Bootverzekering

Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews van Bootverzekering in Nederland

Over Bootverzekering.

Welke bootverzekeringen zijn er zoal in Nederland? Veel Nederlanders kopen een boot en komen voor het eerst in aanraking met een boot-verzekering. Net als een auto een grote investering voor ons is, is een boot dit vaak ook. Daar wilt u dus een goede verzekering voor afsluiten. Omdat deze verzekeringen relatief onbekend zijn, besteden wij hier aandacht aan. Hoe heeft u de afhandeling ervaren na een "aanvaring" met een verzekering? Werd u goed geholpen en werd er tijdig uitbetaald? Wat bent u maandelijks echt kwijt aan een bootverzekering? Op al dit soort vragen krijgt u antwoord door echte ervaringsdeskundigen. Laat u niet verrassen, lees ervaringen en weet met welke verzekeraar u in zee gaat!

Alle Bootverzekering bedrijven

 • Interpolis

  InterpolisKlachten, ervaringen & reviews Bootverzekering

  9Zou hier weer kopen: 100%

  Aantal ervaringen: 3


  Bekijken
 • Europeesche Verzekeringen

  Europeesche VerzekeringenKlachten, ervaringen & reviews Bootverzekering

  8,8Zou hier weer kopen: 100%

  Aantal ervaringen: 3


  Bekijken
 • Delta lloyd

  Delta lloydKlachten, ervaringen & reviews Bootverzekering

  8,6Zou hier weer kopen: 100%

  Aantal ervaringen: 5


  Bekijken
 • Meeus

  MeeusKlachten, ervaringen & reviews Bootverzekering

  7,6Zou hier weer kopen: 71%

  Aantal ervaringen: 7


  Bekijken
 • Allianz verzekeringen

  Allianz verzekeringenKlachten, ervaringen & reviews Bootverzekering

  7,4Zou hier weer kopen: 80%

  Aantal ervaringen: 5


  Bekijken
 • ANWB Wegenwacht

  ANWB WegenwachtKlachten, ervaringen & reviews Bootverzekering

  7Zou hier weer kopen: 63%

  Aantal ervaringen: 19


  Bekijken
 • Lancyr

  LancyrKlachten, ervaringen & reviews Bootverzekering

  10Zou hier weer kopen: 100%

  Aantal ervaringen: 0


  Bekijken
 • FBTO

  FBTOKlachten, ervaringen & reviews Bootverzekering

  10Zou hier weer kopen: 100%

  Aantal ervaringen: 0


  Bekijken

Meer info over Bootverzekering bedrijven

Voor veel Nederlanders is varen op de eigen boot het toppunt van ontspanning. Niet voor alle boten is het verplicht, maar voor veel boten is de eigenaar van het vaartuig verplicht om een zogeheten bootverzekering af te sluiten. De bootverzekering wordt ook wel de pleziervaartuigverzekering of watersportverzekering genoemd en betreft een speciale verzekering voor mensen met een eigen boot. Wat de verzekering precies dekt en welke soorten bootverzekeringen er worden aangeboden in ons land, leest u op deze pagina. 

De dekking van de bootverzekering
Wat een bootverzekering precies dekt, is afhankelijk van de specifieke dekking van de bootverzekering. Iedere bootverzekering heeft een andere dekking, dus er kan niet algemeen beschreven worden wat de bootverzekering wel of niet dekt. Wat wel beschreven kan worden, is de minimale dekking van de bootverzekering. Dit betreft de dekking van de schade die u met uw boot aanbrengt bij andere mensen, de boten van andere mensen of de spullen van andere mensen, bijvoorbeeld in een ongeluk. Bij alle bootverzekeringen die u afsluit, zit in ieder geval deze algemene dekking inbegrepen. 

De verschillende soorten bootverzekeringen
Bij het afsluiten van een bootverzekering, kunt u uit verschillende soorten bootverzekeringen kiezen. De minst uitgebreide bootverzekering die u voor uw vaartuig af kunt sluiten, is de WA-bootverzekering. De WA-bootverzekering wordt ook wel de Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering genoemd en betreft een verzekering die enkel de schade dekt die u met uw boot bij andere mensen, andere boten of spullen van andere mensen aanbrengt. Vaart u bijvoorbeeld met uw boot tegen een andere boot aan en ontstaat er hierdoor schade aan het andere vaartuig, dan wordt de WA-bootverzekering ervoor dat deze schade door de verzekeringsmaatschappij vergoed wordt.

Zeker als u een dure boot heeft, wordt aangeraden om de WA-bootverzekering uit te breiden met diverse aanvullende dekkingen. Dit kan een dekking zijn voor de schade door storm en/of hagel, maar ook een dekking voor schade door inbraak, vandalisme of andere vormen van schade. Door een of meerdere aanvullende dekkingen af te sluiten, kunt u uw boot ook goed beschermen tegen eventuele schade. Hoe meer aanvullende dekkingen u kiest, hoe hoger de premie van de bootverzekering wordt.  

De premie van de bootverzekering
De premie die u moet betalen voor de bootverzekering die u voor uw vaartuig heeft afgesloten, is afhankelijk van diverse factoren. Ten eerste is de premie afhankelijk van de tarieven die de verzekeringsmaatschappij achter de bootverzekering hanteert. Iedere verzekeringsmaatschappij hanteert weer andere tarieven, dus een verzekering kan bij de ene aanbieder veel duurder zijn dan bij de andere verzekeringsmaatschappij. Daarnaast is de premie afhankelijk van de dekking die u ontvangt, de leeftijd van de boot, het aantal schadevrije jaren dat u op uw naam heeft staan en andere persoonlijke gegevens. De beste manier om de premie voor uw bootverzekering te achterhalen, is door de premie te berekenen met een online rekentool. 

Wilt u de goedkoopste bootverzekering afsluiten, dan wordt aangeraden om de tarieven van diverse verzekeringsmaatschappijen met elkaar te vergelijken en op deze manier in aanraking te komen met de partij met de laagste tarieven.