Bromfietsverzekering

Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews van Bromfietsverzekering in Nederland

Over Bromfietsverzekering.

Velen Nederlanders kopen een bromfiest om zich goedkoop te kunnen verplaatsen. Daarom wilt u een bromfietsverzekering die goedkoop, maar ook goed is. Letselschade heeft u immers zo, want bromfietsers zijn een kwetsbare groep op de weg. Wij hebben voor u alle verzekeraars van bromfietsverzekeringen op een rijtje gezet. Veel Nederlanders hebben al ervaringen opgedaan en hebben deze verzekeraars nu beoordeeld op maandelijkse kosten, tarieven, klantenservice, klachtenafhandeling en uitbetaal-bereidheid. (Hoe moeilijk doen ze bij een aanrijding?) Zo kunt u de maningen van Nederlanders vergelijken en gaat u voorbereid de weg op.

Alle Bromfietsverzekering bedrijven

 • Interpolis

  InterpolisKlachten, ervaringen & reviews Bromfietsverzekering

  9Zou hier weer kopen: 100%

  Aantal ervaringen: 3


  Bekijken
 • Europeesche Verzekeringen

  Europeesche VerzekeringenKlachten, ervaringen & reviews Bromfietsverzekering

  8,8Zou hier weer kopen: 100%

  Aantal ervaringen: 3


  Bekijken
 • HEMA Verzekeringen

  HEMA VerzekeringenKlachten, ervaringen & reviews Bromfietsverzekering

  8,4Zou hier weer kopen: 92%

  Aantal ervaringen: 13


  Bekijken
 • Independer

  IndependerKlachten, ervaringen & reviews Bromfietsverzekering

  7,6Zou hier weer kopen: 75%

  Aantal ervaringen: 12


  Bekijken
 • Meeus

  MeeusKlachten, ervaringen & reviews Bromfietsverzekering

  7,6Zou hier weer kopen: 71%

  Aantal ervaringen: 7


  Bekijken
 • Verzekeruzelf.nl

  Verzekeruzelf.nlKlachten, ervaringen & reviews Bromfietsverzekering

  7,4Zou hier weer kopen: 80%

  Aantal ervaringen: 10


  Bekijken
 • ANWB Wegenwacht

  ANWB WegenwachtKlachten, ervaringen & reviews Bromfietsverzekering

  7Zou hier weer kopen: 63%

  Aantal ervaringen: 19


  Bekijken
 • Happy Ouwer

  Happy OuwerKlachten, ervaringen & reviews Bromfietsverzekering

  7Zou hier weer kopen: 100%

  Aantal ervaringen: 1


  Bekijken
 • Reaal verzekeringen

  Reaal verzekeringenKlachten, ervaringen & reviews Bromfietsverzekering

  6,6Zou hier weer kopen: 64%

  Aantal ervaringen: 11


  Bekijken
 • Lancyr

  LancyrKlachten, ervaringen & reviews Bromfietsverzekering

  10Zou hier weer kopen: 100%

  Aantal ervaringen: 0


  Bekijken

Meer info over Bromfietsverzekering bedrijven

Als u aan het verkeer deelneemt door een brommer te rijden, bent u verplicht om een bromfietsverzekering af te sluiten. Een bromfietsverzekering is een verzekering die u afsluit voor het rondrijden op uw brommer en die in ieder geval de schade dekt die u met uw brommer bij iemand anders, het voertuig van iemand anders of de eigendommen van iemand anders aanbrengt. 

Veel mensen denken dat alleen het afsluiten van een autoverzekering verplicht is in ons land, maar ook het afsluiten van een bromfietsverzekering of brommerverzekering is verplicht in ons land. De reden dat u altijd een bromfietsverzekering af moet sluiten, is omdat de bromfiets als volwaardig voertuig wordt gezien en er voor volwaardige voertuigen altijd een verzekering afgesloten moet worden. Welke verzekeringen u af kunt sluiten voor uw bromfiets, leest u in onderstaande alinea’s. 

De WA-bromfietsverzekering
De WA-bromfietsverzekering is de enige verplichte bromfietsverzekering, wat betekent dat u deze verzekering in ieder geval af moet sluiten als u met een bromfiets aan het verkeer gaat deelnemen. De WA-bromfietsverzekering wordt ook wel de Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering genoemd en betreft een verzekering die schade aan andere mensen, aan andere voertuigen of aan bezittingen van andere mensen dekt als u deze schade met uw bromfiets heeft veroorzaakt. Rijdt u iemand aan met uw bromfiets, veroorzaakt u een ongeluk met een ander voertuig met uw bromfiets of beschadigt u iemands eigendom met uw brommer, dan dekt de verzekeringsmaatschappij de kosten van deze schade.

De WA + beperkt casco bromfietsverzekering
De WA + beperkt casco bromfietsverzekering is niet verplicht, maar kan afgesloten worden als de WA-bromfietsverzekering niet als uitgebreid genoeg wordt beschouwd. Heeft u deze bromfietsverzekering, dan wordt ook een deel van de schade aan uw eigen bromfiets door de verzekeringsmaatschappij vergoed. Hierbij gaat het vaak niet om schade door een ongeluk, maar schade door vandalisme of storm. 

De WA + volledig casco bromfietsverzekering
Wie echt uitgebreid verzekerd wil zijn voor zijn of haar bromfiets, kan de WA + volledig casco bromfietsverzekering afsluiten. Deze verzekering is beduidend duurder dan de andere bromfietsverzekeringen, maar dekt wel alle schade die u aan uw eigen bromfiets kunt krijgen. Dit kan schade zijn door storm of vandalisme, maar het kan ook om schade door een verkeersongeval gaan. Heeft u een gloednieuwe brommer, dan is het afsluiten van deze uitgebreide verzekering vaak erg interessant. 

De WA + diefstal bromfietsverzekering
Tot slot is er nog de WA + diefstal bromfietsverzekering. Heeft u deze verzekering en wordt uw bromfiets gestolen, dan wordt de schade van deze diefstal door de verzekeringsmaatschappij gedekt. En omdat bromfietsen relatief vaak gestolen worden, is het zeker interessant om deze uitgebreide verzekering af te sluiten als u een nieuwe en aantrekkelijke bromfiets rijdt. Rijdt u een ouder model die niet snel gestolen zal worden, dan is deze verzekering al minder interessant.

Eventuele aanvullende verzekeringen
Eventueel kunt u uw bromfietsverzekering uitbreiden met aanvullende dekkingen, zoals de ongevallenverzekering voor opzittenden of de rechtsbijstandsverzekering. Met de ongevallenverzekeringen voor opzittenden bent u verzekerd tegen het overlijden of de blijvende invaliditeit van de opzittenden van uw bromfiets en met de rechtsbijstandsverzekering kunt u rechtsbijstand krijgen als u in een bromfiets gerelateerd conflict betrokken bent.