Motorverzekering

Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews van Motorverzekering in Nederland!

Over Motorverzekering.

Mooi weer? Er lekker op uit met de motor! Maar wees wel goed verzekerd! Motorrijders blijven een kwetsbare groep in het verkeer en het allerbeste dat u kunt doen is goed uitkijken. Zo voorkomt u een ongeluk. Maar als het dan toch gebeurt, dan wilt u goed verzekerd zijn. Vooral omdat bij 30% van alle motorongelukken ook nog een persoonlijk letsel is. Hoe wordt u geholpen bij een ongeluk door uw verzekeraar, hoe en wat is gedekt? Is een goedkope verzekering genoeg of is er verschil in service en kwaliteit? Welke vormen van motorverzekeringen zijn er? Dat leest u bij NederlandReview! Lees ervaringen van motorrijders zodat u echt weet wat u aan een bepaalde verzekering heeft. 

Alle Motorverzekering bedrijven

 • Interpolis

  InterpolisKlachten, ervaringen & reviews Motorverzekering

  9Zou hier weer kopen: 100%

  Aantal ervaringen: 3

  • Een van de bekendste verzekeraars van Nederland is Interpolis. Maar hoe goed zijn ze? Lees ervaringen en reviews van klanten van Interpolis online!
  Bekijken
 • Europeesche Verzekeringen

  Europeesche VerzekeringenKlachten, ervaringen & reviews Motorverzekering

  8,8Zou hier weer kopen: 100%

  Aantal ervaringen: 3

  • Lees beoordelingen van echte klanten van Europeesche Verzekeringen. Hoe kun je schade melden? Keren ze wel echt uit, zijn ze klantgericht en hoe is de dekking?
  Bekijken
 • Ohra

  OhraKlachten, ervaringen & reviews Motorverzekering

  8,6Zou hier weer kopen: 90%

  Aantal ervaringen: 10

  • Bent u goed verzekerd met Ohra? Dat vertellen ervaringsdeskundigen u bij NederlandReview. Zijn de totaalpakketten echt zo totaal en bent u goed gedekt? Maak aan de hand van beoordelingen uw keuze.
  Bekijken
 • Delta lloyd

  Delta lloydKlachten, ervaringen & reviews Motorverzekering

  8,6Zou hier weer kopen: 100%

  Aantal ervaringen: 5

  • Lees alle ervaringen van Nederlanders die u voorgingen over Delta lloyd. Wat vond u van de service en prijzen? Eens met de kwaliteit. Laat het weten!
  Bekijken
 • HEMA Verzekeringen

  HEMA VerzekeringenKlachten, ervaringen & reviews Motorverzekering

  8,4Zou hier weer kopen: 92%

  Aantal ervaringen: 13

  • Verzekeren via de HEMA een goed idee? Hoe is de service? Lees reviews door klanten van de HEMA die u voorgingen! Vertrouw op de meningen van anderen!
  Bekijken
 • Independer

  IndependerKlachten, ervaringen & reviews Motorverzekering

  7,6Zou hier weer kopen: 75%

  Aantal ervaringen: 12

  • Vergelijken ze de verzekeringen goed? Krijgt u goed advies en bent u ook daadwerkelijk goedkoper uit? Lees ervaringen van consumenten die u voorgingen!
  Bekijken
 • Meeus

  MeeusKlachten, ervaringen & reviews Motorverzekering

  7,6Zou hier weer kopen: 71%

  Aantal ervaringen: 7

  • Welke verzekeringen zijn goed of slecht van meeus? Lees ervaringen voordat u er zelf 1 afsluit.
  Bekijken
 • Verzekeruzelf.nl

  Verzekeruzelf.nlKlachten, ervaringen & reviews Motorverzekering

  7,4Zou hier weer kopen: 80%

  Aantal ervaringen: 10

  • Heel veel verzkeringen, maar zijn ze ook goed? lees onafhankelijke beoordelingen van Nederlanders die al een verzekering hebben afgesloten en leer van deze ervaringen
  Bekijken
 • Aon

  AonKlachten, ervaringen & reviews Motorverzekering

  7,2Zou hier weer kopen: 75%

  Aantal ervaringen: 8

  • Goede bruiloftsverzekering of autoverzekering? Lees wat Nederlanders van Aon vinden, zodat u met een gerust hart kan overstappen
  Bekijken
 • ANWB Wegenwacht

  ANWB WegenwachtKlachten, ervaringen & reviews Motorverzekering

  7,2Zou hier weer kopen: 67%

  Aantal ervaringen: 18

  • Kortingcodes, routeplanner, pechhulp, file, verkeer, verzekeringen ze doen het allemaal. Maar ook goed? Lees hier ervaringen van consumenten over de ANWB bij NederlandReview!
  Bekijken
 • Netpolis

  NetpolisKlachten, ervaringen & reviews Motorverzekering

  7Zou hier weer kopen: 50%

  Aantal ervaringen: 4

  • Lees hier de ervaringen van echte klanten met Netpolis. Is dit een betrouwbare en betaalbare partij voor je autoverzekering, motorverzekering of reisverzekering? Hoe werkt bestellen en opzeggen?
  Bekijken
 • Witgeld.nl

  Witgeld.nlKlachten, ervaringen & reviews Motorverzekering

  7Zou hier weer kopen: 67%

  Aantal ervaringen: 6

  • Ervaringen lezen over autoverzekeringen aansprakelijkheidsverzekering van witgeld.nl. Hoe goed is de klantenservice en hoe goedkoop zijn ze? Lees dit bij NederlandReview.nl
  Bekijken
 • Happy Ouwer

  Happy OuwerKlachten, ervaringen & reviews Motorverzekering

  7Zou hier weer kopen: 100%

  Aantal ervaringen: 1

  • Lees de reviews van klanten van Happy Ouwer! Is dit een betrouwbare partij voor een autoverzekering? Hoe hoog zijn de premies en wat is de dekking?
  Bekijken
 • Reaal verzekeringen

  Reaal verzekeringenKlachten, ervaringen & reviews Motorverzekering

  6,6Zou hier weer kopen: 64%

  Aantal ervaringen: 11

  • Hypotheek of levensverzekering? Hoe goed is reaal en hoe blij zijn consumenten met de klantenservice? Lees ervaringen op NederlandReview!
  Bekijken
 • Lancyr

  LancyrKlachten, ervaringen & reviews Motorverzekering

  10Zou hier weer kopen: 100%

  Aantal ervaringen: 0

  • Wat zijn de ervaringen van klanten met de verzekeringen van Lancyr? Krijg je de beste vergoeding? Hebben ze de laagste premie? Lees hier de reviews!
  Bekijken

Meer info over Motorverzekering bedrijven

Als u op een motor deelneemt aan het verkeer, bent u verplicht om een motorverzekering af te sluiten. Een motorverzekering is een verzekering die u afsluit om schade af te dekken die u met uw motor bij anderen veroorzaakt en/of schade aan het eigen voertuig te laten dekken door de verzekeringsmaatschappij achter de motorverzekering. Afhankelijk van de verzekering die u kiest bij het afsluiten van een motorverzekering, wordt enkel schade bij anderen gedekt of krijgt u ook de kosten van schade aan het eigen voertuig terug van de verzekeringsmaatschappij. Om u een duidelijk beeld te geven van de verschillende motorverzekeringen die u af kunt sluiten bij het kiezen van een verzekering voor de motor, worden de verschillende motorverzekeringen in onderstaande alinea’s beschreven. 

De WA-motorverzekering
De WA-motorverzekering wordt ook wel de Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering genoemd en dit betreft de minst uitgebreide en de goedkoopste motorverzekering. Sluit u deze verzekering af, dan dekt de verzekeringsmaatschappij alle schade die u met uw motor veroorzaakt bij andere mensen, andere voertuigen of bezittingen van andere mensen. Alleen de schade waarvoor u wettelijk aansprakelijk bent, wordt vergoed. 

De WA-motorverzekering is verplicht in ons land. De reden dat deze verzekering verplicht is, heeft te maken met het feit dat op deze manier voorkomen kan worden dat mensen met schade de kosten van deze schade zelf moeten betalen, simpelweg omdat de veroorzaker van de schade niet wil of kan bijdragen. 

De WA + diefstal motorverzekering
Sluit u de WA + diefstal motorverzekering af, dan wordt schade gedekt waarvoor u wettelijk aansprakelijk bent en krijgt u bovendien de schade vergoedt die ontstaat bij diefstal van de motor. Vaak geldt wel dat er specifieke eisen gesteld worden in verband met diefstalpreventie in de vorm van bijvoorbeeld een alarm en/of slot, maar in de meeste gevallen wordt de schade door diefstal met deze verzekering gewoon gedekt. 

Een iets uitgebreidere variant van de WA + diefstal motorverzekering, is de WA + diefstal- en aanrijdingsverzekering. Met deze verzekering wordt niet alleen de schade door diefstal vergoed, maar krijgt u ook de schade van een aanrijding vergoed. 

De WA + beperkt casco motorverzekering
Kiest u voor het afsluiten van een WA + beperkt casco motorverzekering, dan krijgt u naast de WA-dekking ook dekking tegen schade uit een aantal in de voorwaarden genoemde gebeurtenissen. Hierbij kunt u denken aan diefstal, maar ook aan brand, schade door hagel of storm en schade bij transport. 

De WA + volledig casco motorverzekering
Tot slot is er nog de WA + volledig casco motorverzekering. Deze verzekering wordt ook wel de Allrisk motorverzekering genoemd en betreft een verzekering met een zeer uitgebreide dekking. Neemt u deze verzekering, dan wordt de schade aan de eigen motor in de meeste situaties volledig of voor een groot deel gedekt. 

Het afsluiten van een WA + volledig casco verzekering of een Allrisk verzekering voor de motor, is voornamelijk interessant als u een gloednieuwe motor rijdt. Door deze verzekering af te sluiten, voorkomt u dat u met hoge kostenposten te maken krijgt als u schade aan uw gloednieuwe motor krijgt.