand. Zeggen dat ze nog ruim 3 weken kunnen wachten op een onderdeel/onderdelen. Totaal geen compensatie niks. Ga hier nooit meer wat halen. (Sinds 6 augustus is mijn laptop is de laptop bij hun)

  Edit op 23 september:
  Naar aanleiding van de reactie van Alternate heb ik op verzoek een mail gestuurd naar de klantenservice. Hier heb ik tot op heden nog steeds geen reactie op ontvangen. De reactie lijkt meer op "damage control" dan echt willen helpen. Zo blijft mijn laptop alleen maar nóg langer weg. Vind dit heel jammer.

  Edit op 5 oktober:
  Mailtjes heen en weer gestuurd, wat ze over de telefoon zeiden wat ze niet kunnen doen (bespoedigen) werd via de mail wel beloofd? Afgelopen week, week van 28 sept tot en met 2 oktober, zou ik testrapport krijgen van afhandeling. Hier is niet aan voldaan, tot nu toe. Wachten weer verder af...

  Edit op 9 oktober:
  na mijn recensie update van 5 oktober heb ik toch weer wat te horen gekregen. Blijkbaar kan het nu ineens toch weer niet bespoedigt worden en zijn ze weer compleet afhankelijk van de leverancier, zij hebben ook geen idee wat daarmee de stand van zaken is. Amateuristisch, onprofessioneel en disrespectvol wordt hiermee omgegaan. Ik zit nu nog steeds zonder laptop voor mijn opleiding/stage, waardoor ik omkosten moet maken. Alternate doet niks hieraan. Mocht er niks veranderen zal ik op Facebook een fatsoenlijke plek vinden om het bewijs op te plaatsen, of ergens anders. De mails worden bekend gemaakt en zo weet hopelijk iedereen dat Alternate onbetrouwbare lui zijn met een slechte klantenserice.

  Door: anoniem09-10-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  4
  rating

  waardeloos retourbeleid

  retourneren ongebruikte goederen in ongeopende verpakking onmogelijk. beroepen zich op retourrecht en hebben geen oor voor situatie

  Door: R06-10-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  PC spullen twv bijna 2000 euro

  plus punten. makkelijk bestellen, zijn niet de duurste (maar ook NIET de goedkoopste).

  Maar ze hebben het TE druk, maken TEVEEL fouten en die komen voor rekening van JAWEL, DE CONSUMENT.

  En IK moet er maar weer begrip voor hebben. Nou, nee dus, want bereikbaar zijn ze ook heel slecht. Paar keer lang +30 minuten in de wacht gestaan om vervolgens, als ik aan de beurt was, eruit gegooid te worden..

  En doordat ik aangaf op de website afleveren bij een PostNL punt, en ze het met de DHL gingen versturen, werd het helemaal een zooitje. Oja, de website voorraad klopte niet, waardoor ik ook al anderhalve week vertraging had.

  Dus, veel stress en ergernis. Niet mijn zaak.

  Door: Bert Haandrikman23-09-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  5.5
  rating

  Gehele PC

  Ik had een dure pc besteld bij alternate, waar ik nu spijt van heb. Bij aankomst was de videokaart defect en was windows fout geinstalleerd, waardoor ik 10 dagen moest wachten op een nieuwe videokaart en een dag bezig ben geweest windows goed te installeren. Na minder dan 2 maanden ging de voeding kapot en moest de hele pc terug naar alternate. Het duurde 52 dagen voordat ik de pc weer terug kreeg mede omdat de klantenservice zeer slecht bereikbaar was en onduidelijke informatie gaf. Bij terugkomst bleek de videokaart weer defect en moest ik dus weer wachten. Ik heb hierover een klacht ingediend, maar deze werd niet serieus genomen en ik kreeg slechts een minimale vergoeding. Door de vele fouten die alternate heeft gemaakt en de slechte klantenservice raad ik dit bedrijf absoluut niet aan.

  Door: TW10-08-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  stekkerdoos

  Waardeloos bedrijf met slechtse service…

  Waardeloos bedrijf met slechtse service ooit bij bedrijf.
  Klaag niet snel als iets verkeerd wordt geleverd of pakket later komt. maar ze lossen niks op.
  Bellen heeft geen zin want ze hebben waarschijnlijk maar 1 prutser op klachten lijn zitten waardoor t steeds te druk is en je eruit wordt gegooid.
  Mailen ook weinig zin want duurt lang voordat je ook maar bericht krijgt terwijl op dit soort sites je dag erna meteen standaart bericht krijgt met o het spijt ons blabla, neem contact op zodat we het kunnen regelen. Terwijl ze niks regelen.

  Koop hier een artikel met een kado bon. en bestel er een ander produkt bij waar ik 50 euro voor betaal.
  Artikel met bon betaald krijg ik maar ander produkt waar ik 50 euro voor heb betaald werd verkeerd geleverd en was ook niet meer te leveren.
  Nou kan dat gebeuren, foutje kan gebeuren daar maak ik geen probleem van.
  Maar dan krijg ik geld voor betaald en verkeerd geleverd produkt niet terug maar weer een bon waar ik niet om vraag.
  Snap dat iets wat je met bon betaald niet terug krijgt maar heb nieuw geld betaald voor t verkeerd geleverd produkt.VAN HUN KANT.

  Door: j vd burg20-07-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  Vloer - stoomreiniger

  Wij wilden een stoomreiniger voor de vloeren ivm hond/kat. Besteld bij Alternate, dinsdagmiddag, zou zelfde middag nog verstuurd zijn... na 1,5 week nog geen levering! Telefonisch onbereikbaar, sterker nog de verbinding wordt gewoon verbroken ivm "Covid drukte"... Ik moest een verklaring invullen dat ik het artikel niet ontvangen heb terwijl de link naar DHL zelf al aangaf dat DHL het pakket nooit ontvangen heeft... waanzin! Geld teruggeëist (wel ontvangen) MAAR NOOIT MEER BIJ ALTERNATE BESTELLEN!

  Door: Jan Boersma20-07-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  3.5
  rating

  pc componet

  WEES GEWAARSCHUWD !!!!!

  Dit bedrijf levert defecte en 2e hands producten.

  Klantenservice is zeer slecht te bereiken.

  Lees eerst de reviews op deze site voordat je hier ook maar iets besteld.

  Een gewaarschuwd mens telt voor twee !!

  Door: sjaak van schie10-07-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  4.5
  rating

  VR bril PS4

  Kabel van de bril was na 4 maanden stuk, in overleg verzonden naar Alternate. Na 3 maanden komt deze terug met de tekst: User abuse!!!!
  Dus volgens Alternate GEEN garantie. Ze hadden zelf deze conclusie gesteld zonder overleg met de fabrikant!
  Alternate is onbereikbaar via telefoon, op mails geen antwoord.
  Zelf contact opgenomen met Sony, VR bril is compleet vervangen onder garantie. Dit alles na 4 maanden.
  NOOIT meer iets van Alternate.

  Door: Jeanne Kannekens02-07-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  5.5
  rating

  Geassembleerd systeem

  Koop hier geen ge-assembleerd systeem.
  Gaat na 2 weken al kapot en als je ze nodig hebt geven ze niet thuis.
  Laten gewoon anderhalve week niets van hun horen.
  Ga beroep doen op herroepingsrecht, wel geld in zak steken maar geen hulp bieden. Dag Alternate.

  Door: van Ommen17-06-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  6
  rating

  Gardena goederen..

  Telefonisch niet bereikbaar, altijd overbelasting vd lijnen, vlotte afhandeling betaling zat er niet in en goederen laten nu ook al meer dan een maand op zich wachten..

  Door: Junneke 15-06-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  3.5
  rating

  Schrijf zelf een review over Alternate

  Uw beoordeling

  FAQ

  Is Alternate een betrouwbaar bedrijf?

  Er zijn 19 ervaringen geplaatst over Alternate. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 4.2 gekregen, waarbij 32% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

  In welke sectoren is Alternate actief?

  Alternate is vooral actief in de categorie Online shop en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) Elektronica, Sport & Outdoor

  Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

  Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van Alternate gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.